1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December

Juli 2023


23/7
Söndag kväll
23.00
Nu är tredje semesterveckans helg till ända.
Den har varit helt i min smak då jag och Sally har varit på helgkurs i GRK Ångermanlands regi, Robert Boman och Angelica Söder har varit instruktörer.
Mer än bra har det varit, men, jag blir inte klok på hunden jag har i kopplet.
Hon har stadgan, hon har inleveranserna, hon har fotgåendet, hon följer upp vittring som hon känner, hon har farten...nästan mer in än ut....men, det är något som saknas....kanske motivationen men, vet inte riktigt om det är det heller.
Dom enklaste markeringarna kan hon lixom gå åt ett helt annat hål på....sen helt plötsligt, kan hon gå till platsen och hämta den.
Den sista övningen och avslut på kursen var två "WT-stationer" ...... hon gjorde precis det hon skulle på båda.....enda "felet" som blev var när hon gick till funktionären först på linjetaget innan hon sen gick och hämtade apporten.
Jag fattar ingenting.....jag tror att jag ska köra bara motivationssaker med henne hela tiden och bara tjoa och tjima.
Jag måste ta mej en funderare på detta !!!!
Vi fick med oss mycket bra saker och en del som jag även kan applicera på Peggy.
PERFEKT HELGT, tyvärr inte någon bild på mej då jag själv stod bakom kameran men, det kanske är någon annan som kan ha fångat mej på bild...vi får se.

Nu till veckan som kommer....den är inte att leka med.....det ska vara semester men jag har FULLT UPP hela veckan.
I morgon kommer Bruno och ska trimmas vid 10....mitt på dagen...hoppas omkring 12-13 kommer farsan förbi en sväng....14.15 ska jag sen åka iväg till stan och hämta Nova med kompis på stationen då dom har åkt tåg för att vara här hos oss och framförallt med hundarna några dagar.

På tisdagen är det lugnt till framåt eftermiddagen då Stellan och Anna kommer förbi och ska hälsa på och äta middag med oss....innan dom drar kosan hemåt, då dom har varit hos Annan mamma.

På onsdag ska jag med fler (vet inte vilka som vill/kommer att följa med) att åka och hälsa på Ture, en av Emmys syskon  i Ytterhogdal....det ska bli jättekul och se hur han har utvecklats.

På torsdag ska jag och Linda (och kanske fler) åka till Albert & Herbert och shoppa och sen ska vi åka till Eva för vår årliga Tacos-middag hos henne.
Sally ska få följa med och hälsa på Eva och Seth.

På fredag är det ganska lugnt tills vi ska äta uppe i Ånge och samtidigt skjutsa hem Linda
då hennes semester börjar gå mot sitt slut.
Lasse har också kommande vecka kvar innan det är jobb, men jag har även veckan därpå så jag hoppas att den blir lugnare så man får känna att det har varit lite ledigt hemma också.
Tyvärr är sista helgen innan arbete FULLBOKAD då det är tävlingar på klubben och jag ska vara funktionär fredag kväll och hela söndagen. Lördagen ska jag på utställning i Matfors hela dagen.....men, det är 14 dagar kvar tills dess så nu "betar" vi av den närmsta veckan först.





























Idag drog sig Sally längs backen i blåbärsriset och då blev hon färgad...



Faktiskt var det inte så många gånger hon låg så här men idag sista dagen tog energin slut till slut.


Men...hon vaknade till liv igen när det skulle provas på att bära en tung apport...det tyckte hon var lite kul och blev riktigt stolt när hon levererade in den.


Dock gäller det att bära den på rätt sätt för att det inte ska bli besvärligt så ett omtag gjorde hon...men man ser på stilen hur "på gång" hon är.


Nu gick det bättre.


