Valpdagbok

JAG RÄKNAR ALLT FRÅN SISTA PARNINGSDAGEN DÅ HANNA VAR MEST VILLIG OCH TROLIGAST NÄRMAST ÄGGLOSSNINGEN.

Sön. kl.19.00 (5/4, 62 dgr)
Vi fortsätter denna långväntan.......
Men det är på gång, för hon matvägrar förutom när jag kommer med en ren köttbit...då gluffsar hon i sig.
Hon vill inte ut och gå alls....jag har två gånger tänkt att gå en sväng längs vägen men Hanna har inte ens velat gå till postlådan som det är 50 meter till....andra svängen strax före middagen så gick hon ner på vägen, men ville inte gå längre, så det var bara att gå hem igen.
tecknen på valpning återkommrt hela tiden men.....INGA VALPAR!


Sön. 5/4, 62 dgr
J...vla låångväntan !!!
Ja, nu är det söndag morgon och inte har det hänt något ännu.
Tempen vid 8.30 visar 36,3 så nu har den gått ner lite till !!
Blandade i rå köttfärs i kulorna i dag också och hon åt tills köttfärsen var borta så lite kulor blev det kvar idag också.
NU VILL JAG ATT DET SKALL BÖRJA!!!, men det är bara att fortsätta avvakta.....
Här kommer en färsk temp-kurva:

Lörd. kväll
Tempen har ju legat mellan 37 - 37,5 hela veckan men under hela dagen i dag har den pendlat mellan 36,5 - 37 kan det kanske innebära något?
19.30 låg den på 36,6 !
Det är så svårt att se på Hanna om hon är något annorlunda från den ena stunden till den andra men..jag tror....kanske...

Om det är någon som vill nå mej på mejl nu så måste ni skriva till roselinameilen för den andra når jag inte från denna lapptopp som jag använder mej av nu!Lörd. 4/4, 61 dgr
Det har inte hänt något ännu på valpfronten.
Men Hanna är väldigt orolig hela tiden.....flåsar HELA TIDEN, vill ut, vill in, vankar runt, dricker vatten, lägger sig några minuter (med huvudet mellan frambenen) vankar runt, vill ut, vill in.........
När jag gav hundarna mat nu på morgonen så fick Hanna pannkaka och ost och olja ovanpå kulorna och hon åt allt med god aptit tills hon kom till kulorna....dom lämnade hon......inte ens när Ellen kom fram till henne ville hon ha så jag fick lov att ta bort matskålen.
Hon skall få lite mera gott om ett tag då jag ju ser att jag måste börja "krusa" henne med gosaker .....och det gör jag SÅ gärna.

Fred. 3/4, 60 dgr
Det märks att det inte är så långt kvar nu.....Hanna flämtar mest hela tiden och det kommer flytningar från vulva. Hon äter fast inte med samma glädje som det har varit under vissa perioder under dräktigheten. Tempen ligger jämt och fin ännu men vi får se om det kanske händer något snart. Fast själv tror jag att det blir födsel i morgon natt eller natten mot måndag......vi får se....
Idag ringde morfar och behövde ha ner saker till sig på sjukhuset men jag skickade Lasse för nu vill jag inte gärna lämna Hanna om jag inte behöver.
Tors. 2/4, 59 dgr
Nu är det jättenära och jag börjar sova oroligt på nätterna. Är jättetrött på dagarna så i går gick jag och lag mig 20.30!!!!
Som man kan se på dom nya måtten så har Hanna växt väldigt mycket över midjan nu.....så tro om dom är på väg snart !!


M=Morgon, L=Lunch, K=Kväll
 

 Sönd. 29/3, 55 dgr
Har man bara "Bra tålamod" som Sandra säger så kan man nu både känna och se rörelser i den allt större magen.

Det syns verkligen inte lika mycket på bild som i verkligheten.......i verkligheten ser det ut som om det pyser ut mage på sidorna.
Här kan ni även se Hannas utveckling i omfång runt magen.

Fre. 27/3, 53 dgr.

Nu har magen liksom sjunkit ner ett steg och ligger nedanför och bakom revbenen och inte under revbenen. Och så är Hanna kläggig i vulva hela tiden nu….men inte så konstigt ….nu kan det ju snar hända när som helst( fr o m mitt i veckan någon gång). Nu kan jag inte längre känna sparkar direkt…utan nu blir det mer runda rörelser ….kanske är för trångt för att sparka utan blir puffar och knuffar istället.

Sönd. 22/3, 48 dgr
Nu kan man börja se att Hanna är väldigt spänd över magen. Man kan se att hon börjar bli rundare om midjan nu och inte bara mitt på magen. Jag är ofta och känner om jag känner något och ”fjärlissaparkarna” som jag nu har känt några dagar börjar jag kunna urskilja tydligare och tydligare.


Tors. 19/3, 45 dgr

Nu har jag inte märkt något på lååång tid tycker jag. (så jag undrar nästan om jag har inbillat mig)
Men idag när jag var där och kände och klämde på magen så sparkade det jättehårt och Hanna gnällde till för det kändes nog. Jag tror inte att det gjorde ont men hon blir nog skrämt över det okända.
Jag tror inte det är så många där….kanske 4 högst 5 st.
Hon ökar inte på omfånget runt magen någon ting så jag hoppas det smäller till snart och hon blir lite större….för det är ju bara 14 dgr kvar.


Tors. 12/3, 38 dgr
Är inte Hanna dräktig nu så vet jag inte vad…..Nu efter middagen när jag var ”ner på vägen” med hundarna så rusade Hanna ingenting.
Hon småtravade och gick med mej mest hela tiden. Ebba låg före henne hela vägen. När också Ebba ville busa så vek Hanna ifrån klart och tydligt och visade att hon inte ville vara med.
Juvren blir bara större och mer mörkrosa för varje dag. Det bör vara på pricken 3 veckor kvar nu !!!!!!! En ”kula” har hon ju och den ligger mitt på kroppen, under och omkring revbenen. (fotografier finns under dagboken "Väntans Tider")


Sönd 1/3,  27 dgr.
Nu har det gått 4 veckor……juvren börjar bli rosa och hårda
….så nu undrar jag om inte…..KANSKE………….??


Tisd. 24/2, 22 dgr.
Nu tycker jag att jag kan tyda ”kladd och klet” i vulva
….så nu undrar jag om inte…..KANSKE………….??
Plötsligt har hon också slutat att pinka inne…men dricker ganska mycket.

V. 2 Under hela denna vecka har Hanna kissat inne. På natten och på dagen när vi har varit och jobbat. I dag 20/2 så kan det fortfarande komma en pöl men inte lika ofta då jag ger henne C-vitamin upplöst i maten varje dag

2/2
En sista parning idag dag 14. Detta den sista blev en sån där KANON-parning......så nu väntar vi och ser.......

1/2
Jag har varit iväg och parat Hanna idag. Det blev en bättre parning i går då det i dag var över alldeles för fort.

31/1
Hanna är parad m. Keeper på dag 12 i löpet.