1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December

September 2018


30/9
Söndag
16.15

Nu är det åter söndag och vi har nyss ätit.
I helgen har vi bara varit hemma och grejat.
I går hade jag besök av dom som ska köpa Olle och det kommer bli jättebra.

Dom bor bara någon mil härifrån och har haft golden förut som dom tränat både apportering, lydnad och en massa annat med.
Vi kommer förmodligen träffas på klubben och jag kan åka och hälsa på han när jag vill...det blir perfekt.

I dag har vi gjort höst ute och tagit in alla möbler och fixat bort alla blommor så allt är nu tomt och klart.
Efter utestädningen åkte Lasse och jag till skogen en sväng, vi var borta i nästan två timmar så nu ligger hundarna nöjda.

I fredags började jag få problem med mitt högra ringfinger då det började göra ont och svälla upp på toppen...så under gårdagen och halva dagen idag har jag försökt att självmedicinera men det har inte hjälp så i morgon ringer jag nog och bokar en tid för det gör jävligt ont och är störande.

Efter jobbet i morgon ska nog Eva och jag åka till stan för att shoppa....jag vill fräscha upp garderoben till alla jobbresor som är på gång.

Morgonvyn när det börjar bli minus på nätterna......


......och solen ligger på och tinar upp isen
Min självmedicinering har inte gett något resultat så har det inte börjat släppa i morgon så ringer jag så nån får kika på det.


Höststädning i trädgården tycker hundarna är jättekul. Lilly i bakrunden och Olle t. vänster och Lotta till höger.


Pöss-Ebba


Goldenflocken


Rent på bron in.


På väg på en skogstur i höstens alla vackra färger.


Lilly

26/9
Onsdag
15.30

Tanken var ju egentligen att jag skulle åka ner till Stöde och träna idag men, jag känner att min kropp är på väg åt fel håll, börjar svättas bara av att gå några meter, känner mej hängig och inte alls något bra....så jag väljer att stanna hemma i stället och kurera mej.
          

I går när jag steg upp var det minus, och i morse när jag skulle åka på jobbet så regnade det.....och nu medan jag sitter och skriver så blåser det halv storm......
       jo, jag tror att det är svensk höst helt enkelt.

I går kom möblerna till uterummet och jag tycker nog nästan att vi "överhandlade" då det blev ganska trångt med allt.
          
Men allt är väldigt lätt att flytta så man får ju dra omkring möblerna så som man vill ha dom för stunden, beroende på vad man ska göra och hur många man är.

I gårkväll var jag på klubben och tränade Allis och hon var jätteduktig....pigg och glad och gjorde allt på första kommandot, så nu hoppas jag att det blir uppflyttningspoäng på tävlingen på klubben nästa helg.
  


Så här kan dom stå.......


..........och så här kan det stå.
Verkar som om Allis hellre är med någon annan än matte när vi är på klubben....


23/9
Söndag
14.30

I dag har jag och Allis varit till Ljusdal och tävlat lydnad...det kan man läsa vidare om under resultat.
Men, så här började denna dags berättelse:

I gårkväll vid 22.30 ställde jag klockan på 04.50.........trodde jag.......05.20 stod min mamma vid min säng och undrade....-Ska vi inte åka snart!
Faan, har inte min klocka ringt.
Jag flög upp ur sängen, kastade på mej kläder och slängde i hundarna mat....medans morsan bredde en varsin macka åt oss att ta med.
05.30 satt vi i bilen och var på väg. Bilen behövde tankas i Ånge och Allis rastades strax innan Ljusdal.

Längs vägen så ringde mitt larm och jag hade ställt det en timme för sent, så 05.50 ringde det. När jag satt i bilen i godan ro kom jag också på att jag bara hade hoppat i foppa-tofflorna i all hast, men det gick bra för det var inte blött i gräset....denna gång.
07.30 steg jag in i klubbstugan för att anmäla mej.
Allt löpte på och kl. 09.00 var allt klart och vi satt och väntade på resultat.