18/7
Tisdag dag
15.00
Jag har haft en sak som jag har bestämt mej för att jag ska göra hemma på semester.....förutom allt det valiga....och det är att rensa och städa min garderob.
Jag började och ta en del i går och sen har jag tagit resten idag, nu ska jag sen fortsätta med hela "hundrummet" där min garderob står och sen ska jag beta av årets storstädning i rum för rum, men, det kan jag fortsätta med när jag jobbar. Nu är starten med garderoben iallafall gjord.

När vi var till Leksand på utställning jag och familjen Lindblad saknade vi ett bra fikabord att ha i utställningstältet.
Jag visste att jag hade ett jättebra lämpligt bort men det var inte så fint.
Så, i går pysslade jag även med det projektet, så, nu är bordet jättefint då jag i går klädde det med vaxduk som jag limmade på.


I morgon måste Linda hem fram och tillbaka för att fylla på sin medicin och på torsdag tänkte vi ta en tripp till en hemindredningsbutik som jag i flera år har velat åka till.
Och, på fredag åker jag och Sally iväg på en helgkurs i apportering i Bjästa....det ska bli kul att iallfall komma iväg på något när det nu inte blev något Goldenläger som jag hade anmält till och blev inställt.
Jag är åter hemma igen på söndag kväll och sen är det bara att vänta och se vilken dag som vi får mer besök då Nova ville komma tillbaka några dagar och hon kommer denna gång att ha en kompis med sig, de e bra, då kan dom gå prommisar med vovvarna och jag kan få annat gjort ...äh, vi vår se vad det blir.

Jag blev i går lite stressad ska jag säga då jag hittade mogna blåbär här på gården....men, det får förmodligen bli på min sista semestervecka då Lasse och Linda börjat jobba, som jag ägnar mej åt blåbärsplockning...och, sen är det ju lingon och svamp så småningom. Hjortronen är ju också tydligen klara, så, det kanske passar att vi tar det i morgon efter Lindas tur till Ånge.

Allis mår riktigt bra och hon äter jättebra. Det var första målet på lördagkvällen när jag hämtade henne som hon valde att inte äta....men, det slank ner senare på kvällen då jag läte det stå framme.
Sen har hon ätit bra hela tiden efter det. Jag vill minnas att det tog lite längre tid för Lilly innan hon var riktigt på banan med att äta och hon pinkade även inne fler dagar efter operationen, men, det har inte Allis gjort någonting.

Titta vad som fanns på toaletten härom dagen! ....en ludig sak....


Operation garderob pågår



Detta är hela högen som blev resultatet av vad som ska kastas!


Till synes så behövs det göras något i resten av hundrummet ochså....huuaa vad dammigt...



Här var mitt andra projekt i går....förfina campingbordet lite....


Tadaa...FINT VA......



Mycket behändig att frakta då man tar lös benen och fäller ihop dom...Perfekt...


15/7
Lördag kväll
22.00
Efter att jag uppdaterade här i morse så ringde vetten och berättade att jag hade en stark hund som mådde mycket bättre än förväntat.
Vi bestämde att jag kunde hämta henne på eftermiddagen så, nu är Allis hemma och allt är åter som det ska.

Nu ska hon bara konvaliseras och bara vara stilla så allt läker och blir bra till slut.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
15/7
Lördag förmiddag
9.30
Åter hemkommen från Luleå.
Det blev en chockerande hemkomst då det bara var för mej att sätta mej i bilen och rulla vidare.
När vi mötte Christer (hundvakt) och hundarna hemma så var Allis sjuk.
Jag vände i dörren för att åka till vetten i Sundsvall med Allis!

Väl framme så kunde man ana en livmodersinflammation men såg även någon okänd vätska på ultraljudet som man inte riktigt visste vad det var.
Operation planerades och jag fick åka hem utan hund.
23.40 ringde opererande veterinär och berättade hur läget var, Allis hade opererats med gott resultat.
Livmodern var full med var och den okända vetskan som hade siprat ut va var, och kroppen hade försökt att läka sig själv så därför hade livmodern inte brustit helt.
Så, nu väntar vi på samtal som säger att jag förhoppningsvis kan åka och hämta henne under dagen.

