1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016


DAGBOK 2006


9/1
Nu är det vardag igen och allt har återgått till det normala.

I dag när jag kom hem skulle barna göra chokladbollar så, det var bara att ta fram alla sakerna!

Eftersom jag nu har tagit på mig att göra och uppdatera en hemsida till en vän, så har det tagit den mesta tiden jag har suttit framför datorn.
Det är ju därför som min egen inte har blivit uppdaterad på ett tag.

~~~~Jag vill här också passa på att berätta att mina tankar finns hos en hundvän som nyligen har fått lov att tagit bort en kär hundkompis. Vi har pratat om att vi skulle ta en gemensam promenad med hundarna framöver men vi får väl se när det nu blir~~~~ 
LOTTA vi tänker på dig och hundarna!


15/1
I dag har jag och hundarna varit ner till Sundsvall och gått stadspromenad.
Vi var fyra mattar och fem hundar!

Det var trevligt, Ellen och Hanna tyckte det var jättekul, dom funderade nog på om matte blivit tokigt när dom fick promenera och lukta på så mycket hundlukter en hel timme.


Efter promenaden blev det lite lek och bus innan hemfärden.

Nu ligger dom nöjda och glada på golvet här bredvid mig och sover djupt!
Tack, Mona, Bittan och Lotta för en kul eftermiddag!


20/1
Nu har jag suttit och upptagit platsen vid datorn två kvällar på raken, så Lasse håller nog på att bli tokig på mig!!!

Jag har uppdaterat Annikas sida med bra mycket saker då hon nu har skickat lite material till mig, vi får se om hon kommer hit någon kväll så vi ska finslipa lite mer.

Och som ni nu har sett när ni är inne på min sida så har jag helt bytt design här också.

Ju mer jag sitter här och "pular" desto mer kommer jag ju på som jag vill prova.
Men jag känner att jag kan så lite och det här med bilder är det som jag måste och vill ägna mer tid på framöver, när jag nu lyckas få tag i något bra program som jag kan använda mig av!

I alla fall så ska vi hela familjen bege oss mot fjällmark i morgon.

Vi skall åka upp till Micke och Evas stuga uppe i Rätansböle och hälsa på. Hundarna skall med.
Så går det så skall dom få busa lite med Dustie i snön.
(det är bergis jätte mycket snö där uppe).

Dagen avslutas med att vi blir bjudna på middag innan vi sedan skall fara hemåt igen.
Jag hoppas det blir en trevlig och roligt dag.        
Kommer jag ihåg att ta med mig kameran och om jag får några fina bilder så kommer jag lägga dom på framsidan för åskådan.

Nu skall jag lägga ut denna nya sida. Klockan är nu 21:43, och jag hoppas att allt går utan problem så jag kan gå härifrån före 22.00.


24/1
Hoppsan, nu har jag börjat upptäcka det där med bakgrunder. Jag måste bara fortsätta att experimentera!! Vi får se om det blir något nytt om några dagar!


27/1
Nu har jag suttit och knåpat ihop varsin egen sida åt barnen, på begäran från Linda. Hon ville helst ha en egen hemsida men jag sa att jag tyckte att det räckte med en egen sida på våran gemensamma.

(snart kommer väl pappa Lasse och skall ha en egen hemsida med traktorer och grejor också, men en sådan vet jag inte om jag vill ställa upp på att göra)

I dag ringde min bästa vän Eva och talade om att hon hade köpt hockeybiljetter till den 2 februari
Timrå-Brynäs, HEJA BRYNÄS


5/2
Nu är den här helgen snart över.
I går var hela familjen till Ljusdal och åt på Kina, det var gott men inte så gott så att jag skulle vilja åka dit igen, men nu vet vi ju hur det är där. Lasse och jag har länge pratat om att åka dit så nu har vi ju gjort det.

I torsdags var vi ju på hockey men det blev en flopp!!
BRYNÄS förlorade med 1-3 mot Timrå. Eva och jag har pratat om att åka till Gävle på Brynäs - Timrå i mars, vi får se hur det blir men vi måste nog boka biljetter så fort som möjligt om vi skall få någon plats!

Förra veckan anmälde jag mig till en jaktkurs genom SSRK som Karin Träffe skall vara kursledare för. Det känns bra att starta upp året med en kurs igen så man kommer igång med träningen, och det känns ännu bättre att fortsätta för Karin i år också, nu när man vet hur duktig hon är.
Så nu börjar det hända lite rolig hundsaker igen, nu när det börjar gå mot ljusare tider.


7/2
Nu har Linda varit och ridigt på Lindberga 4H-klubb. Medan hon sköt om ponnyn så tog jag lite kort på fåret och geten Johanna som en flicka höll på att träna konster med.


12/2
Nu har jag varit på V:a Medelpads brukshundklubb och blivit vald till sammankallande i kökskommittén, vi får se hur det kommer att bli!
Jag hoppas att det går bra och jag har börjat förbereda för en träff för alla i kommittén redan denna vecka!

Helgen har varit lugn så när som på att vi var tvungna att åka och köpa en ny tvättmaskin i fredags, som vi satt in i går då den gamla har gått sönder!


16/2
I går kväll var jag på Goldenklubbens Medelpadssektions årsmöte och valdes till ledamot som fyllnadsval på ett år.
Jag hoppas nu att mina uppdrag kommer att gå bra och att det inte kommer att bli allt för betungande utan att jag klarar av det.

Eftersom jag vill fortsätta att träna jakt med Hanna, kanske träna lite annat, kanske åka på någon utställning och även gå olika kurser under året så  känns det som att det är på gränsen till för mycket som jag har tagit på mig.

Men, jag har mig själv och skylla och jag får försöka lösa allt på bästa sätt!

Det är tur att barna har börjat blivit lite större och klara sig själva lagom mycket!


25/2
Vad skall jag skriva idag?

Under veckan som har gått har det varit fullt upp: måndag kväll möte, tisdag kväll ridning, torsdag kväll handling till brukshundklubben i Sundsvall.

Torsdag natt kom min mamma upp för att hälsa på. Hon är mest hos min mormor och morfar men idag lördag kom hon hit och har varit här nästan hela dagen.

Jag hoppa det blir lugnt i veckan för på fredag eftermiddag skall jag flyga till Göteborg och vara där till söndag kväll.
Jag och en tjej till från Grk:s Medelpadssektion skall då åka på "Sektionsdagarna" som är varje år, denna gång i Göteborg!!!

Det känns som om det blir ganska tungt att åka direkt från jobbet och sen komma hem söndag kväll, men, det blir nog ändå kul när man är där, hoppas jag!


8/3
Nu har det gått några dagar sedan Göteborgs - resan och jag har nu börjat återhämta mig så smått. Tiden gick väldigt fort när vi var där, det var så mycket intryck att ta in så snart var det dags att åka hem igen.

Barnen har nu sportlovsvecka men får lov att gå på fritids några dagar ändå!

I kväll var vi hos farmor och farfar och firade Lasses yngre storasyster som fyller 40 år idag.

På fredag skall jag åka till Annika för att låna "tvätteriet", för på lördag bär det av till Sundsvall på utställning. Hoppas det blir en kul tillställning, ett bra resultat vore också toppen att få!