Som man kan läsa på resultatsidan så missade vi ett moment, så någon uppflyttning blev det inte, påre igen bara....jag har ju tre anmälningar till att hoppas på.

Ca halv 12 var vi hemma på Holmen och for direkt upp till potatislandet för att se om det var någon aktivitet där och det var det.
-Ner och gör en äppelpaj, kommenderar Lasse....så det var bara in och börja fixa fika tills att upptagarna var klara och behövde kaffe.

Nu sitter jag här och ska försöka hinna uppdatera innan morsan och jag ska dra iväg till skogen igen, för hundrastning och svampplockning.

Iallfall så var vi igår upp till Ånge för att handla och titta om vi skulle hitta några möbler till uterummet.....och det gjorde vi och vi beställde bord m. 8 stolar och två fotpallar för en himla massa pengar....så, nu får vi verklligen hoppas att allt får plats. Vi får det hemkört på tisdag, så fortsättning följer.


Skogsprommis och svampplockning på lördagen.
Lördag


Svampplockning


Fika m. äppelpaj framplockat.


22/9
Lördag morgon
09.00

Nu är det lördag och jag och Lasse har nyss fikat....nu ska jag sitta vid datorn en stund innan vi tänkte åka upp till Ånge och se om vi hittar några bra möbler på Ånge Möbelaffär till vårt uterum....hoppas, hoppas, jag vill kunna anända det nu.
När vi kommit hem därifrån tänkte jag göra sista slutfinishen på städningen innan det är dags för mamma och mej att dra ut i svampskogen.
Om det inte regnar så blir det en härlig stund i skogen med mammis och hundar.

Sen blir det mys resten av dagen.

I går fick vi då hem 40 kg kött som det gick med en väldigt fart att packa och frysa in....eftersom vi var tre denna gång gick det mycket fortare än förra gången.
Ben till hundarna fick jag också med så nu har dom märgben för ett år framöver och jag känner mig rik när jag har både kött och bär och svamp i frysen .....PERFEKT...

Det hände något konstigt i går med min kamera.....jag tog en massa kort på packeteringen av köttet och sen när jag skulle lägga in dom i datorn så fanns dom inte.
Dom fanns där direkt efter för Lasse och jag bläddrade igenom bilderna direkt....men sen var dom hux flux borta.
Jag tycker inte jag borde ha kunnat komma åt bara någon knapp för det krävs ju flera knapptryckningar med bekräftelse för att deleta någon bild.....KONSTIGT....

Håll nu alla tummar ni har för mej i mogon när jag ska till Ljusdal!

Ett fack fyllt...men det är bara en liten del av allt vi har...bar även ner två kassa till källaren då vi inte fick plats med allt uppe.
Tyvärr så ser det även ut som om jag behöver frosta av frysen men det får bli till vintern när jag kan ha saker ute medans.


En fack med Lingonsylt och gelé.


20/9
Torsdag
18.00

I måndags var glasmästaren här och bytte fönster i köket som har varit trasigt i flera år och i tisdags var dom här och glasade in verandan, så, nu är allt klart.....förutom möblerna som ska köpas in.
Fint som faan tycker jag själv att det blev, hoppas bara jag hittar möbler som jag blir nöjd med.


Jag har nu jobbat nån timme extra varje dag då det är massor att göra hela tiden. Men i går torsdag tog jag mej iväg till Stöde för att träna med Erica och Martina.

Vi tränade först lite lydnad och sen gjorde vi några markeringar på vatten med alla hundarna, Martina m. Fix, Erica och Jippie och Tiffie och jag med Allis och Lotta.
Mycket bus och lek på lydnadsplan och så går allt som en dans.


Erica och Jippie


Jippie


Skymning och dax att åka hem.
I dag har jag nu nästan tagit allt i köket förutom skåpet under diskbänken och dom två tar jag i morgon.
I morgon kommer morsan omkring 13 och sen sendare på eftermiddagen får vi vår årliga leverans av kött och då vet vi vad vi gör i morgon kväll.
På lördag är det potatisupptagning och på söndag drar jag till Ljusdal.