I söndags åkte besökarna hem, måndagen ägnades åt packning och annat pyssel och på tisdag morgon omkring 8.30 for vi mot Luleå.
Resan upp gick bra och omkring 17.30 landade vi på campingen....vi bara installerade oss och åkte och åt innan kvällen sen var till ända.

På onsdag åkte vid till Sandra mitt på dagen för att hämta henne och dra vidare till Boden, där vi planerade för att gå på ett krigsmuseum.
Den som mest uppskattade det besöket var nog pappis. Sen åkte vi tillbaka och hämtade Zink för att sen åka vidare till friluftsmuseet Hägnan och hälsa på lite djur.
Det vi fick se var en gris för resten av djuren låg nog inne i skuggan......även om hundarna inte kunde möta grisen nos mot nos så förstod dom att det var något konstigt innanför staketet för det var något som luktade och lät mystiskt. Efter friluftsmuseet var den dagen till ända.

På torsdagen åkte vi till en övergiven gruvby "Laver" där man hade byggt upp en by på 30-talet och 10 år senare sen rev ner hela byn igen.
Lite intressant att se men, störst behållning av det besöket fick nog åter igen pappis.
Efter det åkte vi tillbacka hem var för sig för att ta en eftermiddags-siesta innan vi sen skulle inmundiga middag och gå på byn för att se vad som hände på "RIX FM-festivalen" som gick av stapeln i Luleå.
Det var Ola Lustig som var konfransier och så var det ett flertal artister som underhöll.
Själva såg vi några okända namn men gick sen hem när vi sett någon enstaka låt med Molly Hammar.
När vi skjutsade hem Sandra var det till att säga hej då för denna gång.

När vi återvände till campingen och jag skulle ut och gå med hundarna.....gick jag till ett ställe som var mer i min stil.....en agilityplan som tillhörde "Luleå hundvänner" och där det var uppsatt MASSOR med agilityhinder.
Jag fick hundarna att hoppa något hinder, gå igenom en normallång tunnel och så tänkte jag att jag skulle prova långblansen med Peggy....men, jag provade med båda och båda hoppade ner ganska tidigt på hindret.
Emmy var dock den som var mest lugn och i fokus på hindret, så till slut var hon den som tog hindret lugnt och sansat i sin helhet....verkligen kul...det kanske ska bli en agilityhund av henne....den som lever får se.

I går fredag drog vi så hemöver vid 9-tiden och 16.30 var vi åter på Holmen och Christer, Lilly, Sally och en sjuk Allis.
Lasse körde hela vägen hem förutom 45 minuter då jag avlastade honom en kort stund
Tyvärr blev inte min förhoppning om att hälsa på Betty av, då dom tyvärr inte hade tid att ta emot oss i Vilhelmina...jag får hoppas på att vi har chans att träffas en annan gång.

På väg mot Luleå


Den första morgonen har jag rutin på att gå en mysig morgonpromenad med hundarna vid Järnvägsmuseumet, så även denna gång.




Härliga fina dagar var det på vår tripp och första dagen var mest varm och solig. Sen blev det några grader svalare och lite gråare.




Onsdagens resmål, Försvarsmuseet.








Andra resmålet på onsdagen, Frilutsmuseet Hägnan.




Grisen var lite konstig tyckte hundarna.


Första resmålet på torsdagen, gruvbyn "Laver"


Dessa huspålar fanns överallt.


Pappis bakom kameran för att ta ett kort på tjejerna i familjen


Rester av den nedlagda koppargruvan.


På hemvägen stötte vi på tre ensamma renar vid tre olika tillfällen längs vägen.


Efter eftermiddagsvilan på torsdagen åt vi på en kina-restaurang och jag åt "Koreanskt" denna gång.


En sväng in på byn för att titta lite på "RIX FM-festivalen"
Konfrensier Ola Lustig.


Molly Hammar


Mycket fina blomrabatter att skåda bjöd Luleå på.


