1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December


Februari 2019


Söndag
24/2
19.45
Söndag kväll och softning efter middagen.
I går var vi ju och handlade och idag har jag städat åt marsvinen, städat toaletten, tvättat och dammsugit.
Så, nu är det kväller inför ny vecka, nu längtar jag tills nästa söndag då jag ska ha några dagar ledigt på min minitripp till Söderhamn.
Det ska bli spännande och roligt.

I dag tog Lasse och jag en ännu skönare tur med hundarna vid Småbodarna.
Först blåste det lite när vi gick iväg från bilen men resten av vägen var riktigt skön.

När vi var på väg tillbaka stötte vi på en tjej med barn som hade kört fast med bilen, så Lasse satte sig i och tillsammans med tjejen som puttade lyckades dom vända bilen och Lasse kunde köra till lite säkrare mark en den snömodd som var just där hon hade kört fast.

När vi sen åter var hemma så kom efter en liten stund Christer och Anna.

Kul, säger hundarna.
Det här var vägen som tjejen körde fast på.


Tjoho...
Lotta är jätteduktig och kommer titt som tätt för att kolla så vi är med.
Men matte, ska du bara sitta här?
Husse var faktiskt också med, trots att det inte var så många bilder på han idag.
Fastkörning....


.....men det fixar husse.


Till slut efter en dryga timme var vi tillbaka till vår bil.


Lördag
23/2
12.15

VILKEN härlig morgon jag börjat dagen med idag.
Först kunde jag gå in och läsa resultatet av senast röntgade valpen och Ellie fick A och ua, vilket ger resultatet av 6 röntgade valpar av 9 så är alla fria runt om utom en som har ett D på ena höften och B på den andra. Ett mycket bra resultat på hela kullen vill jag lova. Är så glad och lycklig.

Sen gav jag och Lasse oss ut med hundarna och gick i 45 min på lite småhalt skoterspår i uppförslut mesta delen av turen...så nu är både hundar och vi tvåbenta nöjda för dagen. Lasse och jag ska dock ta oss för med att åka och handla innan dagen är till ända.

Och så har jag nu till slut tagit mig för att beställa fröer....så nu slipper jag höra det tjatet något mer från gubben.....men nu ska han väl börja tjata på att jag måste sätta dom också, SUCK, jag säger då det....gubbar......
Nu har Allis börjat löpa, så nu planerar jag en tripp söder över nästa söndag, och så får vi se om det blir någon lyckad parning, så det kanske, kanske kan bli några valpar här på Roselina's till sommaren.


Gympa-kortet har gått ut för denna säsong så nu ska jag försöka ta mej ut och gå hemma istället, nu det det är ljusare och mycket lättare att få till prommisar efter jobbet.


Dagen halvslippriga tur i skoterspår....Lotta och husse...


LillyHusse och Lotta


Fortfarnde lååångt till bilen.


Nu är fröerna beställt.


Söndag
17/2
20.30
Å nu har jag varit på den lokala brukshundklubben VMBK och jag har då blivit vald till vice ordförande.
Tyvärr blev vi inte årets bästa lydnadsekipage jag o Allis, då vi inte kom igång förrän i september med tävlandet, men vi fick ju iallafall Flitpriset för bästa lydnadshund.


Duktiga Allisen


-----------------------------------------------------------------------------
kl. 15.30
Nu har jag precis dammsugit och skurat hela huset så nu ska jag bara softa tills vi ca 16.30 ska åkat till klubben på årsmöte.

Kl. 09.30 i dag tog jag med mej tjejerna och åkte ner till Olle och hans matte och husse i Gim (torpshammar) för att ta en prommis och umgås en stund.
Dom hade en jättebra väg till en tjärn som vi gick och hundarna fick springa och busa en massa.
Olle är världens sötaste och jag längtar ofta efter han, men nu känns det skönt att ha träffats, så nu blir det nog ett tag tills nästa gång.
I sommar hoppas jag att vi kan ta några härliga prommisar tillsammans då vi kanske också kan passa på att träna lite samtidigt.

Jag lyckade hamna på bild för en gångs skull och det är då Peter som har tagit fotot.
Hela högen


Allis


SötOlle


Ops... tanken var nog att ta en bild på en hoppande Olle ...... men...ops....det blev bara fyra ben.....
Olle ville vara på Lilly mest hela tiden.....men det ville inte Lilly.....kanske löp på gång???......det vore toppen om någon nu började.....
Olle och Lotta


SÖÖÖÖÖÖÖT


Olle. Lotta. Allis


Lotta. Olle


Ha ha.....Lilly säger ifrån på skarpen....


Man blir trött av att han en sån massa tjejer hos sej.


Underbart väder hade vi.
På väg hem.

 


Torsdag
14/2
kl. 18.30
I dag när jag kom hem väntade mej en blombukett och en chokladkartong.....TACK ÄLSKLING....

