1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April
~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December


Juni 2011


28/6
 

ÖVER 200 kort har jag knäppt i dag. Bl a så har Eva F varit här och hjälpt mej att ta ”finbilder” på valparna som skall läggas ut på valpsidan…får se om det blir i natt eller i morron. TACK för det SNÄLLA EVA!

Här är min STOR trädgård, men det räcker då det skall ränsas.
Har dock ännu inte röjt allt ogräs då jag skall ta itu med det när det är utgrävt och klart inför hundgården som skall göras.

Ser ni snöret som går från den vita stolpen över till syrenhäcken?
Allt grönt från snöret och till vänster skall tas bort för att göra plats till hundgården……..ÅÅÅ,, det kommer bli SÅ bra.

titt….hur jag ser ut…..i morse tog jag fram sax och färgningskittet för att fräscha upp mej själv……..det stod att man skulle ha i 5 minuter längre för att täcka GRÅA HÅR….HMF…… och mörkt blev det !!!!
OPS…..efter dagens slut hade jag även somnat i solstolen i 2 timmar……..SÅ nu kan ni ana hur jag ser ut…..RÖD som en kräfta (GAPSKRATT)

Som tur är så går hundarna inte ner och badar om jag inte följer med dom, dom går knappt i ens om jag inte säger åt dom att dom skall gå i….Ganska bra tycker jag.
(förutom Ellen förstås, som har bott här med gamelmorfar och alltid gått ner själv


26/6
I dag har våran Sandra fyllt 13 år.
GRATTIS

Jag tror hon har varit nöjd med dagen, det har inte hänt så mycket men hon har fått lite att pyssla med, bok att läsa och pennor som hon önskade. Nu är det bara något nytt TV-spel som saknas innan lyckan är fulländad, vilket hon skall köpa för födelsedagspengar som hon också fått.

Nygjord tårta

På kvällen tog vi och åkte en sväng eftersom Sandra älskar att åka bil.
Vi får bl a till Ljungaverks officiella badstrand och det var jättevacker kväll

Hundarna hoppade inte i frivilligt innan vi kastade dummys men sen ville dom inte kliva upp i stället.

I går åkte Lasse till Östavall och köpte en pär-upptagare !!!!!!
Å vilken lättnad…..då slipper jag plocka potatis (vägrar iallafall) men att stå på denna maskin kanske jag kan överväga……Lasse var osäker på om den skulle få plats över bron. Det gick…..men, ”på det berömda håret


25/6
Midsommarafton på ett REGNIGT Ljungaverk blev det för oss.
Lite dans kring midsommarstången, hamburgare som lunch och sen hemfärd i regnvädret.
 

På kvällen hade vi knytis och tog med oss sill och päror och gick till grannen för en gemensam midsommarmiddag.
Det var jättetrevlig och jag fick nys om en KANONROLIG hemsida………så nu har jag beställt en MASSA kennel-reklam….ops, ops.
 

Ha nu en bra midsommarhelg ALLIHOPA.

I morron skall vi äta tårta då vi får en tonåring i familjen.
(eller nja…..iallafall på papper, för sättet och kroppen har varit tonåring länge)


22/6
Häromdagen var grannen och jag och tränade viltspår. Linda följde med så hon fick stå för fotograferingen….vilket bidrog till att det blev en del bilder.

Det var jättekul trots att det var första gången för mina och det egentligen inte gick så bra.
När vi lag det första spåret glömde vi att vi skulle använda snitslar så när jag skulle gå det med Anni så blev det bara tok.
Anni tyckte det var jättekonstigt, förstod ingenting och ville nästan inte alls gå, när jag till slut fick henne att gå en bit så visste jag till slut inte vart spåret gick och hade ingen aaaning om var spårslutet var.
Det blev galet så vi bröt på halva spåret, det låter som värstingsspår men förstås så gick jag ju bara ut rakt i ca 50 meter och där låg älgskanken.

Sen var det Ebbas tur och hon gick faktiskt på fint till halva spåret…..då hon lyfte på huvet så fint, vädrade doft och drog sen iväg med högt huvud till skanken.
Äh, hon fick ju göra det och nu när dom iallafall har provat på så kankse det går liiite bättre nästa gång.

Lillbritt och jag har sagt att vi skall försöka göra detta ca nån gång i veckan så vi får väl se hur det går.

Medan vi väntade på att spåren skulle ligga till sig så fikade vi först och sen kastade jag en markering åt mina 3 (ellen var också med och fick en markering).
Lillbritt förde hundarna och det gick ganska bra förutom med Ebba som blev ganska förvirrad när hon inte skulle gå till matte. Jag och Ebba har ju lixom blivit ett team så det är ju inte så konstigt att hon blir förvirrad….fast hon har ju körts av Maud också förstås.

Anni hittade klöven på andra försöket.
Lillbritts lilla pudel Lisa har redan gått anlagsklass så hon har tränat en del förut vilket gjorde att hon fick ett liitet längre spår med en vinkel…..och det fixade hon jättebra


18/6
Nu är det lördag morron och jag sitter och uppdaterar i Sandras rum medans hon försöker somna efter en vaken natt framför datorn. Hon har lyckats vända på dygnet efter bara några dagar sen skolavslutningen!

