Valpdagbok 3-4 v.


11/6 (dygn 27)
I morgon är valparna 4 veckor och jag kommer börja med en ny sida igen.
Eftersom dom då blir 4 veckor så har jag bett Eva att komma hit och hjälpa mej att fotografera 4 veckorsbilder.....det har lixom blivit en tradition det att hon kommer och hjälper mej med knäppningen när dom är 4 och 6 veckor.


I dag ska jag börja att dra ut lite papper....(jag som alltid vill vara i tid med saker), och sen efter lunch ska jag åka och jobba igen någon timme.
Då följer sen Johan med mej hem, för att umgås lite eftersom det annars kommer bli ganska tråkigt för mej när inte Lasse är hemma så bad jag Johan att komma en stund.
Då kanske det blir lite bilder på Valle från C-kullen.

Alltså, de e nån som alltid är sist från matskålen
....(bilden är från igår men det var lika dant i dag också).


Men, till slut går det inte att hålla sig från mammsen.....nu börjar det se ut så här mer och mer
....men dom är lite små för att nå riktigt ännu


Dom kan konsten med att slappna av.


PÖTA ....
10/6 (dygn 26)
Nu börjar det bli full fart här....i morgon ska jag börja ge dom två mål mat om dagen.
I går gjorde Lasse och jag klart inhängnaden ute så nu kan dom få börja gå ut när som helst, jag ska dock vänta till nästa helg innan jag släpper ut dom.
Jag måste säga att jag tycker alla ser skitbra ut i kroppen då flesta är väldigt fyrkantinga och någon enstaka är lite "längre".

Mer och mer fart

Svart låter

De e nån som tycker om kulor och a-fil mer än dom andra
...." Tik RÖD"
Alla samlade.....och det syns att dom har växt dessa 3 ½ vecka.


Det ser oftare och oftare ut så här.


Fiiin bajsAllt klart för utevistelse


9/6 (dygn 25)
I går var då jag och Lasse till stan över dagen. Vi fick så himla mycket gjort....grindar och lastgaller till min "nya bil" Subaru XV:n, ny säng till stugan beställd, en 120 cm mellanfast...perfekt.
Köpte även lite småsaker som växtnäring och "huvudkudde" till bilen....underbart.
Så, nu ska det bara vara hemmatid ett tag framöver.
I dag kommer Eivor och vi ska då öppna upp till köksdelen igen.
Jag öppnade upp igår eftermiddag då dom var som mest loj och inte så mycket på. Men, det märks tydligt på vissa att dom är nyfiken på att komma ut idag igen då dom sitter i hörnet och tjuvkikar där det finns en springa ut i "stora världen".
Jag har börjat sitta inne hos dom mer och mer och det blir bara roligare och roligare.
I dag är det som sagt besök av Eivor och sen ska Lasse och jag engna oss åt att sätta upp kompostgallret som staket utomhus så, valparna om ca en-två veckor kan börja utforska utomhusmiljön också.
På tisdag ska jag in och jobba en timme igen på eftermiddagen och på onsdag är planen att Eva ska komma och vi ska ta de obligatoriska korten då dom blir fyra veckor.
Då är halva tiden gången och endast fyra veckor återstår innan dom ska flytta till nya hem....men, det är också dom mest intensiva veckorna som öppfödare då de kommer att kräva mer och mer av mej hela tiden, matas, klippas klor, avmaskas, torskas kiss/bajs, socialiseras, åkas bil, ta emot besökare både valpköpare och andra, göra en lite "valptest" á la Roselina's, och, sen ska ju alla papper och valpkassar förberedas.
Men, varenda sak som ingår i allt detta ÄR SÅ ROLIGT....så jag trivs varenda minut....smolken i bägaren är att det nu kommer att ta minst tre år innan det eventuellt blir nya valpar här. Men, nunder den tiden ska jag aktivera och stimuerla mina egna hundar, planera för valpträffar och sen så smått börja fundera på nya kombinationer, nya hanar och sen bara hoppas, hoppas och hålla tummarna för att det så småningom kan bli nya valpar i framtiden.

En tyst stund i valplådan

Första stunden i en större värld

Röd


Gul


En stund i valplådan
Den första valpen jag ser som bär något .....svart. (han bar och inte bara tuggade men jag fick så dåliga bilder på det)


Utsläppta till en lite större värld framåt kvällen, därför ett väldigt lugnt mottagande av den vida världen.


Men, när mamma kommer blir det fullt pådrag.8/6 (dygn 24)
I går hade vi besök av Emil, Linn och hennes syster.
På kvällen hade så jag och grannen en vinkväll. På den bilden använde jag självutlösaren för andra gången......och man kan ju se hur bra det gick.....med fokus på Allis...men det gör ju inget för det var ju den bästa "targeten".
Om drygt en timme drar jag och Lasse till stan för att fixa grindar till bilen.....och, så ska vi fixa med lite annat samtidigt, så Lillbritt passar valparna en stund under tiden.
I kväll planerar jag för att byta i valplådan igen och då tror jag minsann att jag ska öppna till köket.....så får vi se vad dom gör då!

Liv och rörelse i går förmiddag


Besöket på plats i valplådan


Lunch-matningen


Vinkväll m. grannen och Allis är i fokus.


Under kvällens lopp så brakade ovädret lös och det började spöregna, åska och blixtra.


Tlötta i dag förmiddag.


