1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December

Augusti 2017

28/8
Nu har jag suttit i soffan en stund efter att jag körde mamma till tåget vid 17.
Det har varit intensiva dagar samtidigt som det har varit lugna dagar. Vi har egentligen bara varit hemma mest utom att vi har varit ute på långa och härliga prommisar med hundarna.
Det har varit intensivt på det sättet att vi har haft så mycket att göra med allt som vi har kommit hem med från skogen.
På fredagen var vi upp och plockade hallon som jag gjorde sylt av (sen var det ju Lindas födelsedag vi egnade oss åt)
På lördagen hann mamma plocka vinbär medan Lasse och jag städade av här hemma. Sen på eftermiddagen som jag redan skrivit, var vi i skogen i tre timmar och plockade en hel bärkasse med svamp. Så, på kvällen var det påbörjande av gelé med vinbären, behandling av dagens svamp, matlagning som idag blev Wook och så gjorde jag till slut hallonpaj som morsan och Lasse tjatade sig till. På söndagen var vi och handlade på förmiddagen och sen var det två timmar i skogen igen där vi plockade mer svamp och hallon.

Jag hade ingen bra känsla alls när jaga gjorde pajen men....jag har då aldrig gjort eller ätit en så god paj någon gång.

I dag var det för mej åter jobb och när jag vid 12 snåret åter kom hem så var morsan i full gång med att göra kålpudding på beställning av Lasse.

Nu sitter jag och tittar på Idol 2017 innan det om en dryga halvtimme är dags att gå till kudden.

Ny mark idag.


En blå fjäril som var mycket finare helt utslagen så den kom inte riktigt till sin rätt.


Den här tog vi inte med oss hem


Dessa gick vi förbi på hemvägen


Och till slut fick hundarna ta sig ett dopp när vi kom hem till våran Granå


Medans mamma och jag har grejat så har Lasse pysslat med sina saker.
Vi var ju och hämtade "grävgrejen" härom helgen och nu har han fixat för att kunna testa om våran sten i backen gick att rubba.


Absolut...det var inte så stor så Lasse fixade bort den själv.
Underbart då kanske vi Äntligen kan fixa och fräscha upp på framsidan vid ingången. UNDerBART


Hallonpaj....


........Kålpudding.....


......Gelé.
 

Tack för dessa dagar mamma och jag har lärt mej en hel del saker som jag ska försöka ta vara på.
Eventuellt plockar jag någon svamp på egen hand.


27/8
Så mycket mys inne blev det inte igår, vi städade dock på förmiddagen innan vi vid 14 drog iväg ut till skogen morsan och jag.

Tre timmar tog min runda som jag brukar gå på ca 1 tim och 15 min. MEN, mycket svamp blev resultatet.

Hundarna, i synnerhet Ebba tar vara på det mesta av vad naturen erbjuder...Lingon...


...hallon.


Det finns en del skräp också som borde ha tagits om hand av den som lagt det där.


Meeeen.....en stor rishög mitt över skogsvägen....varför???


Vi fick lov att gå runt.


MYCKET svamp hittade vi men dessa tog vi inte med oss hem........


........men dom här bar vi hem däremot.


Jag borde kunna vara med i fler fototävlingar med en sån här busig och underbar hund.


På kvällen grillade vi och åt gott, grillat med rotfrukter i ugn och nygjord svampstuvning med egenhändigt plockad svamp.
MMmmmmmmm......åsså öl till.......Nu får vi se vad vi hittar på för roligt i dag....i det fiiina vädret, men handling står först på schemat.


 26/8
I går fyllde Linda år och då var vi upp och grattade henne.
Vi åt middag på mittis och åkte sen hem och fikade tårta som Linda hade gjort själv.
I torsdags kom morsan upp, så eftersom Linda fyllde år och morsan var här så såg jag till att sluta jobba strax efter 11 i går...så det känns som om det blir en riktig långhelg i helgen.
Tråkigt nog så är det skitväder ute i dag, grått, blåsigt, kallt.....så, det innebär en bra innedag med städning och mys....jo, hundarna måste ju få sitt ändå.

I torsdags var jag och Allis ner och kursade, morsan och Ebba var också med.
Det börjar bli riktigt roligt för det börjar bli en himla fart på Allis och Ebba hon fick lite träning hon också, men hon är tant och pensionär nu så hon får göra lite som hon vill.

