1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016

2005

Linda fyller 10 år


Sandra fyller 7 år
Skolavslutning
Hemma på gården sommaren 2005


Ellen,Hanna
I Hassela med jobbet.Bilderna ovan fotade under 2005 och inlagda i efterhand (201603), ej i tidsordning.
All text och bilder nedan är tagna från gamla dagboken på min gamla sida.


30/12
Nu har jag ändrat lite på layouten!

I dag är det nyårsdagen och vi var till Lasses mamma och pappa i går på nyårsaftonen. (barnas farmor och farfar).

Lasses ena syster med barn och man var med under middagen och Lasses andra syster med barn och sambo kom senare under kvällen.

Jag hoppas själv att det blir ett gott år med mycket aktiviteter för barn och hundar. Jag tänker försöka fara på en del utställningar och så hoppas jag att vi kommer igång med vårat träningsgäng igen till våren så vi kan försöka starta på ett jaktprov under året. I V:a Medelpads BK har jag nu sagt ja till valberedningen till ett speciellt uppdrag, som jag förstås också hoppas att jag skall ro i land med utan större komplikationer.

Bara det kommande året kan utvisa hur allt blir, så GOD FORTSÄTTNING PÅ ÅRET OCH FÖRHOPPNINGSVIS SYNS VI.


27/12
Nu har vi kommit hem från Åkersberga. Vi har haft en bra jul med mycket julklappar!

Vi åkte på torsdag kväll när Lasse kom hem från jobbet ca 15.30, och var framme 22.15.

På fredagseftermiddagen åkte vi in till min pappa i Stockholm. Där åt vi middag och öppnade julklappar, min bror Stellan kom också dit och han följde sedan med hem till mamma.

På lördag var det ju julafton och vi mös, åt och öppnade julklappar.

På söndagen kom så min syster, hennes sambo och deras dotter Thea, vi öppnade julklappar och åt.

Mellan fyra och fem åkte dom och Stellan hem. Så då var det bara "vi" och mamma kvar. När klockan var ungefär halv åtta tittade Lasse och jag på varandra och nickade, då ville vi åka hem, så vi for. Lasse körde hela vägen och vi var hemma 24.30.


22/12
I dag är det torsdag den 22 december och barna och jag skall packa resväska, paket och hundar in i bilden, för att sedan åka mot Stockholm så fort våran pappa har kommit hem från jobbet!
Vi hoppas på en lugn och härlig julhelg tillsammans med mina föräldrar och mina syskon!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR, TILL ER ALLA SOM VI KÄNNER!

På återseende efter julhelgen.


15/12
Nu har vi varit på "Julteater" på skolan. Barnen var jätteduktiga. Tyvärr var det så mörkt så det blev inga bilder att lägga ut. Det syntes nästan inte vad jag hade tagit på. Men det var trevligt och efter teatern gick alla upp till matsalen när vi fikade tillsammans.

I början av december fyllde Lasse år, och då såg det ut så här när han öppnade ett paket:         
mycket papper var småsakerna inslagna i. (tagit bort bilden)
Han fick några chokladbitar och en gipsfigur som Sandra hade gjort i skolan.


10/12
Nu var det ett tag sen sist igen!
Jag har ännu inte blivit helt frisk, fortfarande snuvig och VÄLDIGT trött.
När man känner sig så här så orkar man absolut inte med mer än att jobba  och sköta barn!

Gamla datorn gick att fixa så nu har barna en egen som dom kan använda.

Till veckan är det först lucia och sedan skall vi få gå på en "Julteater" som 3-4:an skall genomföra för föräldrar, släkt och vänner. Linda är förstås med och hon skall spela "gamla mormor Märta" så det blir jätte roligt!


3/12
Ja, nu har man haft datakrasch. Det hände i början på veckan och vi viste inte alls hur det skulle bli och vad vi skulle göra men, igår fredag var vi till Ånge och tittade på en ny, och FÖRSTÅS så fick vi en med oss hem på en gång. (typiskt mig allt skall ske DIREKT)
Så nu sitter man här och lägger in allt som man hade det i den gamla datorn, vi skall lämna in den och se om det går och göra något åt den så kanske barna kan använda den!

Ja i kväll blir det julbord igen med Callans (lasses jobb). Barna åkte till farmor redan igår å vi skall hämta dom i morgon eftermiddag.


27/11
I dag är det första advent och jag har tagit fram ljusstakarna! 

Jag tänker inte byta gardiner och pynta mer förrän om en till två veckor, jag tar nog lite i taget och ställer ut tomtarna det sista jag gör innan jul, för det är ju då det är jul och inte nu, eller hur!