6/6 (dygn 22)
I går satt jag nu i valplådan för första gången....därför lite närgångna kort i dag.
För en stund sen har nu Gabriel och Kirsten åkt hem....och jag tror dom hade lite svårt att slita sej....tack för besöket och så får vi se om ni kommer tillbaka något mer innan det är leverans.
Nedan kommer en valpbombning:Kissar gör dom bra på tidningarna


Det finns många olika sov-stilar.....á la blå


á la gul

 
á la svart


á la röd


En sover på benet och en biter på foten

5/6 (dygn 21)
Hipp, hipp....huurra...tre veckor ida'!
I dag har dom då blivit tre veckor.
Avmaskade, check
Vägda, check
1:a målet mat, check

Osså börjar dom höra, vilket jag märkte idag när dom nästan hoppade högt när jag kom innanför dörren......och så har dom allihop fått tänder....hörntänder och framtänder.
Händer massor nu....nu är snart allt utvecklat så nu ska dom sen bara växa och få lite livserfarenhet innan dom kan flytta till sina nya familjer.

Efter att dom nu idag fick sitt första mål och sen ändå åt på mamma så ser dom nästan fyrkantiga ut, ha, ha, ha.

Här kommer en tabell på födselvikt och nuvarande:
 

  1. HANE "Svart" 2. HANE "Blå" 3. TIK "Rosa" 4. TIK "Gul" 3. HANE "Grön" 4. HANE "brun" 3. TIK "Röd" 5. HANE "Ljusgrön"
Födsel Född 06.15
440 gr
Född 06.40
460 gr
Född 07.30
430 gr
Född 08.20
470 gr
Född 09.30
460 gr
Född 10.05
488 gr
Född 10.30
400 gr
Född 11.00
455 gr
3 v. 2.000 gr 1860 gr 1770 gr 1780 gr 1940 gr 1900 gr 1860 gr 1860 gr


4/6 (dygn 20)
Jag kan inte säga att jag direkt märker att dom hör riktigt ännu...men, det kommer nog vilken dag som helst.
I dag gjorde jag valplådan lite större genom att använda en liten del av väggen......jag vill att dom ska vänja sej med att gå på vanliga golvet, då jag om en vecka kommer att öppna till köksdelen....så jag gjorde en liten hörna som inte är täkt av något....men, där såg jag att att dom nyss varit och kissat så jag fick lov att lägga dit en tidning iallafall.

I dag har då alla fått prova på köttfärs med fil på och det gick hem hos alla. Även tikarna åt med samma entusiastiska aptit som pojkarna...det var kul att se.
I morgon är det då vägning och avmaskning, plus att jag ska hämta stamtavlorna på posten, då dom har kommit idag.
På torsdag kommer så Gabriel och Kirsten, på fredag Linn och Emil och på söndag Eivor.
På lördag ska nya bilen ner till stan för att sättas in grindar på....vi får se vem som åker, jag eller Lasse....eller kanske båda

Mammamys
Nybytt.


Blå


Gul


Mörkgrön


Brun


Röd


3/6 (dygn 19)
Inte så mycket att skriva just nu....tar nog upp köttfärsen i kväll för att börja med smakprov i morgon.
Har idag ringt och försäkrat kullen, har beställt startpaket hundmat och registreringspapprena bör vara på väg eftersom jag ser att dom är reggade i kennelklubben.
Mycket som måste fixas, beställas, planeras och göras....men, allt är under kontroll. Har ju även beställt två till fällar så jag ska ha till min nya bil.

Bus

I går invigde jag trimbordet med att trimma lite på Allis....
Allis ligger och övervakar2/6 (dygn 18)
I går bytte jag då valplåda, till den större modellen. Nu dröjer det någon vecka innan dom sen kommer få börja gå ut på golvet i köket.
Och, som jag skrev förut så händer det mycket omkring onsdagen...... mätning, "riktig mat", avmaskning, och sen på torsdag börjar besöken komma för att titta på underverken, valpköparnas kommande hundar.


1/6 (dygn 17)
I dag tyckte jag mej märka att dom börjar höra....dom flesta reagerade när jag kom in genom dörren idag....så nu får man nästan börja gå på tå för att inte störa i skönhetssömnen....
Som från den ena dagen till den andra så börjar dom bli mycket roligare, vaken och nyfiken mellan varven, så äh, jag tror att jag byter till den större valplådan idag....eftersom jag ändå ska byta.
Bilder på det kommer i morgon.
På onsdag blir valparna då tre veckor, och det är fritt fram att börja boka in besök på Roselina's Kennel, för valptitt.

På onsdag ska vi då börja med introduktion av "riktig" mat. Vi börjar med köttfärs, och sen går vi över på kulor och a-fil....som jag har erfarat sen tidigare är nam nam och supergott.
Och någon dag senare ska jag sen börja avmaska, så man hinner med iallafall minst tre avmaskningar innan leverans.

Vakentid

31/5 (dygn 16)
Så, nu har jag klippt 144 små valpklor....med nagelknippsare....det lärde jag mej sist att det var det enklaste....och mycket riktigt...gick jättesmidigt trots att jag var ensam.

Och så har jag börjat förbereda med tidningar då jag kanske på måndag....(vi får se) byter till större valplåda.
Så man kan sitta bra inne hos dom och börja umgås lite.
Dom mest bara äter och sover fortfarande, men kan plötsligt vara vaken en stund mellan målen.

Vakenstund


30/5 (dygn 15)
Nu är valparna registrerade i kennelklubben: