1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December


Januari 2019


Lördag
26/1
kl. 13.00
Tjohoooooooooo....Jippi............Uhiiiiiiiiiiii
Första valpen röntgad fri runt om....JJAAAAAAA......Grattis till Cilla och familjen Sjölund i Bjästa.


I går hade vi en riktig myskväll jag och Lasse, vi satt och tittade på "På spåret" och åt popcorn....hihihi....det brukar aldrig ske då jag har min plats i köket framför datorn och handarbete och Lasse sitter i soffan och kollar på tv eller datorn.
Min plats i köket har jag med åren insett är den bästa på en stol rakt upp och ner då jag för några år sedan fick en inflamation i ryggslutet pga att jag satt snett och för mycket på ett och samma sätt när jag handarbetade. Den inflamationen lyckades jag arbeta bort på egen hand och nu är inflamationen jag haft i armen sen i somras också borta igen, så jag känner mig riktigt bra i kroppen igen som jag inte har gjort på de senaste åren. Så.....nu ska här tränas lite varje dag för att ha lite grundkondis till sommaren då jag ska börja hårdköra ute igen.
Men, på måndag blir det ingen träning då jag ska ner till stan och röntga Lotta....hoppas det går bra nu....och på tisdag är det sista styrelsemötet med Goldenklubben för denna gång innan jag sen inte kommer att bli vald på årsmötet den 10:e februari.

I dag har jag nu tagit mej för att trimma och bada en hund....Lilly lukta lite umpa så jag valde att börja med henne. Nu hoppas jag att jag tar mej för att ta Lotta i morgon så hon är presentabel när vi ska till vet på måndag.
I kväll så vi åka till Christer och Anna och käka gott och umgås med bästa gänget....8 stycken blir vi .....KUL....jag tänker köra så man är pigg och fräsch i morgon.


Söt ä hon iallafall
Nybadad och ser lite tuffig ut men hon brukar bli riktigt fin när hon torkat....inte världens bästa bild tagen nere i tvättstugan med massa saker i bakgrunden....men det skiter jag i...


..........Lasse fick ta några bilder uppe i köket också.....Söndag
20/1
kl. 08.30
Tänk va jag får mycket gjort som jag måste gå och ladda för först.
Förra helgen bakade jag bullar så nu finns det fika-bröd i frysen.....i går.....höll jag på att frosta av frysen hela dagen...PERFEKT.
De e ju bara att konstatera att vart annat år tydligen är min melodi när det gäller att frosta av frysen.

De var faktiskt inte riktigt lika mycket is denna gång som förra men det är ju bara att konstatera......för mycket....var det iallafall för att det ska bara bra.
Så, nu är det gjort. På eftermiddagen drog vi iväg och handlade och sen var planen att vi skulle åka och hälsa på Christer och Anna men då hörde Caroline av sig för att dom var här uppe.....och då åkte vi bort till Roland för att träffa Carro, Björn och Maja en liten stund, JÄTTEKUL.

Tyvärr blev det inga bilder på underverket men jag planerar för att gratta henne på hennes födelsedag så vi får se om vi inte träffas snart igen.


Under veckan som gått så har Lasse jobbat eftermiddag och jag har gymmat 4 dgr av 5 så jag har inte varit hemma förrän mellan 6-7, vilket har inneburit att det inte blivit så många timmar innan det har varit dags att gå till sängs igen inför en ny dag.
I tisdags var Linda och jag till stan då Linda skulle på Habben. Sen åkte vi och shoppade, så det var mysigt med en heldag med äldsta dottern.

I dag ska jag bara sätta in alla saker tillbaka i frysen och så får vi se vad jag mer hittar på ...... jag ska ta mej för att trimma och bada hundar.......men det är nådant man måste ladda lääänge för
så vi får se när det tas tag i.
I kväll ska jag sen packa, då jag i morgon eftermiddag sticker till Stockholm med några stycken för att jobba där under tisdag och onsdag, kommer hem sent onsdag kväll.