I dag var jag då ner och ögonlyste Allis och allt var frid och fröjd så nu väntar vi bara på att hon ska börja löpa....sen kanske, kanske vi kan hoppas på valpar här på Roselina's igen till våren/sommaren.


Onsdag
13/2
kl. 16.00

Nu börjar jag smida valpplaner igen.
I morgon ska jag åka och ögonlysa och vaccinera Allis....så kanske, kanske, kanske blir det valpar här till våren/sommaren.
Eftersom jag trodde att Allis skulle löpa innan jul men inte gjorde det så kan hon börja att löpa när somhelst, föhoppningsvis så fort som möjligt.

I söndags var jag på årsmöte och blev inte vald igen. Så nu är sekreterarjobbet ett avslutat kapitel för denna gång.
Som avgående fick jag god choklad och en fin kokbok "Älgkött & Peran"!

Dock kommer jag vara med på Brukshundklubbens årsmöte på söndag....och då kommer jag att bli vald till vice ordförande.....
hur i hela världen ska det gå....det får tiden utvisa.
Söndag
10/2
kl. 09.00
I går åkte vi med Christer och Anna ner till Sörberge för att få vara med och gratta Björn och Carros barn Maja och Melvin.
Det var roligt att få vara med, men det var så mycket folk så det var svårt att ta in alla ittryck och få lite egentid med familjen.

Förhoppningsvis så blir det att vi kan träffas snart igen. Nu vet jag ju vart dom bor, så vem vet, man kanske kan åka dit och hälsa på någon gång.

Nu dröjer det bara någon stund innan jag sen ska sätta mej i bilen och åka ner på årsmöte.
Det lär nog ta ett tag så jag är nog inte hemma förrän till middagstid igen.

Ses nästa helg.

Farfar, Pappa och Maja

Fredag
8/2
kl. 18.30
Nu börjar det märkas att det blir ljusare och ljusare på eftermiddagen.
I dag slutade jag i tid och åkte hem och gick med hundarna i ljuset....härligt.

I morgon ska vi åka med Christer, Anna och Roland ner till stan och gratulera Maja på hennes 1-års dag...det ska bli jättekul.

På söndag ska jag ner på Goldenklubbens årsmöte och så är sekreterarjobbet klart för denna gång.
Jag kommer fortsätta att vara webba så jag kommer fortfarande att ha lite kontakt.

Under de senaste veckorna har vi varit fem som har röntgat sina valpar efter Allis och fyra har varit fria runt om och en har fått D på höfterna.
Nu är det fyra kvar och väldigt spännande för att se vad det blir för resultat på de som är kvar.

Söndag
3/2
kl. 09.30
Lasse har nu börjat köra ved och är ute och raggar runt med traktorn och jag har nu trimmat och badat Allis.....skönt....nu är alla hundarna nybadade och fina ett tag framöver tills det är dags nästa gång.
I går försökte jag mej på några ståbilder på Lotta och hon var inte riktigt bekväm i situationen så hon vilje mest bara sätta sig.
Äh, vi får lov att träna på det men man ser i stort hur hon ser ut i allafall.Nu har jag jobbat på bra med det pågående broderiet så nu är det bara nedre vänstra hörnet kvar.....spännande när det blir klart....och vad ska jag sen ta mej för tro....jo, vi får se...

 


Lördag
2/2
kl. 16.30

Veckan har varit hektisk....i måndags var jag till stan och röntgade Lotta, på tisdag var jag till stan och hade möte, på onsdag åkte jag upp och tränade med Linda.
I torsdagen glömde jag faktiskt träningskläderna så jag åkte bara hem och softade....Lasse jobbar ju eftermiddag denna vecka så torsdagen blev lugn, förutom att jag förberedde fredagen med att laga lite mat.
I går fredag kom Mari och Eva och vi hade en kortkväll.....vi spelade kort, åt och hade mysigt till kl. 04.00 då iallafall jag blev trött så strax efter åkte Eva och Mari hem. 04.13 gick jag till sängs...åter upp kl.. 09.30....så vi får se hur fort jag lägger mig i sängen ikväll.
Kanske blir en mysstund med Lasse i soffan igen även denna helg, som vi hade förra helgen, vi får väl se.

Röntgen på Lotta gick bra, hon fick HD-A och ED-UA.......JJiiiiipppppiiiiiiii.......


Lotta lilla


Förberedd inför spelkvällen
Myspys m. roligt kortspel...som jag mest förlorade...men vad gör det i goda vänners sällskap.
Småplock framåt småtimmarna

Katten tyckte inte att den var någon toppenkväll då den var en brun kabrat som också gästade oss, Maris kelpie-valp Dox som är ungefär lika gammal som Lotta, 1år.


I dag har jag nu kallställt uterymmet då vi inte planerar att vara många och sitta här igen kanske förrän till påsk och då är det förhoppningsvis inte lika kallt.