1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December

September 2018


20/9
Torsdag
18.00

I måndags var glasmästaren här och bytte fönster i köket som har varit trasigt i flera år och i tisdags var dom här och glasade in verandan, så, nu är allt klart.....förutom möblerna som ska köpas in.
Fint som faan tycker jag själv att det blev, hoppas bara jag hittar möbler som jag blir nöjd med.


Jag har nu jobbat nån timme extra varje dag då det är massor att göra hela tiden. Men i går torsdag tog jag mej iväg till Stöde för att träna med Erica och Martina.

Vi tränade först lite lydnad och sen gjorde vi några markeringar på vatten med alla hundarna, Martina m. Fix, Erica och Jippie och Tiffie och jag med Allis och Lotta.
Mycket bus och lek på lydnadsplan och så går allt som en dans.


Erica och Jippie


Jippie


Skymning och dax att åka hem.
I dag har jag nu nästan tagit allt i köket förutom skåpet under diskbänken och dom två tar jag i morgon.
I morgon kommer morsan omkring 13 och sen sendare på eftermiddagen får vi vår årliga leverans av kött och då vet vi vad vi gör i morgon kväll.
På lördag är det potatisupptagning och på söndag drar jag till Ljusdal.


16/9
Söndag
11.30

Nu har jag snart suttit vid datorn i tre timmar.
Jag vill göra klart allt här innan jag börjar ta tag i städningen som ligger framför mej, toalett och hall.

Onsdag-Torsdag var jag till Stockholm på tjänsteresa och då går tiden jättefort och man blir helt slut både till kropp och själ bara av att sitta och lyssna och försöka ta in allt som sägs.
Fredagen gick snabbt då det var en "vanlig dag på jobbet".

I går följde jag med Linda på Stephanie och Linus son Lions dop.
Så, timmarna idag har gått till att fixa med bilderna från dopet, för, som alla vet så kan jag inte låta bli att ta kort.....i min oproffition....men jag tycker det är underbart kul då jag lyckas få till någon bild som jag själv är nöjd med och tycker är fin.

I dag ska jag som sagt bara ägna mej åt hemmet och städning bara jag blir klar här vid datorn, och prommis med hundarna förstås......på tisdag kommer glasmästaren och sätter upp glaset på vår inglasade veranda....ska bli så roligt att få det klart, på fredag kommer vi att få hem en massa kött som ska tas om hand och på söndag ska jag åka till Ljusdal för att tävla i Startklass lydnad med Allis, det blir spännande. Hörs/S

Linda och jag uppklädda och på väg mot dop.


I kyrkan


På Treklövern för dopkaffe


Lion


Väl hemma så hittar jag Lasse med att slutföra arbetet på verandan med att greja utanpå.


Själv drog jag iväg till skogen med hundarna....och det är som vanligt härligt för själen.


När vi efter maten skjutsat hem Linda och vi var på affären och handlade så hittade jag denna bok som jag ska lusläsa bara allt annat är klart först.....datauppdatering, städning, prommis m. hundarna osv, osv..........


11/9
Tisdag
20.30

Just nu sitter jag och lyssnar på vad det är för konstigt som låter ifrån Sandras rum.....och jag kan till slut konstatera att det är hon som ligger och sover
och gnisslar tänder, det låter inte något bra för tänderna alls, kanske vi måste beställa en tid till tandläkaren.

I helgen gjorde jag inget mer utöver det vanliga, ute med hundarna och plocka svamp, handla, pyssla och storstäda hundrummet, så nu är det bara toa, hall och kök kvar....underbart.
Sen är det utegrejorna som det ska göras vinter med..........å sen är det höst och man kan börja tända ljus och höstmysa.


I går kom Linda med tåget för att vi skulle ner och köpa doppresent till Lion och hämta Sandra då hon hade långdag i går, allt gick mycket smidigt så vi var hemma redan 20.00.

I dag har jag varit på öppet hus på klubben och tränat....det var jag och en valpkurs, man kan läsa vidare under Träningsdagboken.

I morgon bitti drar Eva och jag till Stockholm på tjänsteresa och kommer tillbaka ca 22.30 på torsdag kväll, då återstår bara fredag....och vipps...så är det helg igen.

I helgen som var så satt jag och pysslade med hemsidan till goldenklubben och titta vilka fina bilder som dök upp på Kryss, valparnas pappa.6/9
Torsdag
19.45

Va...nämen....på en torsdag.