Jag har ju själv grundat Allis träning riktigt bra dom här åren för hon är klockren på upptag, inleveranser, avlevereringar och sånt, nu jobbar vi upp fart och sug och sen vore det det sjutton om det inte skulle bli en start under nästa år.
Tack Anna för en bra kurs än så länge, vi har avverkat halva kursen och det med linjetag, vatten och så var det markeringar i torsdags. Nästa vecka är det sök/fält och ev. närsök om vi hinner med.
KUL.

Eftersom jag nu har egnat mig åt Allis ganska intensivt under sommar/höst så ska Lilly få åka med till Annika på Made My Way i slutet på september då hon ska ha en träningshelg för valpköpare...ska bli jättekul.

För någon månad sedan var jag med i en fototävling "Min bästa sommarbild, Hund" hos Annika Hund o Katt och där vann jag första pris med bilden nedan på Olle.

Och här har jag och Olle hämtat ut vårt pris i form av en liten säck hundmat. KUL.


I går på kalas hos Linda.
Ända bilden från kurskvällen blev tagen när vi var på väg hem.


I går skulle morsan och jag bara åka och kolla statusen på hallonen....och det innebar att vi blev där nästan en timme och plockade nästa ett kilo...men nu hoppas jag hon egnar sig åt några andra bär och SVAMP, hallon kan jag plocka själv.


Alla hundarna var med och plockade...Olles mage är väl inte riktigt utvecklad för all sorts intag ännu för JÖSSES vad han FES ILLA sen under kvällen


20/8
Så, nu har det först vari en jobbvecka och sen även en helg.....så nu är det jobb i morgon igen...
I daga har Lasse och jag varit fram och tillbaks till Gisselås för att Lasse skulle köpa en Grävsticka.....alltså något man kan använda om man vill gräva något med traktorn....(tror jag)
Vi stack vid 12 snåret och kom hem vid 19 snåret...men då hade vi även ätit på vägen och varit in på ICA i Bräcke och veckohandlat...så ganska nöjd känner jag mej med dagen iallafall.

I går var jag och Sandra till stan främst för att handla till Linda som fyller år på fredag, 22 år blir äldsta dottern.
Vi var även in på Selånger markand fram och tillbaka men det regnade ganska rejält och det var lite mindre knallar än vanligt så vi gick snabbt runt på ca 30 minuter.

I torsdags var jag och Allis till stan på kurs och det var vatten på schemat....riktigt bra gick det och jag tror Allis tyckte det var kul.
På torsdag som kommer är det fält som gäller.
Sist vi körde fält i Österström blev hon fort trött (men det är ganska jobbig mark där) så det blir spännande och se hur det funkar.

Ja, lite slappande framför någon film nu innan det är dags för kojen.

Jo, just, på torsdag mitt på dagen kommer mammsen, och hon åker hem på måndag kväll.
Då får vi se vad det blir för aktiviteter i helgen.....skogen kanske...

På väg


På kurs


Tre stycken till är med på kursen, två flattar och en tollare.


Fika


15/8
I lördags var jag och Lasse upp och plockade hallon på förmiddagen.
1,2 kg fick vi ihop, det räckt både till 1 kg sylt och en paj.
Eftersom planen var att skjutsa hem Linda på söndag så hon kunde vara hemma en vecka innan hon skulle börja jobba, så tog vi en sista skogstur på kvällen till en stuga.
Alla hundarna fick sig varsin vattenapport, utom Zink förstås.

På söndagen körde vi hem Linda med marsvin och handlade i Ånge samtidigt, sen drog jag iväg och plockade nästan 1 kg hallon till på eftermiddagen innan det sen var dags att förbereda sig för en jobbvecka.


Olle växer och frodas och inte vet jag men jag undrar om han redan är rumsren......han har inte gjort något inne på länge....kanske en vecka eller något. Spännande och se om det håller i sig.
ÄÄhhhh.....jag skulle inte ha skrivit något.....nu två timmar senare kom det en pöl på golvet, äsch.


Allis


Ebba
Lilly
När vi kom tillbaka till bilen fick Olle följa med på en kortare tur han också.