See you later aligator....


Det är perpekt att ha ett rum och använda för vad man behöver för stunden.....extra rum under jul och nyår när vi är många personer......kall-förråd när man frostar av frysen.


Precis lagom med -10 ...... så nu har frysen varit påslagen under natten och jag kan börja lägga tillbka alla saker.


Isfritt och fiint börjar det bli.


Till middag gjorde jag en taco-paj och den såg så himla fräsch och god ut.


Lite cream fraich och ost ovanpå.........


.........och så en stöl till......nom nom nom nom.....jättegott blev det


Nu har jag börjat förbereda inför beställning av årets fröer......nu är det drygt en månad kvar tills de första fröerna ska ner i gjorden.
Nu är jag riktigt inspirerad efter att ha suttit och gått igenom.......vi får se vilket läge jag är i när det ska börja sås.......eller om Lasse blir tvungen att puscha på mej igen för att det ska bli några blommor till slut.


Söndag
13/1
kl. 10.30

Japp......nu är vardagen här och allt rullar på som vanligt.
Jag har börjat att träna och det är mest äta, sova, jobba.....och nu träningen som gäller.

Det syns på eftermiddagarna att det går åt rätt håll och blir ljusare....men Lasse och jag sa just det i morse att det syns då inte på morgnarna alls då det är nästan mörk fast man vaknar mellan 7-8 på morgonen.

I går plocka jag ner det sista från julen, var ut med hundarana och var och handlade......jo, vi körde ju in lite ved också.

I dag kommer jag inte göra så mycket mer än att jag ska baka bullar....så jag sitter nu och laddar för det.

När jag inte uppdaterar hemsidor eller jobbar med några klubbaktiviteter på datorn så tittar jag på film och broderar just nu, så, man kan gå in under broderier och se mitt nuvarande projekt.
Jag har nu under hela hösten suttit och virkat mycket och inser att jag nog har fått någon inflamation i armen, vilket gör att det är bra att byta aktivitet för att avlasta lite.....det är ju tur att jag har olika saker att ta till.

Köket uppiffat inför våren.


Lasse håller på att putsa på bilen till besiktingen


När han var klar passade vi på att gå en sväng.


......och hittade träd över även....


Allis


När vi kom hem körde vi sen lite ved.......som man kan se så är påfyllning av nästa års ved påbörjan ...... alltså den vänstra "högen"Hundarna tycker om att "hjälp till" ....... men det är inte så mycket hjälp utan det stökar bara till och man måste gå och plocka upp efter dom....


Jo, jag gjorde något jag å...

Nu är det fullt
Denna bild tog jag när vi startade vår färd till Linköping med Sandra och Nikki, för att bli påmind om när vi åkte på morgonen......2.18....i två plusgrader...


 


Söndag
5/1
kl. 10.00

Fy faan va de e tomt och trist i huset nu!!


I går natt vaknade jag ungefär 01.30 av att Sandra låg på soffan och hostade som bara den och Lasse låg bredvid mej och kunde inte sova.....Nikki satt i köket och grejade m. mobilen.
Efter en stund sa Lasse, -ska vi inte åka nu?
Jo, sagt och gjort vi klev upp fikade lite och kl. 02.20 var vi på väg mot Linköping.

Cirka halv tio landade vi i Linköping där vi packade ur Nikki, Sandra och Zink och den packning dom hade.
Vi pratade lite m. Jakob i lägenheten innan vi sen begav oss hem igen.
Nästan precis kl. 18.00 satt vi sen i köket igen o åt korv m. bröd till middag.
Jag lyckades titta på Harry Potter och halvblodsprinsen innan jag 21.00 slocknade i sängen, och då sov Lasse redan hårt.
Jag har under julhelgen betat av Harry Potter-serien och nu återstår bara dom två sista filmerna.