16/9
Söndag
11.30

Nu har jag snart suttit vid datorn i tre timmar.
Jag vill göra klart allt här innan jag börjar ta tag i städningen som ligger framför mej, toalett och hall.

Onsdag-Torsdag var jag till Stockholm på tjänsteresa och då går tiden jättefort och man blir helt slut både till kropp och själ bara av att sitta och lyssna och försöka ta in allt som sägs.
Fredagen gick snabbt då det var en "vanlig dag på jobbet".

I går följde jag med Linda på Stephanie och Linus son Lions dop.
Så, timmarna idag har gått till att fixa med bilderna från dopet, för, som alla vet så kan jag inte låta bli att ta kort.....i min oproffition....men jag tycker det är underbart kul då jag lyckas få till någon bild som jag själv är nöjd med och tycker är fin.

I dag ska jag som sagt bara ägna mej åt hemmet och städning bara jag blir klar här vid datorn, och prommis med hundarna förstås......på tisdag kommer glasmästaren och sätter upp glaset på vår inglasade veranda....ska bli så roligt att få det klart, på fredag kommer vi att få hem en massa kött som ska tas om hand och på söndag ska jag åka till Ljusdal för att tävla i Startklass lydnad med Allis, det blir spännande. Hörs/S

Linda och jag uppklädda och på väg mot dop.


I kyrkan


På Treklövern för dopkaffe


Lion


Väl hemma så hittar jag Lasse med att slutföra arbetet på verandan med att greja utanpå.


Själv drog jag iväg till skogen med hundarna....och det är som vanligt härligt för själen.


När vi efter maten skjutsat hem Linda och vi var på affären och handlade så hittade jag denna bok som jag ska lusläsa bara allt annat är klart först.....datauppdatering, städning, prommis m. hundarna osv, osv..........


11/9
Tisdag
20.30

Just nu sitter jag och lyssnar på vad det är för konstigt som låter ifrån Sandras rum.....och jag kan till slut konstatera att det är hon som ligger och sover och gnisslar tänder, det låter inte något bra för tänderna alls, kanske vi måste beställa en tid till tandläkaren.

I helgen gjorde jag inget mer utöver det vanliga, ute med hundarna och plocka svamp, handla, pyssla och storstäda hundrummet, så nu är det bara toa, hall och kök kvar....underbart.
Sen är det utegrejorna som det ska göras vinter med..........å sen är det höst och man kan börja tända ljus och höstmysa.

I går kom Linda med tåget för att vi skulle ner och köpa doppresent till Lion och hämta Sandra då hon hade långdag i går, allt gick mycket smidigt så vi var hemma redan 20.00.

I dag har jag varit på öppet hus på klubben och tränat....det var jag och en valpkurs, man kan läsa vidare under Träningsdagboken.

I morgon bitti drar Eva och jag till Stockholm på tjänsteresa och kommer tillbaka ca 22.30 på torsdag kväll, då återstår bara fredag....och vipps...så är det helg igen.

I helgen som var så satt jag och pysslade med hemsidan till goldenklubben och titta vilka fina bilder som dök upp på Kryss, valparnas pappa.6/9
Torsdag
19.45

Va...nämen....på en torsdag.

I tisdags var jag på klubben och tränade lydnad....hum, hum, hum...jag missade sista gången på kursen då jag helt enkelt glömde.
Allis var taggad som skjutton på tisdagen och det gick riktigt bra....så efter träningen åkte jag hem och anmälde till 4 tävlingar....
....och det ångrade jag bittert idag under träning med Erica, då Allis var låg och gick ganska dåligt...men själet fick jag senare bli varse då hon sket i luften när vi gick därifrån. Hon hade nog varit bajsnödig under hela träningen.....DUMMA MATTE, STACKARS HUND.
När vi sen gick över och tränade lite apportering var hon då jätteduktig (efter att hon fått göra sina behov)
Varje hund fick göra en vald övning och jag valde att göra en markering m. efterföljande linjetag till samma plats och sen åter ett linjetag fast efter att jag backat 10 steg.
Hon var jätteduktig på dessa och jag är mycket nöjd med Allis dag.