I tisdags var jag på klubben och tränade lydnad....hum, hum, hum...jag missade sista gången på kursen då jag helt enkelt glömde.
Allis var taggad som skjutton på tisdagen och det gick riktigt bra....så efter träningen åkte jag hem och anmälde till 4 tävlingar....

....och det ångrade jag bittert idag under träning med Erica, då Allis var låg och gick ganska dåligt...men själet fick jag senare bli varse då hon sket i luften när vi gick därifrån. Hon hade nog varit bajsnödig under hela träningen.....DUMMA MATTE, STACKARS HUND.

När vi sen gick över och tränade lite apportering var hon då jätteduktig (efter att hon fått göra sina behov
)
Varje hund fick göra en vald övning och jag valde att göra en markering m. efterföljande linjetag till samma plats och sen åter ett linjetag fast efter att jag backat 10 steg.
Hon var jätteduktig på dessa och jag är mycket nöjd med Allis dag.

Med Lotta skulle jag göra samma övning fast med KORT avstånd ca 10 meter, då hon aldrig gjort ett linjetag och då heller aldrig tecknet.
Första försöket gick inte alls då hon hade stått i hungårn' och taggat på tok för mycket, så där blev det endast markeringar (tre tror jag) för att hon skulle få ner nosen och markera rätt och inte bara springa.
Vi bytte ställe och gjorde om övningen, en markering, (utlägg av dummy) och sen kunde jag skicka på ett linjetag.
Hon var lite tveksam först och ville vända tillbaka men då puschade jag ut henne och hon gick direkt på dummyn och avslutade fint.

Jag märker att hon nu är en tokig tonåring då hon har varit klockren på inlevereringar med att komma direkt till mej eftersom det är det enda jag tränat med henne ....men jag märker att det kanske är nu vi behöver göra bara det igen ett tag för nu börjar det pela ur och hon rusar förbi mej som en tok med apporten.....
....mycket fart och fläkt att jobba med i den kroppen...men det är ju det jag vill ha.

I går var jag till skogen för att plocka lite lingon till Johans lingonsylt, 1½ burk blev resultatet då jag inte stod ut med alla myggen längre än så.

Eftersom det är svårt att ta kort själv när man tränar så blev det några på A-hindret istället på tisdagsträningen.
Lotta fick träna med att titta på medans andra tränade.


Lingonplockning runt grusgropen i går onsdag
I dag torsdagens träning gav enda ett kort på Jippie


3/9
Måndag
19.45

Men, de här blev ju konstigt de....uppdatering fredag och måndag....inte min stil men det funkar ju.

I lördags ägnade jag mej åt att städa i hundrummet, tyvärr hann jag bara den lilla delen så hela stora är kvar men jag tror det går fortare då en del är gjort där också, såsom rosetterna.
Senare under dagen tog jag en timmes prommis för att leta svamp, och nog hittade jag några men inte så många så dom fick ligga till dagen efter, då jag plockade fler.
Men, en skön tur blev det ju som vanligt.

I går tog Lasse och jag en tripp till Gävle då vi skulle hämta upp Sandra som varit på äventyr....eftersom det var fullt på anslutningståget till Sundsvall var det bara att ställa upp på att hämta i Gävle i stället.
När vi kom hem gjorde jag först mat och sen drog hundarna och jag ut i skogen.....vi gick i två timmar så till slut kunde jag inte plocka någon mer svamp då det var för mörkt för att huvudtaget se vad det var jag plockade. Jag förstår inte riktigt varför, men rikt fågelliv var det just denna kväll.
Jag brukar vara ute ganska mycket och olika tider på dygnet utan att så något speciellt...men idag var det hur mycket fåglar som helst och framförallt när jag körde bilden dit vi skulle, så såg jag massor med "mat"-fågel.

Nu är vår verandra klar inuti....nu saknas bara allt glas......och möbler förstås, ......ja just....höll helt på att glömma borte elen också....
Möbler kommer vi troligtvis inte köpa några i år untan sparar med det tills nästa år....vi får se hur det ligger till på pengafronten när allt är ihopräknat. Fint som faan blir det iallafall.Mörkret lag sig över oss i slutet på prommisen.
Fågel


Denna syn fick vi se i lördags....mycket ska man vara med om, men detta tar nog priset.....bra underhållning en lördagförmiddag.
Lilla hundrummet nyskurat och det GLÄÄNSER kan jag lova.....iallafall i jämförelse med vad det gjorde från början.


Detta var i lördags då jobbet var på sluttampen.


Hundar som förväntar sig att få gå ut, min goldenflock.
Lotta, Lilly, Olle och Allis ligger ner.


Härlig tur i skogen blev resultatet.