Sista kvällen avslutades mer i min stil, jag och hundarna besökte en hundklubb.


Vi provade att hoppa.....


.....vi gick igenom en tunnel.....


.....och till sist gick Emmy över hela långa balansen....JÄTTEBRA OCH KUL tyckte matte.


Hej då Luleå och stuga nr 37 för denna gång....ses kanske nästa år igen.







Innan vi åkte förevigade jag alla blommor då jag inte visste hur dom skulle se ut när vi kom tillbaka....ifall de skulle ha regnat så mycket att dom var sönder....men dom var fortfarande väldigt fina.









9/7
Söndag förmiddag
9.30
I dag startar vi dagen med ett underbart vackert väder, strålande sol
och konstant fågelkvitter
Gästerna håller på att göra sig iordning för att börja rulla hemåt.
Själva ska familjen och jag bara slappa mysa och börja packa, i dag och i morgon, innan vi drar norröver på tisdag morgon, mot Luleå och Sandra, Zink och Alex.
Min förhoppning är även att vi ska kunna besöka lilla Betty med husse och matte i Vilhelmina på vägen mot/från Sandra.
Efter vår Luleåtripp har jag sen bara en bokad sak kvar på semestern och det är en träningshelg med Sally för grk Ångermanland...sen är det hela 14 dgr semester kvar att bara vara hemma, slappa, pyssla och få lite planerade saker gjorda på hemmaplan innan jobbet sen börjar den 7 augusti igen, precis 4 veckor semester kvar....då endast en har gått!

Nu ska jag bara uppdatera här och sen är det tvättning och slappning som gäller resten av dagen.

På torsdag eftermiddag kom gästerna och på fredag åkte vi först på sockenmagasinet och sen vidare till Getberget där vi lunchade/fikade och lyssnade på sommarorkesterns sista framträdande.
Det regnade till och från mest hela dagen så hundarna fick flera mindre prommisar under den dagen.


Vacker utsikt från Getberget




Lasse har hållit på med mormors moppe, och fixat med golvet i höladan så vi ska kunna ha skotern under tak, som jag köpte av Christer.




Fredagens middag, tacos.


I går lördag gick vi en långprommis i koppel, perfekt när jag hade så många personer med som kunnde hålla i ett varsit koppel.....tidvis hade jag dock två hundar själv, Emmy och Peggy.
Peggy gick även lite med Linda till och från.


Gänget.....Madelene fotar......och Lilly som egentligen gick med mamma/mormor fick gå lös då hon är en donna med värdighet då hon blir 11 år några månader.


Jag fotar.... och har Peggy och Emmy vid min sida.


Det var en varm dag igår, så när vi nådde Granån så uppskattades vattnet mycket av hundarna.




Emmy


Och så kom vi till slut hem till våran fiskdamm och lägdar, så då kunde de alla springa fritt igen.


Efter lördagens grill-middag så blev det fortsatt kortspel.


Och.....idag vaknar vi till denna vackra morgon....





Golvet i hölogen är klart så skoter och moped har fått sina platser.


De e gött å leva om man heter hund. Allis . mormor .



. Emmy . barnbarn .


6/7
Torsdag dag
12.00
Nu sitter jag åter igen i min fotölj hemma på Holmen efter att Linda och jag har haft en minisemester.
I måndags vid 10 drog vi iväg söder över med Örebro som första mål.
Vi kom till en parkeringsficka mellan Njurunda och Gnarp då vi fick punktering på bilen.
Situationen löste sig till slut men vi blev ca tre timmar försenade.......tre timmar var ändå en kort tid med tanke på att vi fick dit en bärgare som fraktade oss till en däckverksta i Skönmon där vi fick vänta tills bilen var åkfärdig igen.

Men, vid 20.30 anlände vi till Dante i Örebro.
Det var jätteroligt att träffa han med matte och husse.

Resten av färden kan man läsa mer om under egen länk under D
agbok/
- 2023 Astrid Lindgrens värld










På väg hem igen!