10/3
Nu har jag varit till Annika och badat Hanna inför morgondagens utställning i Sundsvall.

Var eviga lock hon har kommer fram nu!

Resultat kommer!


11/3
Ja, det var det det. Nu har jag nyss kommit hem från utställningen i Sundsvall. Hanna fick en slät etta.

Med tanke på att många hundar åkte ut med tvåor och treor så är jag glad över den släta ettan, men, det skulle vara roligt att komma lite längre någon gång.
Så jag måste anmäla mig till fler utställningar om jag vill se något resultat, för man kommer ju ingenstans om man inte satsar något.

Vi får se vad vi hinner med, jaktkursen börjar till veckan och i början av april skall jag börja jaktträningen med tjejerna i Sundsvall!
Bestämde Lotta och jag i dag, ELLER HUR!!!


21/3
Jaktkursen har haft uppstart utan hundar! Efter uppstarten har jag nu börjat träna mer kontinuerligt både lydnad och förberedande inför jakt som t ex signalerna med pipa, och dirigering.

Jag har nu anmält mig till Working Test tillika KM i Nordvik i början av maj. Jag hoppas jag tar mod till mig och anmäler även till ett riktigt jaktprov, till start kanske redan under maj. (hoppas jag )

I kväll har Linda varit på Lindberga och ridigt. Hon har lite svårt med kordinationerna men, övning ger färdighet.


26/3
I dag har det varit en underbar dag. Efter frukost började jag med att sätta om mina små plant på
surfinerna som jag har satt.

Sen åkte jag till brukshundklubben och tränade lite. När jag var på väg därifrån kom Annika och Carita. Vi tog med oss varsin kopp kaffe och satt oss och snackade.

  Så här skönt hade vi det i MINST en timme.


2/4
Jiiipiii, I dag har jag kört över Högakusten-bron och det gick bra.

I går förmiddag tog vi och packade in hundar och ungar och åkte till Ö-vik för att bada på Paradisbadet. Det var kanon. Sandra är lite feg så hon tog det ganska lugnt och badade där det passade henne, men Linda är smått tokig, hon och jag hittade två olika saker som passade oss att åka.
En vanlig rutschkana med svängar som man skulle ligga på rygg för att åka och som gick inomhus och en som var lite bredare och flackare med gupp i som man skulle ligga på mage för att åka. Dessa två tog vi varannan gång i ca en timmes tid.
Hur tror ni att min kropp är idag ?? MÖRBULTAD Förstås!!! Det känns som om man har varit i slagsmål och jag har ont i varenda muskel.

Efter badet åt vi på "Kina" och sen åkte vi och sov på ett vandrarhem.

I dag söndag åt vi bara frukost och åkte sen direkt till IKEA, sundsvall. Där var "Rednex" som uppträdde och signerade skivor. Linda ville förstås få autograf av dom men eftersom det var sååå lång kö så sa jag att jag kunde fixa det med Lucia på mitt jobb som är mamma till en utav killarna i bandet. Som en ren händelse så stötte jag på henne där när vi var på väg ut därifrån och hon sa att hon skulle försöka fixa det, så jag skulle få dom till veckan på jobbet!

Detta blev ju ingen toppenhelg för hundarna med ganska mycket ligga i bilen, men nu har man ju ägnat en helg åt barna så jag får kompensera hundarna framöver. Omkring påsk väntar 2 helger med fyra dagar ledigt vardera helg så då planerar jag för en del hundaktiviteter.

Titta gärna in på barnas dagböcker också!!


5/4
Nu har jag ändrat layout så det är lite påskigt, fint tycker jag.

Nu är klockan 22.05 och jag sitter och väntar på att Lasse ska komma hem. Han har varit på tjänsteresa med jobbet.
Men jag tror jag går och lägger mig utan att träffa han, jag har suttit framför datorn hela kvällen och pulat så jag börjar bli ganska trött.
Tittar man utanför fönstret och ser all snö så blir man ännu mer trött.

JAG LÄNGTAR TILL PÅSK OCH VÅR OCH BARMARK!!


9/4
I dag har jag varit till stan för att träna lite med Lotta och Bittan.

Först åkte jag till Sidsjön för att ta lite bilder på pippifåglarna, tryck på länken 20060409 på framsidan för att se dessa bilder.

Sen åkte jag till avtalad plats och tränade markering linjetag och fält.

Här är en bild på Linus och Hanna. Undrar vad Linus tänkte på här !!!


16/4
I dag har jag varit på spanielkurs (!!!!!!) som bedrivs genom SSRK Sundsvall, med Karin Träffe som kursledare.

Tyvärr måste jag säga att det inte kändes helt bra när jag plockade ihop och åkte därifrån!

Jag kunde ju konstatera att Hanna inte ville gå efter mina dirigeringar som jag gjorde under dagen!
Alltså mer dirigeringsträning där andra bör lägga ut apporterna.

På det fria söket var det ingen fart på henne heller, vilket brukar vara hennes starka sida men efter att ha sprungit ganska många turer i djuuup snö så får jag hoppas att det var den dåliga konditionen som visade sig i söket, vilket visar att t ex cykelträning vore bra nu!!!

Det som gick mycket bra var närsöket vilket jag inte har tränat på sedan förra året, det satt kanon, men jag måste ju även bygga ihop det med, när hon t ex är ute på en markering !!

Även om inte allt gick så bra så fick jag ju i alla fall reda på vad jag behöver träna mer på!!


18/4
I dag har jag varit på brukshundklubben och agerat tillfällig hjälpinstruktör på en tävlingslydnadskurs och självklart så var ju Hanna med för att få lite träning.

Här ligger Hanna mitt i gruppen


20/4
I dag har jag varit till stan och tränat med Lotta och Bittan.

Först lag vi ett fält i uppförslut så hundarna fick jobba på bra, dom var jätteduktiga! Sen gjorde vi ett litet linjetag och efter det fortsatte vi med markeringar.

Som avslut fick vi göra markering med skott, jag valde att göra denna markering längs en väg och det gick bra. TACK så mycket för det, skytten !!

Det mesta fungerade jättebra i dag. Hanna utförde markeringarna jättebra. Det ända som inte var bra var att hon bytte apport på söket en gång!
Vad jag vet har hon aldrig gjort detta förut, men det var ju bra att jag såg det för då vet jag att jag måste träna henne på detta.

Efter träningen åkte vi hem till Bittan för att fika och då hände DETTA;

 

         
               LERA   +   BIL =  FAST

Christer och Lotta fick lov att putta loss mig för det bara spann !!!!

Bittan och Lotta, tack för en härlig träningskväll !!!!


30/4
Å va det är härligt med långhelg igen!!

Då jag och barna skall till stan på tisdag så har vi fyra lediga dagar denna helg oxå.

I dag har jag varit på klubben fram och tillbaka och sen åkte vi till mormor och morfar och gick och hade jättemysigt i skogen ovanför dom. Klicka på länken på framsidan.

Nästa helg är det Workingtest i Nordvik, tiden får utvisa hur det går där.