11/8
Ola la la la....nu har man jobbat i 5 dagar....och det känns ju "som vanligt" inte som om man har haft någon semester.
Ja, ja, ja, ja.....påt igen och in i den vanliga trallen igen.
Sen sist, så var jag och Lasse mest i skogen förra helgen då vi lag spår åt brukshundklubben där det var brukstävlingar.
Jag lag enstaka spår både på lördag och söndag, alltså halvdag då det inte skulle funka längre med Olle, och Lasse var ledig lördag men gick istället hela dagen på söndagen.
På måndag var det jobbstart och på onsdag eftermiddag då kom Stellan och Anna-Karin på middag, på väg hem från Husum och Anna-Karins familj så gjorde dom en avstickare till oss fram och tillbaka. Dom valde denna gång att fortsätta hem samma kväll då dom hade lite att stöka med hemma.
Dock blev bilen lite tyngre då Anna-Karin fick ta med sig min gamla Canon-kamera som jag inte alls använder, hon har varit sugen länge på att prova så då var det ju bra att jag hade en liggande, hoppas nu hon får glädje av den.
På torsdag kväll var jag till stan på kurs med Allis och det var kul med lite nya idéer och nästa torsdag skall vi köra vatten....så det ska bli spännande att se hur det går.

I kväll efter middagen tog jag och Linda och gick min jobbiga runda och Linda höll ut hela vägen...jätteduktigt.
Linda fick posera lite för fotografen på toppen....så lite bilder blev det.

Lite stå bilder har jag hunnit ta på Olle också, men nu syns det att han börjar växa för han kommer växa på olika ställen om varandra och kommer nog tidvis se ranglig och rolig ut....ska bli spännande att se vad det blir av han när han är tre
 I dag såg jag djuret som bor i vår fiskdamm när vi började vår prommis.


På toppen av "mitt" berg.
Allis


MEEEN Lilly....hur ser du ut !?!?!?!?!?


BUS
Just, vi var ju in till Annika och skulle köpa lite ben och då träffade Olle en bigel-kille...den som var räddast var bigeln, han stod mest bakom husse och Olle....de ser man ju på bilden hur kul han tyckte det var....URKUL


I början av veckan gick jag och grannen rundan flera dagar....skönt, och kul att få sällskap.
Kamera med tillbehör nerpackat för resa till Stockholm


2/8

Nu idag har jag varit in och jobbat tre timma....de e som om man inte har varit därifrån något alls....trots fyra veckors semester...gahh
Varmt och skönt är det i dag så jag skyndade mig att åka hem igen för att ta vara på dagen.
Olle har fått sprungit av sig massor hemma och ligger nu och vilar så då tar jag en liten datastund för mig själv.

Nu har vi varit iväg flera gånger och tränat vatten på långt håll med Allis och det går bättre och bättre.
Jag har faktiskt för första gången anmält mig till en privat jaktkurs i Sundsvall med start 10:e augusti och så får vi se vad den resulterar i....kul.

Småtänderna...


Mina tre guld-hundar.... Olle, Allis, Lilly


Jäklar i min lilla låda, härom dagen var jag och tjejerna och handlade, mycket mat och dyrt blev det....men för det första så handlar vi bara en gång i veckan och för det andra så har vi även handlat för när vi ska få besök av min bror med sambo.


Samma dag som vi handlade fick jag under sen kväll för mig att jag skulle baka dom där omtalade bullarna.....sagt och gjort.....21.30 satt jag en dubbel sats med bulldeg...omkring 00.30 var allt klart och bullarna låg förpackade i frysen. Skönt, slipper man göra det på dagen.
I går var vi iväg med båten och är inte detta ganska långt så vet jag inte vad......här satt jag själv i båten och det funkade bra...sen när Lasse rodde ut var Allis tvungen att tänka lite ca 10 meter ut men hon fortsatte sen utan att jag behövde säga till henne....så, det går framåt....så snart ska detta "problem" vara löst.
Duktig flicka..
Ebba tycker fortfarande att det är underbart att få jobba med att apportera....fullt ös medvetslös.
In med hundar, grejor och grannen...hi, hi, hi.....Grannen har följt med oss nu några gånger för att miljöträna en av sina hundar...har funkat bra.


Gårdagskvällens prommis


Vattensten.
Hoppppaa


När vi går över brom tillbaka till bilen har jag några gånger fått Ebba att simma över.....men idag plötsligt så var Lilly på väg över av sig själv...så då var det ju bara för matte att kasta en boll för att ge henne lite beröm. Det ser nästan ut som om Lilly simmar i himlen...