Det var ju tänkt att jag skulle åka på utställning till Umeå i dag.
Men då jag inte har varit riktigt bra så skippade  jag det, just nu bara hostar och hostar jag hela tiden.
Mamma och min bror Stellan är ju också uppe över helgen så det kändes mest rätt att vara hemma idag.
Och förresten så håller Hanna på att tappa all päls så det hade nog inte gått så bra ändå! Vi får ta nya tag till våren!


19/11
Nu var det ett tag sen man skrev sist!
På hundfronten har det inte hänt något speciellt, jag har inte varit ner till stan och tränat på länge, utan nu är det vinter och jag tar en paus i allt tränandet.

Själv var jag på julgala i Nordichallen i går kväll. Jag var där med jobbet och det var jättetrevligt, åt, diggade och dansade hela kvällen!

I kväll lördag skall hela familjen åka till Ånge på en konsert med tema "SCHLAGER" som Ånge musikskola kommer att stå för, det skall bli jättekul att ta med sig barnen på någonting!

Nästa helg kommer min mamma och min bror upp hit. Dom kommer nog mest att vara med min mormor och morfar men vi kommer ju också att träffa dom förstås.

Helgen efter det är det julbord med Lasses jobb och då skall barna vara hos farmor och farfar så då kommer vi att vara "barnfria". (andra gången i år!!!) Det är bra, för det behövs ju ibland.

Ja, sen är det snart jul och då planerar vi att åka ner till barnens mormor i Åkersberga, några dagar över julen!


6/11
Den planerade renoveringen blev inte så mycket till renovering! Jag tömde hela tvättstugan på ALLT, kastade fyra sopsäckar med SAKER OCH TING och fyllde åter tvättstugan med det som blev över!
Det blev mycket bättre och rymligare än förut (för nu går det att röra sig där igen)! Vi får se när andan faller på att ta tag i det igen, (varken Lasse eller jag hade rätta inspirationen just nu).

Eftersom jaktträningen som jag skulle ha åkt på idag blev inställt så tog jag en tvåtimmars promenad med hundarna i stället.
Jag hade dock inte kommit hela vägen hem efter dessa två timmar så jag ringde till Lasse och bad honom hämta mig uppe i skogen.

Sandra var hos en kompis några timmar i går och Linda har haft en kompis hos sig i dag så dom tyckte i kväll att det har varit en skön och bra långhelg. Grannflickan var också här i går kväll och spelade lite Monopol och lekte en stund.

Till slut vill jag säga att mina tankar i morgon kommer finnas hos en liten hundvalp som skall till veterinären. För att han har mått lite dåligt några dagar.
Hoppas det går bra för Er!!


4/11
Nu är det fredag och jag är ledig! Jag har haft en tanke länge som jag nu skall uppfylla,
jag skall tömma tvättstugan, tapetsera om och sätta dit nya hyllor och skåp till förvaring,
Lasse är på jobbet och han vet ingenting så han kommer nog få en
chock när han kommer hem.
Saken är den att det är kabeldragning, uppsättning av tak och sånt som han
skulle behöva göra, men det går att göra fint utan att fixa sånt nu, så han behöver inte börja med något om han inte vill.
Barna och jag börjar i dag i lugn och ro!!


30/10
I dag har Hanna och jag varit ner till stan och tränat lite med
favvo-kompisarna Linus och Svea.
Som Lotta tidigare utlovat, så blev det spöklikt, med
både mörker och ficklampor!!!

Lotta, åter igen, TACK FÖR MATEN, tack vare dej slapp jag svänga in
på någon korvmoj och ta en mosbricka, hamburgare eller dyl.   


26/10
Nu har jag inte skrivit något på länge men det har inte hänt så mycket heller!
Nyss betalade jag in anmälningsavgift för utställning i Umeå 27 november så det blev en sista sådan för i år i alla fall. Jag har pratat lite med Lasse så vi får se om vi kanske tar en helgutflykt hela familjen upp till Umeåtrakten!

På söndag skall jag ner till stan och träna lite med tjejerna igen, jag ser fram emot detta.

Allt annat rullar på som vanligt, barna går i skolan och Lasse och jag jobbar!


16/10
Som man kan se på framsidan har jag och hundarna haft en härlig dag i skogen.
Vi var ute och gick i två härliga timmar.

Jag hade både digitalkameran och den vanliga med mig, men,
INGET FUNGERANDE BATTERI I NÅGON!!
Lyckades ta några få bilder med digitalkameran så, när jag mycket gärna hade velat haft en kamera då vi kom till ett vattendrag och dom sprang som några tokar, kunde jag ta några bilder NEEEJJJ!!

Sånt är livet, jag måste se till att skaffa en batteriladdare och alltid ha nya batterier med mig samtidigt som jag tar med kameran! Man lär sån länge man lever!