I kväll skall vi åka till Erikslund på maj-brasa så barnen får springa och ha lite roligt med kompisar!

På återseende, och ha en trevlig valborg allihop utan smällare eller utan hundar!


6/5
I dag har jag och Hanna medverkat på vårt första Working Test. Jag är nöjd med Hanna men inte med mitt eget agerande. Men det var ju debut så jag tar det med en klackspark, lär av misstagen och tränar vidare till nästa utmaning.


7/5
I dag har det varit städdag på klubben här hemma. Jag tycker att jag har putsat fönster hela dagen!!
Tjejerna var med, och när dom inte hade något annat att göra så fikade dom eller tittade på film!!


14/5
I dag är det söndag och helgen har varit lugn.

I går var det regnigt och tråkigt väder så vi tog och åkte ner till stan och gick på nya IKEA.
Vi handlade lite och var hemma vid halv 5 igen.

I dag blir det oxå lugnt. Planerna är att åka på sista kurstillfällena för Carin T idag på eftermiddagen.

Jag har lagt in lite nya bilder på "Dagens bilder" som jag har varit ute i trädgården och knäppt nu på morgonen.

                               ~~~~~~

Nu har jag varit ner till Matfors på kurs. Jag är jätteglad för att jag åkte. Jag fick många a-ha upplevelser i dag tack vare både Carin och Isac Träffe.
Nu skall jag träna på i 14 dagar till och så får vi se om vi kommer med på jaktprovet då.
Sen skall Hanna få vila och ha sommarlov (jag undrar vem som blir gladast, matte eller Hanna. FÖRMODLIGEN INTE HANNA)


20/5
Jag tror inte man kan säga; att man blivit en erfarenhet rikare, när det har gått dåligt på en utställning, så som man kan göra om man tävlat i lydnad, bruks, jaktprov eller dyligt.

I dag gick det DÅLIGT på utställningen här hemma i Erikslund. Hanna fick ett 2:a pris!!!!

Jag bryr mig inte så mycket, Hanna är ju Hanna och livet går vidare,
(det är ju nästan mer synd om domaren som inte vet vilken underbar hund han gav denna tvåa)

På fredag är det jaktprov (jag kom med). Där lär man sig iallafall något av resultatet.


23/5
I går ringde jag till Mona och frågade om jag inte fick träna lite med henne så, vi "drog iväg ut" i skogen en sväng och efter ett tag kom även Lena!
Vi tränade väldigt enkelt och hon sa att Nkl inte är svårare än så, vilket innebär att jag själv, Lotta och Bittan förmodligen tränar svårare än vad vi behöver!

I dag gick jag ut och gick med hundarna medan Linda red på Lindberga. Jag tränade "fotgående" med Hanna, hon fick inte vika från min sida en enda gång förutom när hon fick gå ner i Ljungan och bada.
Hon tyckte säker att matte var jätte-taskig i dag men hon måste ju gå fint vid sidan under hela jaktprovet på fredag, så vi måste ju träna även detta !!!!!

NU ÄR DET BARA TRE DAGAR KVAR !!!!! hjälp, hjälp, hjälp.......


25/5
I gårkväll var jag, barna och hundarna upp till Ånge och hämtade mormor vid tåget. (min mamma alltså).
I dag torsdag har vi, jag, hundarna, barna och mormor, varit ner till stan på "Goldenklubbens familjedag". Det gick bra och flöt på fint! Vi höll på mellan 12.00 - 14.30 ca.

Efteråt åkte vi på plantagen (där jag handlande) och till Höök's där vi köpte ridstövlar till Linda.

På kvällen pysslade jag lite i trädgården.

I dag har min vän Lotta varit på jaktprov, hon tyckte det hade gått bra och var nöjd med resultatet. GRATTIS LOTTA !!

I morgon skall jag oxå åka dit och starta i Nkl för första gången, JätteNervös nu!!!!!


26/5
Oj, Oj, Oj, nu har man varit på jaktprov!!! Just nu känns det inte som om man skulle vilja åka igen men, suget kanske kommer tillbaks vem vet!!!


3/6
I dag har det varit jätte kul för Linda har spelat sin första riktiga fotbollsmatch mot ett annat lag tillsammans med sina lagkamrater i Erikslund P/F 96-98. Lasse och jag var där och hejade och skrek hela tiden, så vi får se om man har någon röst i morgon. Läs vidare om resultat på Lindas sida.


I går kväll fick jag med mig Lasse upp till skogen och träna med hundarna. Lasse skickade Ellen på några markeringar och jag tränade Hanna. Då Lasse är intresserad av skogar och vägar och marker så är det jättekul om han kan tänka sig att vara med och träna lite samtidigt med tanke på att han egentligen inte har något intresse till att träna hundarna.

I morgon är det träningstävling i lydnad på klubben så jag skall försöka att åka iväg på det.


4/6
I dag har jag varit på brukshundklubben och gått en träningstävling med Hanna. Det var bra för vi fick även ett protokoll på det domaren för dagen sa.
Det största felet denna dag var nog att mig (som vanligt eller)!!
Det stod dk, dk, dk överallt och jag fick även höra att jag hade mycket för mig!!! jag kan inte förstå, hmf.
(lite vet jag ju eftersom jag korrigerade en del, men, inte kan jag tro att det var så mycket)!!!!!

Domaren har säker rätt, det var nog en del!

På kvällen gick jag och Lasse en sväng med hundarna.
 


I dag fanns vi med på goldenklubbens hemsida:
 

Jaktprovsresultat SSRK 2006


Gällö 26 maj

Domare: Idar Reinås och Gert-Olle Lindqvist
 

3 nkl Cassmick Turbel Rose, Susanne Almgren
 


6/6
I dag har jag varit till Bispgården på Working Test i Labbeklubbens regi.


16/6
I går kväll var det skolavslutning för barnen i Erikslunds skola.Som vanligt var det jättetrevligt att lyssna på alla barnen i kyrkan och som vanligt fick vi även höra ett tacktal från skolans rektor Kjell Westin. Denna gång talade han om att det var hans sista gång i denna kyrka tillsammans med dessa elever och lärare då han nu skulle byta arbete.

Efter avslutningen i kyrkan åkte vi alla till ESK för att fika.

I morgon fredag har jag tagit ut en kompdag så barna slipper gå på fritids sin första dag på sommarlovet. Sen börjar Lasse sin semester så då är alla utom jag lediga.

På lördag förmiddag skall Linda spela match i Stöde igen och efter det skall jag träna hund hela dagen. Förmodligen kommer Lotta upp hit och skall träna bla vatten. (jag vet inte om även Bittan följer med). Sen har jag även planer på att åka upp på brukshundlubben för att träna lite lydnad med några vänner där uppe.


17/6
I dag har det varit en hektisk dag. Från halv 10 till 13.00 var det fotboll i Stöde som gällde.
Erikslund förlorade en match och spelade lika i en. (se resultat på Lindas sida)


Halv tre åkte jag till bruksundklubben för att träna lite med Maiken och Owe, jag fick lite hjälp och tips med hur jag och Hanna skulle gå vidare i lydnadsträningen. Halv 5 åkte jag från klubben och en stund efter 17.00 så kom Lotta för att vi skulle åka till skogen för att träna!