Mitt på dagen omkring 12-13 kommer det valpköpare från Västerås.
Och innan dess skall jag ha gjort en del, hämta tvättade wet-pads, åka och handla (toapapper och skurmedel tar slut hela tiden), göra rabarber-paj och så skura och åter skura förstås.

Nu verkar det som att det har släppt och alla valparna är tingade.
Tyvärr är det inte riktigt klart ännu då jag har för många valpköpare eller för få valpar om man vill det (LER), så det är fortfarande inte klart med vem som skall ha den sista valpen.

Här kommer lite mer bilder på katterna. Det börjar så smått röra sig i kattlådan också så nu är dom nästan på väg att börja klättra ur lådan. Vilken dag som helst skall jag göra en annan lösning åt dom, men jag måste klura på det först


14/6
I går hade Sandra skolavslutning och då sjön hon en låt av Michael Jackson tillsammans med ”Carro”, å dom var SÅ duktiga. Ha nu ett skönt sommarlov och ladda batterierna ordentligt till hösten min älskling.

På begäran kommer här bilder på kattungarna. Dom är fortfarande ganska orörliga men i kväll var det faktiskt en av dom som försökte klättra över kanten på lilla lådan dom ligger i. SÅ….nu är det nog bara en tidsfråga innan vi har kattungar från golv till tak.

I kväll har Maud, Lasse och jag varit och tränat lite vatten. Anni fuskade med att inte simma till matte utan tar den närmaste vägen. Så, nästa gång måste vi använda båt som hon inte vänjer sig vid att gå närmaste vägen via land.

Ebba var också med men fick endast markeringar på land samt ett kort linjetag. Jag vill inte ha några problem med mjölkstockning eller så, så vattnet får vänta för hennes del.

Det sista vi sen gjorde var att lägga hundarna utanför bilarna för att slappna av och ta det lugn innan vi åkte hem.


10/6
I går hade jag ett kärt återseende då det kom en gammal vän till oss och hälsade på hela dagen. Det var jättekul att ses igen och få prata en massa om hur vi har det nu och hur det är med barnen våra och så. TACK för besöket Carola och välkommen tillbaka när du vill. Hoppas vi ses igen.
 

Omkring mattid så fick vi stressa på ordentligt för att hinna göra iordning Linda till 9:ornas avslutningsbal som hon skulle gå på.
Så i kväll är sista stunden för Linda i högstadiet, och i morron har hon sommarlov.
Sen är det bara att vänta och se om hon kommer in på Handelsprogrammet i Härnösand som vi har planerat till.


9/6
I går var en dag då det var full huggning här.
Jag egnade hela förmiddagen åt valparna och sen åkte jag och grannen till Söderbergs så då var det plantering och mycket pyssel ute i trädgården som gällde.

Nu har jag förresten kommit på att det är enklare att uppdatera bloggen på Sandras dator,….fixa bilder på Lindas dator MEN så har jag alla inloggar på Lasses och min dator……………Hhhmmmm….besvärligt……..

I dag kommer en bekant till mig och Lasse som flyttade härifrån för ca 10 år sedan……..det skall bli roligt att träffas…………

Vi har ett ställe där det har blivit en grop eftervattendroppet från en stupränna och i gropen lag sig Emil så passande

Hällregnat har det gjort nån dag och åskat och blixtrat gjorde det…men det har nu gått över och just nu är det bara varmt och grått


6/6
Helgen är nu över och hade jag inte haft semester så skulle jag ha börjat jobba i morron.
Nu är ju inte läget så utan tvärt om så kommer jag att ha 2 valpbesök att se fram emot. Det blir kul att börja träffa valpköparna.

Linda går endast i skolan på onsdag och torsdag och sen har dom avslutning med bal på torsdag kväll då dom även skulle få betygen. STORA tjejen….hån går då ut högstadiet och skall börja gymnasium i höst.

Sandra går ända till nästa vecka då dom har avslutning på måndag kväll.
Men dom skulle göra en massa utflykter och annat roligt denna sista vecka. Det blir tryggt och bra för Sandra att veta att hon sen skall tillbaka till samma skola och lärare och kompisar till hösten igen.

Ebba börjar nu busa med dom andra mer och mer


2/6
Ja, nu är jag då äntligen långledig ända tills 2 veckan i augusti, 2 månader.

Idag började jag med att slappa min första lediga dag sen tog jag mej för att baka lite till balpköpar-besök framöver
 

I dag har det varit riktigt fint väder och jag tror det skall bli ännu bättre i morron.

Lasse och jag var bort till Ö fram å tillbaka i kväll och då tog vi med min stenbänk som jag fick när jag fyllde 40. (vilket var en tid sen, hmf)

I morron hoppas jag att jag tar mej för att börja städa varje rum här nere….planen är att jag skall storstäda och putsa fönster och byta laka…..vi får se….