14/10
I går tränade vi igen tillsammans med Rita, Svea och Lotta, Linus.
Det gick mycket bra, när vi är så få så kan vi göra lite annorlunda övningar som passar varje person eftersom vi då kan köra en i taget och inte behöver köra flera samtidigt för att spara in tid!

Vi körde lite stadgeövningar där t ex Linus skulle utföra en markering och samtidigt springa emellan Svea och Hanna som låg platsliggning i mitten på sträckan på både ut och -invägen. Det gick bra.

Hanna fick göra något liknande fast jag utförde markeringen på kanten med synlig markering och med kastaren emellan hundarna och fågeln som Hanna skulle hämta. Det gick strålande.

Med tanke på att markeringarna inte har funkat och att hon har gått väldigt sakta när det har funnits hundar omkring mig när hon har kommit in med apporten till mig, så tyckte jag att det här var en lagom lätt och ändå lite annorlunda övning som hon fick lyckas helt med.

Vi gjorde även en närsöksövning som Hanna lyckades med perfekt, så, jag är mycket nöjd med gårdagen.

Nu har jag även gjort om och snyggat till hemsidan lite, till egen belåtenhet så nu skall den få ha detta utseende ett tag!


9/10
Nu har vi varit på utställning. Som jag tidigare sagt så vet jag att Ellen väger några kilon för mycket och det stod det även på kritiken. Vi fick ett 1:a pris och det är ju OK eftersom jag visste hur det var. På Typ och Helhetsintryck fick hon Utmärkt, Excellent och det vet jag ju att hon är!!

Våran träningskompis Svea fick 1:a och blev reserv i konkurrensen, Grattis för det Svea!!!!

Nu har jag suttit och uppdatera hemsidan i flera dagar utan att kunna lägga ut det på Internet,  det måste vara något fel på servern!!!!!


8/10
Nu har jag för första gången lagt in bilder från min nya digitalkamera under "barna"!!! (låg på gamla sidan)

Nu har jag nyss också badat Ellen för att  jag och Linda skall åka till Sundsvall för att ställa ut henne i morgon. Jag har inga stora förväntningar men jag hoppas iallafall att det skall bli kul.


29/9
Fy vad jag tycker att det här är tråkigt nu, att bo så här långt ifrån "stan" och mina "träningskompisar".
Det är liksom inte bara att ringa och frågan om någon har lust att ta en fika och prata hund, eller om man kan träffas och kasta några "dammisar" eller om det är någon som har lust att ta en gemensam promenad.

Nu har jag nästan åkt till stan en gång i veckan sen i maj och det känns som om det kommer bli hårt till vintern, även om vi har sagt att vi skall försöka träffas och kanske träna lite ändå.

Nu har vi bokat in en träning på måndag men det känns som om det börjar krypa i kroppen redan och det är ju mindre än en vecka sedan som vi var hos Rita i Liden.

Iallafall så har jag anmält Ellen till SKK's utställning i Sundsvall nästa helg så vi får väl se hur det går med det. Jag vet att hon väger några kilo för mycket men jag tycker ändå att det skall bli kul att bara ta med Ellen ut på något, och jag gör detta bara som en kul grej.


25/9
I går lördag packade vi alla ihop hundar och packning och åkte till Ritas stuga i Vallsjön, Liden. Där tillbringade vi hela dagen från 10.00-16.00. Det var väldigt mysigt med hundträning, hundsnack och en underbart god wokgryta gjord av Rita.

Träningen gick bra och vi började med ett fält på myrmark, som kan ta musten av dom bästa hundar, så våra blev så där lagomt trött direkt.

Dagen flöt snabbt på och till slut var det dags att återvända hem, trötta och nöjda.

Hanna skötte sig bra med det mesta men. Men jag kom på är att jag måste göra markeringarna så enkla jag bara kan.
Hon förstår inte alls vad hon skall göra.
Jag måste nog skicka henne samtidigt som kastet sker så hon förstår att det är saken som kastas som hon skall till och inte till den som kastar.

Och så har jag redan förstått att jag måste träna mycket på kanin till våren för hon tar allt vad fågel heter men kanin har hon fått bära två gånger och jag ser att det är med avsmak och på tvång.


22/9
Jag väntar och väntar på att dom nya korten skall komma men, ack nej, ack nej.

I går var vi till Britt-Inger och tränade. Samma gäng som vanligt; Lady, Svea, Poppe, Linus, Mille, Zeus och Hanna.
Denna gång hade vi en ny fågelsort att träna på och det var en korp, vad jag har hört skall det vara svårare med denna fågel men det verkade inte bekymra Hanna, för hon tog den utan problem, men väldigt försiktigt och förnämt som vanligt.