I morgon är planerna att jag skall följa med några retrivermänniskor härifrån och träna i Kallsjön.


18/6
I dag har jag varit med Maud, Lasse, Siv och Kerstin och tränat.
Först var vi vid en tjärn (här skulle Lotta ha varit med) sen åkte vi till Sivs "sommarställe" och tränade dirigering i vatten med båt.
Hanna vill inte alls lyssna på mej just nu så detta med dirigering i vatten var inte alls lätt!!
Nu är det lydnadsträning och kontaktträning som gäller en tid framöver.


30/6
I dag har jag jobbat som vanligt efter att ha varit i Stockholm på tjänsteresa sedan i tisdags. När jag kom hem på gården i gårkväll var det upp och ner.

Lasse hade fått hjälp av sin kusin Christer med att ta bort en sandhög och gjort en väg upp till våran före detta "fruktträdgård", för att där kunna ställa traktorer och andra redskap. Dom hade även tagit bort en stor sten i backen upp till vårat hus.
Denna sten skulle kunna passa PERFEKT i min perennträdgård!!!!!


Nu är det bara en vecka kvar till semester och då skall vi ut och kampa hela familjen några dagar.


4/7
I dag har jag och Annika varit till klubben och tränat lite lydnad. Det gick ganska bra men Hanna blev fort trött i huvudet.

Efter träningen gick vi en sväng med hundarna.

3 DAGAR KVAR TILL SEMESTER !!!


15/7
I dag är det lördag och man har haft semester i en vecka.
Största delen av veckan har ägnats åt hela familjen då vi måndag - torsdag var på en semestertripp till Siljan.

Måndagen var en resdag, Tisdag var vi på Tomteland, Onsdag var vi på Sommarland i Leksand och på Torsdag åkte vi in i Norge när vi var på väg hem.

I går började Hanna löpa så jag skall ligga lågt med all träning, hon är väldigt orolig och inte riktigt sig själv just nu, men det är ju förståligt, man vet ju själv hur det är!!

Veckan som kommer skall vi tillbringa hemma jag och barna, för nästa söndag åker vi till min syster i Västerås några dagar. (jag, Linda och Sandra åker tåg) (lasse börjar jobba i övermorgon)

Hoppas det blir några fina dagar framöver då jag skall ägna mycket tid till min trädgård och mina barn (vi hoppas kunna åka och bada en del).


23/7
Jag måste bara skriva emellan alla resmål att nu har vi blivit med husvagn.
I går for vi omkring hela dagen och tittade på husvagnar!
Vi fick till slut med oss en hem. 

Nu skall vi åka upp och bada en stund med barna och ikväll 16.30 åker jag, Linda och Sandra tåg ner till min syster i Västerås och är inte hemma förrän på torsdag igen.

På fredag åker vi sedan till Ljusdal för Linda skall vara med och spela fotbollscup där hela helgen. (vi tar förstås med oss vår nya husvagn för att bo i)


28/7
Natten till i dag kom vi hem i från min syster i Västerås.

I dag har jag bara stressat omkring, tvättat, handlat, packat husvagn, hämtat mamma vid tåget i Ånge och i kväll har jag varit ner till stan på styrelsemötet.

I morgon kl. 12.30 ca åker vi till Ljusdal för en hel helg med bara fotboll.

Jag kommer bara ta med mig en hund så Hanna får den här gången stanna "hemma" med mormor och gamelmormor.


31/7
Nu har vi varit på fotbollscup i Ljusdal.
Det var en mycket mysig helg med mycket fotboll, någon kort stund med bad och en snabbrunda för mamma på "Dollar store".

Fredag kväll började med uppställning av husvagn, sen en match för Linda som efterföljdes av uppsättning av förtält.


För att se fotbollsresultat, gå in på Lindas sida.

I dag har jag, Sandra, Linda och mormor varit ner till Fränsta och spelat minigolf, det flöt på bra och var ganska kul.

I kväll har vi varit till farmor och farfar och fikat.

Framåt i veckan skall nu planeras och handlas inför stortävlingen på klubben.


8/8
Nu har helgen varit och man kan lägga stortävlingen med dess planering , inköp och matlagning bakom sig. Jag tyckte att hela helgen flöt på bra ur kökets synvinkel, jag får väl höra andras syn på det hela på styrelsemötet på söndag.

I dag är det tisdag och inte många dagar kvar tills det är dags att börja jobba igen.
..... jag skulle gott kunna tänka mig att vara ledig mååånga veckor till......

Jag har gjort ett schema till barna när dom skall gå och lägga sig och stiga upp på morgonen.
Så det inte blir som en chock för kroppen på måndag morgon när dom skall upp kl. 06.30.

I dag har Linda, Sandra och jag varit till Frösö Zoo. Det är ju inte så stort där så efter ca 3 timmar var vi nöjda och åkte då hem igen.

 
Här står tjejerna under en låtsas-giraff, i naturlig storlek.

På kvällen när vi hade kommit hem skulle Christer och Lasse försöka få "min sten" på plats där jag önskade att den skulle ligga.Och tänk vad duktiga dom var, till slut efter inte så många hinder låg den där jag ville.
CHRISTER, BJÖRN OCH LASSE, TACK SÅ HEMSKT MYCKET!

.. Nu har jag fått ännu mer trädgårdsarbete att göra.


20/8
Ja, nu har man jobbat en vecka..... och allt flyter på som vanligt igen.

Men, eftersom Linda skulle till Alby och spela fotboll i lördags tog vi med oss husvagnen och åkte upp till Storsand över helgen, som en liten semester.Det har varit jättemysigt. Hundarna har badat massor och barna har fått en ny kompis som bara bor en kilometer bort hemifrån oss. Linda och hon bytte telefonnummer så vi får se om dom kommer ringa till varandra...

Nu väntar hösten med mörkare tider och en massa förberedelser inför vintern som t ex rensning i trädgården, putsning av fönster osv.

Linda fyller år på fredag och om en och en halv vecka kommer min mamma och min bror upp, för om fjorton dagar fyller min mormor 80 år. Så jag hoppas sensommaren dröjer sig kvar ett bra tag till innan mörkret och kylan kommer.


24/8
Nu har jag precis varit uppe på Brukshundklubben och stått i köket på ett MH.

Det var ganska lugnt en lång stund så jag passade på att träna Hanna. Jag han till och med vara ut två omgångar och det var ju jättebra med tanke på att jag har en stundande lydnadstävling framför mig nästa vecka.

Jag har inga större förväntningar men det är ju som alltid roligt om det går bra, men huvudsaken är ju att man känner att vi har gjort vårat bästa som ekipage jag och Hanna. Resultat kommer senare.

I morgon fyller min STORA TJEJ 11 år och jag kommer både flexa in och flexa ut tidigare på jobbet.
(det är toppen att ha ett jobb där man kan styra arbetstiden lite lagom själv)

Jag hoppas Linda får en bra födelsedag och på lördag blir det ett LITET kalas med dom bästa vännerna.

GRATTIS GUMMAN MIN !!!!!  