Med Lotta skulle jag göra samma övning fast med KORT avstånd ca 10 meter, då hon aldrig gjort ett linjetag och då heller aldrig tecknet.
Första försöket gick inte alls då hon hade stått i hungårn' och taggat på tok för mycket, så där blev det endast markeringar (tre tror jag) för att hon skulle få ner nosen och markera rätt och inte bara springa.
Vi bytte ställe och gjorde om övningen, en markering, (utlägg av dummy) och sen kunde jag skicka på ett linjetag.
Hon var lite tveksam först och ville vända tillbaka men då puschade jag ut henne och hon gick direkt på dummyn och avslutade fint.

Jag märker att hon nu är en tokig tonåring då hon har varit klockren på inlevereringar med att komma direkt till mej eftersom det är det enda jag tränat med henne ....men jag märker att det kanske är nu vi behöver göra bara det igen ett tag för nu börjar det pela ur och hon rusar förbi mej som en tok med apporten.........mycket fart och fläkt att jobba med i den kroppen...men det är ju det jag vill ha.

I går var jag till skogen för att plocka lite lingon till Johans lingonsylt, 1½ burk blev resultatet då jag inte stod ut med alla myggen längre än så.

Eftersom det är svårt att ta kort själv när man tränar så blev det några på A-hindret istället på tisdagsträningen.
Lotta fick träna med att titta på medans andra tränade.


Lingonplockning runt grusgropen i går onsdag
I dag torsdagens träning gav enda ett kort på Jippie


3/9
Måndag
19.45

Men, de här blev ju konstigt de....uppdatering fredag och måndag....inte min stil men det funkar ju.

I lördags ägnade jag mej åt att städa i hundrummet, tyvärr hann jag bara den lilla delen så hela stora är kvar men jag tror det går fortare då en del är gjort där också, såsom rosetterna.
Senare under dagen tog jag en timmes prommis för att leta svamp, och nog hittade jag några men inte så många så dom fick ligga till dagen efter, då jag plockade fler.
Men, en skön tur blev det ju som vanligt.

I går tog Lasse och jag en tripp till Gävle då vi skulle hämta upp Sandra som varit på äventyr....eftersom det var fullt på anslutningståget till Sundsvall var det bara att ställa upp på att hämta i Gävle i stället.
När vi kom hem gjorde jag först mat och sen drog hundarna och jag ut i skogen.....vi gick i två timmar så till slut kunde jag inte plocka någon mer svamp då det var för mörkt för att huvudtaget se vad det var jag plockade. Jag förstår inte riktigt varför, men rikt fågelliv var det just denna kväll.
Jag brukar vara ute ganska mycket och olika tider på dygnet utan att så något speciellt...men idag var det hur mycket fåglar som helst och framförallt när jag körde bilden dit vi skulle, så såg jag massor med "mat"-fågel.

Nu är vår verandra klar inuti....nu saknas bara allt glas......och möbler förstås, ......ja just....höll helt på att glömma borte elen också....
Möbler kommer vi troligtvis inte köpa några i år untan sparar med det tills nästa år....vi får se hur det ligger till på pengafronten när allt är ihopräknat. Fint som faan blir det iallafall.Mörkret lag sig över oss i slutet på prommisen.
Fågel


Denna syn fick vi se i lördags....mycket ska man vara med om, men detta tar nog priset.....bra underhållning en lördagförmiddag.
Lilla hundrummet nyskurat och det GLÄÄNSER kan jag lova.....iallafall i jämförelse med vad det gjorde från början.


Detta var i lördags då jobbet var på sluttampen.


Hundar som förväntar sig att få gå ut, min goldenflock.
Lotta, Lilly, Olle och Allis ligger ner.


Härlig tur i skogen blev resultatet.