(Jag kom på att man kanske undrar varför Ellen aldrig får följa med på dessa träningar, men det är för att hon är skottberörd. Men planerar vi bara att vi inte skall skjuta någon gång, så ska hon också få följa)

Nu skall jag ta med mig hundarna och åka på brukshundklubben en sväng.


13/9
Ja, nu har det gått ett tag sen sist.

Jag och Rita var på jaktprov i lördags, ENSAMMA utan hundar. Vi åkte för att titta och lära hur det egentligen går till på ett riktigt prov. Jag är glad för att vi åkte, så vi kunde konstatera att vi tränade på rätt nivå och att det inte alls såg så svårt ut. Nu kommer vi träna så länge vi kan under hösten och sen skall vi gå och ladda stort i vinter, inför vårt allra första jaktprov till våren!!!!

I går, måndag, var vi här uppe hos mig och tränade allihopa; Rita - Lady och Svea,
Britt-Inger - Poppe, Lotta - Linus o Mille, Jeanette - Zeus och jag och Hanna. Vi tränade med fågel i dag oxå och det var jättekul. Från början var inte Hanna så glad i att gripa dom stora trutarna men när hon förstod att det var det jag ville så gjorde hon det så snällt, hon är så duktig!

Jag är så glad över att ni är så snälla och åker upp till mig också någon gång, TACK TACK TACK allihopa. Jag tog även lite kort denna kväll, så jag hoppas att det blev något som jag kan lägga ut.


30/8
Nu har vi varit till stan (sundsvall) och tränat några gånger. Förra veckan var matte och Hanna till träningskompisarna Rita och Svea. Lotta, Linus, Mille och Jeanette och Chilly var också med. Det var jätteroligt med många kompisar tycker vi båda.
I går var vi iväg till gamla campingen i Bergsåker. Ellen och lillmatte Linda var också med. Eftersom Linda måste hem och sova för att  orka kliva upp till skolan dagen efter stannade vi inte så länge.

Båda dom här gångerna har vi haft fåglar och träna med.
Hanna har gripit dess fåglar lika bra som dummies men vi får väl se hur det går när det blir större fåglar och kanin!!


17/8
I onsdags (i förrgår) var Hanna och Matte ner till stan och tränade med en kurskamrat Rita och Svea (Rita Matte, Svea hund). Det var riktigt kul och gick riktigt bra. Nu har vi beställt fågel, så till veckan när vi får hem dom skall vi träna med fågel också.

I går var vi även till brukshundklubben en sväng igen. Vi gjorde ungefär samma sak som förra gången men den här gången hade vi tränat klart innan det kom några andra människor och hundar. Så då tog matte en kopp kaffe och pratade strunt.15/8  
I går var vi hundar, Matte och lillmatte Linda på brukshundklubben här hemma.
Vi började med att träna Agility vilket är JÄTTEKUL, vi lekte med några andra hundar, tränade lite apportering och som avslutning fick vi gå ner i vattnet och bada, det var en toppen dag.
(Matte tog mycket bilder så vi får se om det dyker upp något fint här så småningom.)


I lördags var ju Matte och Linda som sagt till Sundsvall på Grk's Medelpadsektions "Open Show". Vi hjälpte till lite i "kiosken" innan vi gick och såg på utställningen, det var en rolig och skön dag.
(Vi hundar fick inte följa med, Varför Då?!? tycker matte att vi är för busiga, ELLER?)


11/8
I går var vi på kurs (apportering/jaktlydnad). Nästa gång är sista gången på kursen och sen skall vi hoppa på fortsättningskursen (jaktkurs) direkt. 
Hanna är jätte duktig och gör allt som hon kan, men när det kommer till "finliret" så kräver matte för mycket för att hon skall kunna utföra momenten bra.

På lördag skall matte och lillmatte Linda åka på våran "Open Show" och titta och hjälpa till lite grand


8/8
Nu har jag lyckat fått hit en räknare och en gästbok på hemsidan. Hoppas det funkar bra. Nu skall jag bara se till att få ut adressen överallt


5/8
Ja, nu har hemsidan kommit på plats i cyberspace!
Och jag pular och pular så gott det går och hoppas att  jag skall uppdatera kontinuerligt en tid framöver.

I alla fall så kan jag ju berätta att Hanna och jag går på jaktlydnad/apporteringskurs i goldenklubbens regi i Sundsvall. För det mesta tycker vi båda att det går bra och är strålande roligt men vi har ju våra svackor då det inte riktigt stämmer.

Något som är väldigt kul är att både Matte och Hanna har fått nya och trevliga bekantskaper och några tränar vi också med på sidan av kursen.