ÅÅÅ, nu kom jag på något kul.
På måndag skall Eva, Annika och jag åka och rida. Det händer ca 1 gång per år att jag och Eva är iväg, omkring hösttid innan vintern kommer. Det skall bli så kul, två timmar kommer vi vara ute ungefär.


27/8
Ja, nu har helgen varit och Linda har haft födelsedag i dagarna tre. I fredags firades hon av familjen, farmor och farfar, gamelmormor och gamelmorfar och på kvällen kom även morfar och Karin in en sväng.


I går var Linda till stan mitt på dagen med sin faster och kusin Malin. Sen på kvällen var det ett litet kalas med dom bästa kompisarna. Och i kväll har Eva med familj varit här och grattat.


28/8
Nu har vi varit och ridigt.

Kl 17.00 ringde Susanne ifrån Knösgården och frågade om vi verkligen tänkte komma och rida, jaa, sa jag helt oförstående klart vi skall rida vi är sugna nu.

Regnet öste ner och det blixtrade och dundrade när vi packade in oss i bilen och for mot Knösgården, men vi hade ännu inte gett upp hoppet. VI SKULLE RIDA!


Och så blev det, vi red i ca 2 timmar och det började inte regna förrän vi hade ca 20 min kvar hem. "Vi blev knappt blöta"

Det var härligt och nu har man så där lagom ont i rumpan, men vad gör väl det, INGENTING.
Annika, Eva och jag har sagt att vi skall försöka fortsätta göra detta ungefär en gång i månaden så vi får hoppas att det blir så!


30/8
I dag har Hanna och jag gått vårat första lydnadsprov och det gick BRA!!! Läs mer på hundarnas sida.

Tack Eva och Annika som hjälpte mig med kameran denna kväll !!


3/9
Mitt i natten är det nu och man har en arbetsvecka att se fram emot. 23.40 pip.

Halv 6 i eftermiddags åkte min bror hem. Han och mamma kom i torsdags. Eftersom det är på tisdag som mormor fyller 80 år så är mamma kvar tills på torsdag.

I går var jag, Stellan, Linda och Sandra och spelade minigolf. Vi orkade inte fullt ut till sista hålet så därför så blev det inget fullständigt resultat, men, det spelar ju ingen roll, vi gör det ju för att det är roligt.

På måndag jobbar jag som vanligt, på tisdag är jag ledig för mormors födelsedag och sen på onsdag dag så åker jag och Birgitta till Näsåker för att hålla utbildning. Vi får hoppas att det går lite bättre än vad det gjorde när vi var till Stockholm sist. Då grejerna inte funkade som dom skulle och folket inte kom som dom skulle.

Till alla som läser:
HA DET SÅ GOTT OCH SÅ KANSKE VI HÖRS NÄSTA HELG. (om jag inte skriver igen innan jag åker, men risken är att jag inte hinner)


5/9
Ja, idag har det varit kalas. Jag hade sedan en tid tillbaka tagit ledigt då mamma och jag planerade denna dag.
Så, den mesta tiden på dagen tillbringade jag borta hos min mormor och morfar.


Dessa blommor fick mormor av mig och min familj.

På eftermiddagen åkte jag med Linda på ridning och sen for vi hem för lite pyssel och plock inför min resa.


10/9
Söndag är det i dag och jag skall mest ägna mig åt att rensa i trädgården från sommarblommor, ta in dynor och städa i allmänhet.

Åka till klubben skall jag också försöka hinna med, både för att träna lite och för att "kolla upp" hur det står till i köket.

I Veckan som var, var jag och Birgitta i Närsåker från Onsdag till Fredag och jag tyckte själv att det gick ganska bra.

I morgon väntar en vanlig arbetsvecka med jobb, hem och barn. Ja, på tisdag ja, då skall Linda ner till habiliteringen i Sundsvall.


13/9
Då jag i kväll fick en uppmaning om att jag uppdaterar så sällan, så måste jag nu skriva några rader!! (hi, hi, hi)

I kväll var jag upp till klubben på träningstävling, Tack Ove och Kristina!

Jag kan ju även skriva att jag har anmält mig till några saker;
En spårkurs 4 ggr, KM i lydnad på klubben och en Bygga Hemsidakurs.

Allt skall bli jättekul. När det gäller lydnaden så känner jag mig inte riktigt laddad längre, jag blev nöjd när jag fick 1:a priset i 1:an. Men, jag anmälde iallafall till KM:et.

Hemsidekursen skall bli jättekul (om den nu blir av, jag har anmält till en för snart ett år sen men inte hört något). Då jag i princip är helt självlärd finns det säker massor som jag har att lära, kul, kul!!

Spårkursen kommer att bli kanon, Hanna får lära sig något nytt och jag tror att det kommer passa henne perfekt, TOPPEN, jag längtar, det är bara 1½ vecka kvar!!!!


16/9
I dag har jag varit på klubben och stått i köket på en tävling. Det gick bra för det var inte så mycket folk.

På eftermiddagen tog Kristina och jag med oss hundarna och gick ut på en härlig promenad med, skog, lera och vatten!!20/9
Oj, oj, oj nu håller jag på att upptäcka Photoshops fantastiska värld.
Som tur är skall jag snart få gå kurs i ämnet så jag kan lära mig lite grann. Och så har jag ju förstås min byggahemsidakurs som börjar nästa vecka, ååååååååå så kul.

Nu måste jag gå och lägga mig, det blir lätt att man sitter framför datorn hela nätterna nu när man håller på att lära sig något nytt!!


26/9
Nu har jag varit iväg på några olika saker utan att ha haft någon kamera med mig (alltså glömt den).

Bl a så var jag i går på första spårkursträffen. Det var så regnigt och dåligt väder så jag hade inte kunnat ta några bilder då iallafall, men nästa tillfälle på söndag kanske det kan bli några bilder.

Eftersom jag inte har några andra bilder så har jag tagit några på mina nyputsade fönster.

För dom som inte vet det (t ex syster, och lillebror) så kan jag tala om att jag var till frissan förra veckan och både klippte och färgade mig så nu ser jag ut så här:


1/10
Spårkurs har vi varit på idag.

Första spåret vi gick och som var gått av en annan person gick inte så bra!
I en "böj" hängde det en snitsel som Hanna blev mer intresserad av än spåret. Vi kom till slut fram till slutsaken men inte pga av hon spårade sig dit.

Andra spåret vi gick hade jag gått ut själv. Jag hade lagt ut en liten pinne efter ca 40 steg, efter 40 steg till hade jag gått som en U-sväng och efter u-svängen gick jag 30 steg till "slutsaken".

Detta spår gick jättebra. Hanna lyfte upp första pinnen, fortsatte spåra, blev lite villrådig i u-svängen men hittade på spåret och gick rätt på slutsaken som var hennes träningsleksak, så det blev jättekul som avslut.

Jätte nöjd och glad är jag över att det slutade så bra, och, framförallt för att jag fick sån BRA hjälp med att knäppa kort.
TACK, Mats, Lena och förstås Kristina, och Inga-Lill som i dag vikarierade för Ove.


8/10
Vilken helg!!!
I går var vi på spårkurs Hanna och jag.