En lång dag blev det i går....men en ännu längre dag känns det som att det kommer bli i dag.....JAG SAKNAR ALLA.......DET ÄR SÅ JÄKLA TOMT.
Jag längtar redan till nästa gång dom kommer, Sandra sa att hon började planera för att komma till påsk....det får jag verkligen hoppas....och att dom kommer allihopa...Sandra, Zink, Linda och Nikki.

Hundarna ligger runt mina fötter så det lär bli en prommis med dom och sen lite tvättande och handlande denna dag, vilket gör att den kanske går lite snabbare när man har lite att göra.

Men,........nu väntar några långa och tråkiga månader m. bara jobb innan det börjar ljusna och våren börjar komma på riktigt, och påsken är i antågande........så, nu är det bara att bita ihop och köra.


Fredag
4/1
kl. 13.30

Två dagar sen börjar vardagen.

I förrgår onsdag så plockade Linda och jag ner granen.....i dag har jag gått fram som rena orkanen och tagit ner alla tomtar....så, nu är det gardiner, dukar och ljusstakarna kvar...gardinerna och dukar åker nog på söndag och så är det bara ljusstakarna kvar, dom ger ju lite ljus så det är mysigt att ha dessa framme ett tag till.

Nu ska jag sitta vid datorn till omkring 16 då vi ska åka till Ånge och äta på kina och lämna kvar Linda hemma hos henne. I morgon åker vi till Linköping och sen är det bara Lasse och jag kvar.
På måndag ska jag börja att träna igen och så ska jag börja engagera mig åt årsmöteshandlingar till goldenklubben. Jag har sagt ifrån mej till valberedningen gällande att fortsätta i styrelsen men hemsidan ska jag ha kvar...vilket innebär att jag kommer vara lite delaktig iallafall.

Tycker inte om att lägga ut suddiga bilder men jag råkade faktiskt deleta de riktiga på när Linda och jag plockade ner julgranen.
Tomtana har hittat tillbaka till sina kartonger, vi ses om ett år.


Tisdag
1/1
kl. 11.30

Dagen efter sista december 2018.......alltså.....1 januari 2019.

Vi hade en riktigt mysig, fin och roligt nyårsafton m. mycket skratt m. bästa umgänget.
Då Sandra fortfarande inte kännde sig bra så valde hon att fira nyår i bakgrunden och inte med oss andra, mest liggandes i min säng men också lite i köket för att få i sig lite mat.

I dag stundar snart besök av pappa min/morfar/svärfar, och sen är det bara softning som står på schemat.
I morgon ska Linda en sväng till Ånge, på torsdag är det inget särskilt......mer än att vi ska ta ner julgranen för att vi då är många och kan hjälpas åt, på fredag kväll ska Linda åka hem till sitt för att förbereda sig för en första arbetsvecka på det nya året och på lördag gör jag och Lasse en stökresa till Linköping m. Sandra och Nikki, så vi kommer vara hemma mitt i natten mot söndagen, som vi har att förbereda oss på infår vår första arbetsvecka, vilket innebär att resterna av julen ska plockas ner.

I slutet på januari ska jag åka på en arbetsresa till Stockholm och så ska jag bara helgerna är över ringa och boka tid till röntgen för Lotta. Det är riktigt spännande och nervöst med att se vad det blir för resultat och sen även se hela kullens resulstat förstås. Jag måste försöka att ta uppflyttningspoäng på en lydnadstävling till i startklass m. Allis, så vi kan få LD Startklass. Första helgen i maj planerar jag för att ha en valpträff där vi då ska göra Funktionsbeskrivning Retriever på alla valparna och en hel massa annat....det blir spännande.

Jo, lite planer har jag som man kan se och så får vi se vad det nya året mer kommer att innebära.

 
Förätt.


Anders, Marie, Christer, Nikki, Linda och Lasse


Nikki, Linda, Lasse och jag


Grabbarna Grus


Förberedelser inför 12-slaget


Och så kommer här en dagenefterbild....jag tror det har varit party här