Vi gick två spår, ett som jag själv hade gått och ett som Ove hade gått.
Hanna gick STRÅLANDE, hon tappade spåret några gånger min letade upp det så fint, på dom båda spåren. HON VAR JÄTTEDUKTIG.

I dag söndag åkte vi på klubben för att tävla i lydnadsklass 1 för 2:a gången. Det var många duktiga ekipage så vi var 5 st. som fick 1:a pris. Jippi !!!! Se vidare resultat under hundarna.


15/10
Sista gången på spårkursen var det i dag. Vi gjorde uppletande, och ett spår var. Hanna har fattat det där med spår, så det funkar jättebra. Jag måste nu verkligen skärpa mig och se till att lägga spår till henne så hon får fortsätta med detta.

Ellen fick i dag vara med och göra ett uppletande och det tyckte hon var kul.


Veckan som var gick på ett kick....
Mamma har varit här några dagar eftersom min mormor har dött(4/10). Lasse har varit på tjänsteresa tre dagar och själv har jag haft fullt ös på jobbet.

Veckan som kommer blir nog ungefär likadant, men kanske mest jobb då vi kommer att få besök i från Värmlandsarkiv.


22/10
I dag tog jag och åkte till skogen och lag ett spår till Hanna.

Direkt efter åkte jag till klubben för att träna en liten stund. Kristina var också där så vi gick en kort sväng med hundarna efter träningen i spöregnet. När vi skulle åka hem bestämde vi att vi skulle höras i veckan för att ta en gemensam "prommis".

Då det regnade hela tiden åkte vi och tog spåret direkt, för att slippa ut en gång till efter att man kommit in i värmen.
Det var ca 300 meter.
Allt gick bra som vanligt förutom slutet. Där gick Hanna en "sväng" förbi slutpinnen, så den hade hon missat om inte jag hjälpte henne till rätta igen.
På ett bruksprov är det ju tyvärr slutpinnen som gäller, annars 0:ar man och måste bryta. Så, jag ville ju ändå att hon skulle ta den.

Som VANLIGT måste jag säga att det var mitt eget fel, för jag hade lagt ut flera "lek-saker" för jag trodde att hon skulle tycka det var roligare med dessa. Men det är ju bara att inse att det blev inget bra för hon trodde att hon var på "slutstationen" för varje leksak hon hittade.

Slutsats: Skall jag använda leksak får den bara ligga som sista sak, men, jag tror inte att jag skall använda leksak heller för hon är så taggad på spåret så det kanske blir bättre om jag slutar med att ta fram en leksak som jag har med mig.

I morgon skall jag kliva upp 04.15 !!!!!! för jag och Birgitta skall till Göteborg och ha kurs. Jag kommer hem tisdag kväll.

Resten av veckan har jag tagit ledigt så jag kommer inte vara på jobbet förrän nästa måndag, SKÖNT!! Jag skall bara vara hemma och städa, tvätta, diska, sköta barn och hundar.


26/10
Nu har jag varit i och kommit hem från Göteborg. Det var en trevlig resa och man lärde känna nya människor.

I dag kom Kristina och hundarna så vi gick ut och gick i ca 1 ½ timme, det var härligt.

 

Tack för trevligt sällskap Kristina!

I morgon skall jag åka till stan och handla lite till klubben.
På lördag är det meningen att flera stycken med mig skall åka till Östersund och tävla i E14-cupen. Vi får se hur det går med det.


30/10
I lördags var vi två lag från V:a Medelpads BK som åkte till Östersunds BK för att tävla i E14-cup. I lag "Virrpannorna" deltog Marie och Crux, Eva och Dustie, Jag och Hanna.


 
Efter dagens alla grenar kom vårat lag på en hedrande 2:a plats med en poängs skillnad från delad förstaplats.
I Klubbtävlingen vann
V:a Medelpads Brukshundklubb med lagen "Virrpannorna" och
"The Bäst from the Väst".

Denna vecka är jag ensam på registreringen på jobbet då Ingela har semester så jag får ta dagarna som dom kommer, stressigt kan det bli men en dag i taget.UTMANING
Jag har blivit utmanad av Kristina:

4 jobb jag haft: Servitris, Snabbköpskassörska, Hotelldiskare samt Arkivassistent.

4 filmer jag kan se om och om igen: Finns säkert många, kommer inte på någon just nu.

4 städer jag bott i: Kolbäck, Ljusterö, Norrtälje och Erikslund !!!......

4 tv-seier jag brukar titta på: Cityakuten (missar den just nu), Outsiders, Medium, Finns ett till program där huvudrollsinnehavaren pratar med dom döda, kommer inte ihåg namnet.

4 webbsajter jag besöker dagligen: Min egen sida, Några favvo-goldenuppfödare, favoritkompisar i s-vall (eftersom man inte träffas så ofta), Just nu också Kristinas. Önskar att fler i min närhet hade hemsida så man kunde få dagsfärsk info. från många håll.

4 favoriträtter: Tacos, Efterrättspajer (härmar Kristina här), vitkålsstuvning och korv, grillat.

4 ställen där jag känner mig bekväm: Hemma, på jobbet!?!, bland mina hundar, i min säng.

Jag utmanar:
Annika, Lotta och Bittan


1/11
Nu har jag nyss varit på klubben för att vara med på träningtävlingen som skulle vara i kväll.
Det gick ganska bra, nu har jag även börjat tjuvträna på 2:an för att tävla i den till våren.
På fredag är det lydnadstävling här hemma på klubben igen så jag hoppas att vi får vårat tredje förstapris så, tiden får utvisa hur det går.

Kristina var också med på träningstävlingen så vi avslutade med att gå en sväng i denna kyla. Kommer man bara igång och går, och samtidigt har trevligt sällskap att prata med, så känner man faktiskt inte att det är -10 grader kallt.

På återseende till helgen!


3/11
Onej, O nej, O nej. Inget LP i dag inte!!!!

Det gick inte alls som jag hade planerat i dag inte. Fick en 0:a på platsliggningen igen för andra gången!!! Läs vidare om poäng på hundarnas sida!

I allafall var det en mycket trevlig tävling på klubben i kväll, med ca 30 startande lydnadsekipage. Tävlingskommittén bjöd på "rinnande blod" (glögg) när man anmälde sig och tävlingsledarna var utklädda till jävlar och häxor. Köket bjöd på soppa och spindlar:


 

Det som också var mycket roligt var att Hanna och jag fick en ny bekantskap, Lotta och Budda. Dom vann lydnadsklass 1, så GRATTIS till ER för klassvinsten och 1:a priset.
 


5/11
I går kväll följde jag och barna med morfar till kyrkan, på Minnesgudstjänst, för dom avlidna under året som gått. Det var fridfullt och vackert!
Fredagen den 10/11 kl. 11.00 hålls Begravningsgudstjänst för mormor.

Så, på torsdag kommer Tony, Thea och Madelene på dagen.
Mamma och Stellan kommer vid 23.00 på kvällen.

På lördag skall Linda och jag stå i fiket på Lindberga gård för det skall vara någon tävling tror jag.

Och på söndag åker alla hem igen. Så, i helgen som kommer blir det "fullt ös medvetslös".

Nu är kl. 23.30 och jag skall upp kl. 04.45 så det är nog dags att gå och sova nu. Natti, Natti.
 


10/11

I dag har det varit lite tungt eftersom vi hade begravningsgudstjänst för min mormor.
Gudstjänsten var fin och liksom "lagom". "Begravningskaffet" serverades i församlingshemmet. 

Nu har jag hela huset fullt med folk. Morfar är här, min mamma, Madelene (syster), Stellan (bror), Tony (Madelenes pojkvän) och Tea (Madelenes dotter). Vi har nu ätit och mår gott just nu.    
 
Resten av MIN familj har åkt till Sundsvall för att ha avslutning av fotbollssäsongen med Lindas lag. Dom är där för att bowla och sen äta hamburgare. Jag hoppas dom får riktigt kul. Dom skulle komma hem vid ca 22.30.


18/11
Ja, nu har hela veckan gått igen.

För mig har en dag försvunnit, då jag ifrån måndag kväll till onsdag morgon har sovit bort influensan. Jag har haft feberfrossa, ont i hela kroppen och ont i halsen.
Efter att ha sovit ca 1 ½ dygn så försvann allt, men jag har nu istället fått drass med en "grymm" heshet som det är andra dagen jag har, jag får mest viska för att göra mig förstådd.

I dag har vi haft en bakdag barnen och jag, det har gått bra och jag har nu frysen full med bulla, det känns bra. Jag vill börja förbereda inför julstöket och om ca 14 dagar är det ju dags för lussebullarna!

 Vissa stunder har Hanna fått ha det så här skönt när Ellen har varit hos Gamelmorfar. Men, idag har Ellen kommit hem igen och skall vara hemma några dagar innan hon skall tillbaka till Gamelmorfar.
Jag tror Ellen trivs hos honom, hon stod och funderade på om hon ville åka med tillbaka förut när han åkte. Morfar tycker det är roligt att ha henne också,
- Hon är ju snäll, säger han.

I veckan som kommer blir det nog lite hårt, då jag på måndag skall gå dubbelpass på jobbet!!
Jag skall jobba från 06.00 - 23.45!! 
Jag har själv valt detta.
Först valde jag att ta ut flex den dagen jag var sjuk, + att jag skall ta ut flex 2 och en halv dag till innan jul.
  Det var ju bra att chansen att jobba heldag på måndag dök upp, jag kommer ju ändå att ha MÅNGA timmar kvar att jobba in!!!  
På återseende


1/12
Oj, Oj, Oj vad tiden går!!!

Nu har det gått 14 dagar sedan jag uppdaterade något. Allt snurrar ju på som vanligt, jobba, äta, sova.....

Förra helgen hade vi en riktigt "mys-helg" Lasse och jag, vi var med varandra hela helgen och gjorde allt vi gjorde, tillsammans. Vi handlade, vi var ute och gick tillsammans (1½ timme!!!!!), vi var ute i garaget tillsammans (Lasse städade garaget och jag städade bilen).
Det var läääänge sen vi gjorde så mycket saker tillsammans, snarare innan barnen fanns, så det var såååå "MUSIGT".  
Det märks mer och mer att barnen blir större för jag och mitt stora HJÄRTA här i livet kan mer och mer börja egna oss åt varandra igen, det känns jätteBRA!!!

Eftersom det var för halt för Linda att rida på Lindberga i tisdags så skall hon få rida igen den timmen i morgon lördag och då sa Maria att jag också kunde få rida om jag ville, SÅ i morgon skall kameran med, vi får se om det blir några bilder för att lägga ut på sidan!!

I dag blev jag utmanat av Kristina och jag skrev och lovade i hennes gästbok att jag skulle godta utmaningen, men den var SÅ himla stor så jag tror inte att jag skickar den vidare, här kommer alla frågorna:

höger- eller vänsterhänt? höger.
humör just nu? Ganska gott humör, hela livet känns uppåt just nu.
favoritgodis? Det mesta, förr var det lakrits men det suget har minskat med åren.
är det något du absolut inte äter? Lever!
kläder just nu? Jeans o tröja
musik just nu? Julmusik.
Vad sa du senast? Sitt här och uppdatera hemsidorna med mig älskling! (det var Lasse som ville åt datorn)
Sommarplaner? Inte riktigt, barna vill till Leksands sommarland igen 2007, det blir nog det också nu när vi har köpt husvagn och kan åka vart vi vill.
fisk eller badkruka? Både och, är det tillräckligt varmt kan jag ligga i hur länge som helst, men det MÅSTE vara varmt annars blir jag badkruka.
hur många kuddar? 1.
favoritväder? Soooolig sommar.
3 saker att ta med om du var fast på en öde ö? Ett flygplan, ett broderi och familjen.
spelar du nåt instrument? Troligen inte längre. Har spelat tvärflöjt för läääänge sen. (Samma som Kristina!!!!!!!!!)
morgon- eller nattmänniska? Morgon
sparare eller slösare? Både och.
vem är viktigast för dig? Lasse, Linda och Sandra alla lika viktiga.
bästa film? Ser så många på filmkanalerna så ingen är favorit men jag tycker om såna filmer som "När lammen tystnar" och "I samlarens spår".
Tror du på liv på andra planeter? Nja.
kommer du ihåg din första kärlek? Jadå.
älskar du henne/honom fortfarande? Nix.
har du några homosexuella vänner? Nej
tror du på mirakel? Nja
ser du dig själv som tolerant mot andra? Ja..
hur många barn vill du ha när du blir stor? Mycket nöjd med de två jag har.
bio eller promenad? Båda delarna vid olika tidpunkter.
är du kittlig? Nja, bara på speciella ställen som Lasse hittar!
snarkar du? Periodvis.
stjärntecken? Oxen!!!!!
är du rädd för insekter? Inget annat än myror!!
äckligaste djuret? En SKOCK med flugor
största svaghet? Är ju inte OXE för intet, tjurighet kanske.
det här är jag bra på? Glömma saker, Sånt som jag tycker om blommor, broderier.
bästa bok? Alla böcker med Barbara Wood.
om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? supersmart
chips, morötter eller godis? i turordning: Godis, Morötter, chips.
pizza eller hamburgare? Pizza
tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Nepp.
stökigt eller välstädat? Vill ha välstädat men är stökigt.
gungar du på stolen? Nä.
skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? AAldrig.
vilken hand håller du gaffeln i? Vänster, äter alltid med båda besticken.
hur är din drömtjej/kille? Som Lasse, men lite mer åt det romantiska hållet hade inte skadat.
hur många syskon har du? Två helsyskon, och så tror jag att det är tre halvsyskon.
vad är du mest rädd för? vet inte just nu.
är du rädd för blod? Japp. har både tandläkar och läkarskräck.
saltar du på maten? Nej.
gillar du att sjunga? Ja, periodvis.
vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Jag GICK DK distribution och kontor, ville inte alls gå någon mer skola efter högstadiet men DK verkade lättast att "flyta" igenom 2 år.
anser du att du är stark? Inte nå´ just nu när jag har en höger arm som inte funkar som den skall. Förr när jag hade hästar och höll i gång mer var jag nog kanske det.
brukar du sola? Har börjat tycka om det mer och mer "på äldre dar".
vad gör du om du får hicka? Hickar färdigt.
har du en besatthet? Tror jag inte.

Ja, Kristina här var alla mina svar. Får se om jag har lust att skicka denna vidare någon annan gång kanske. Hoppas du får lika roligt när du läser min som jag hade när jag läste din.


3/12
Tröött, trött, slut. Vilken härlig helg jag har haft, jag har gjort det jag helst av allt egentligen vill göra, men inget av det jag egentligen måste göra.

I fredags klargjorde barnen att dom ville baka pepparkakor, så det var bara att köpa deg på väg hem från jobbet. Väl hemma och alla pepparkakorna var utbakade så skulle ju mamma (jag) grädda dessa i ugnen, nja, pepparkakor är inte min bästa grej så jag tror jag brände alla utom några stycken.

Lördagen började med att Linda och jag skulle åka till Lindberga och rida! Det var häärligt... Jag fick rida en häst som inte går så ofta och resultatet av det fick jag känna under mina ben.....så varenda muskel i hela kroppen ömmar idag OCH inte blir det bättre av att man går en långprommis på 2 timmar i dag dagen efter heller.

 

Efter att vi varit på Lindberga åkte vi hem och var hemma ca 3 timmer och sen skulle vi till Lassen storesyrra och äta middag så, igår var man inte hemma många timmar.

Som sagt, efter två timmar med Kristina och hundarna i skogen i dag så orkar jag inte göra någonting alls.

MÅSTE nu försöka gå och plocka lite tvätt annars så har nog inte barna något att sätta på sig i morgon, vore ju pinsamt om barna skulle komma till skolan med skitiga kläder eller knappt några kläder alls bara för att mamma har roat sig hela helgen och inte "haft tid" att tvätta.


10/12
Till Södra Berget i Sundsvall var jag i torsdags och fredags med jobbet.
Vi hade "konferens" på dagarna och på kvällen åt vi julbord med underhållning från Wallmans salonger.    
Det var mycket trevligt, tyvärr tog jag inga bilder med min kamera eftersom den inte ger så bra bilder i mörker, men, blir det några från jobbet kanske jag kan låna någon om jag får.

Det har nu varit en lugn och skön helg, det var ju meningen att jag skulle åka på tävling i dag söndag men då jag ansåg att jag inte skulle hinna med mig inför julen så lämnade jag återbud till den, jag kommer igen till våren...

På fredag skall jag, Lasse, Linda och Sandra åka tåg till Stockholm där vi skall sova 1 natt och sen åka till Åland med Silja Line tur och retur för att fira min pappas 60:års dag. Han har bjudit massor med folk så det skall bli en rolig helg. Madelene med familj och Stellan skall ju förstås med så det är ju iallafall några vi känner och så kommer det säker finnas fler som bara jag känner i våran familj. Bilder från den resan kommer...


19/12
Som ni tydligt kan se på sidan just nu, så hinner jag inte med mig.

På fredag morgon drog hela familjen till Stockholm för att på lördagen åka till Åland på en dagskryssning som min pappa bjöd på för att han fyller 60 år på torsdag.

ALLT hade varit strålande om det inte hade varit för att jag själv åkte på en släng av någon slags influensa.
Jag började redan på torsdag eftermiddag få känningar av verk i kroppen och sen bara löpte det på, frossning, verk och halsont från torsdag eftermiddag till i går måndag.
I dag har jag "bara" haft lite "kackhosta"...

I dag har det som vanligt burit av ner till Lindberga för ridning.

Och så är det ju förstås en massa julstök som skall göras.....


- Kalvsyltan är gjord, ligger i frysen

- Köttbullarna är gjorda, ligger i frysen

- Janson är gjord, ligger i frysen

- Revbensjällen är i ugnen nu, äppelmos gjordes i höstas, finns i frysen

- Fisken är EJ klar, ligger fortfarande fryst i frysen... den skall gravas och göras aladåb på och  
  kanske kokas. (med hjälp av svärmor förstås eftersom jag inte är så bra på det ännu)

- Skinkan görs som vanligt på kvällen innan julafton samtidigt som knäcken kokas.

- Handlingen kommer att ske på torsdag eftermiddag efter jobbet.

- Städningen kommer att ske på fredag medans barnen är i skolan (eftersom jag själv har tagit
   ledigt den dagen)

- Pyntning kommer att ske tillsammans med barnen på fredag eftermiddag efter städningen.

- Granen måste hämtas lördag morgon och pyntas lördag kväll.... alldeles för sent, men vad
   gör man när tiden inte räcker till (som tur var så kan vi ju ställa in den halvvarmt i
   pannrummet under dagen, och all SNÖN som ligger på den hinner tina bort, HA HA HA,
   har hört att det skall bli +10 till helgen, stämmer det?)

Ja, sen tror jag allt skall vara förberett och klart, resten av maten köper jag färdig och sen så kommer mamma och Stellan på lördag dag.

OBS    Min privata meil funkar inte just nu så är det någon som behöver nå mig i något viktigt ärende just nu så går det ju att skriva i gästboken, antingen privat eller ej!     OBS


23/12
Nu är det - Dagen före dopparedagen!!

Familjen är på väg ut för att hämta julgranen som skall kläs i kväll.

Mormor och morbror är på "intågande" och den mysiga julhelgen skall börja!!


Från oss alla
Till Er alla

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR


26/12
Nu har julhelgen gått och vi väntar så smått på nyårshelgens intågande istället.
På nyår skall vi vara hos Lasses mamma och pappa hela kvällen tillsammans med Lasses systrar med familjer.

Julen har varit SÅ lugn. Vi har bara umgåtts och haft mysigt här hemma. Stellan, Mamma och morfar var här från ca 16.00 och hela kvällen innan julafton och HELA julaftonen också förstås.

På juldagen var vi till Kjell och Berit och fikade på dagen och sen bjöd mamma och morfar på mat hos morfar på kvällen.

I natt som var har Stellan sovit hos morfar för han skulle skjutsa Stellan och mamma till tåget som gick 9.00 från Ånge idag. Perfekt, då kunde vi sova tills vi vaknade, vilket blev ca 09.30 som vanligt när vi är lediga.

I dag annandagen har Linda och jag varit till stan för att köpa ett nytt skrivbord till henne. Det var en del folk i Birsta men det var inte så farligt när man kom in på IKEA. Vi hittade ett som Linda ville ha så det har vi nu monterat ihop Lasse och jag.
 


31/12
Ja, nu är det sista dagen på året....

Solen strålar, det är härligt väder ute (förutom all blankis överallt).
I dag när vi, jag, Lasse och Linda försökte oss på dagens promenad gav vi upp och gick bara en kort sväng genom skogen, det var glashalt över allt.

I veckan som gått har hela familjen skjutit på dygnsrytmen.. till och med barnen är uppe till ca 01.00!!! (Sandra alltså, och det trots att vi halv 11 sa till båda barna att dom skulle sova)
 
Vi bara slappar, slöar, spelar spel och så försöker jag även sy en del... nya bilder under broderier kommer senare.

Till er alla från oss alla GOTT NYTT