1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April
~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December


Maj 2011

28/5
2 gången jag skriver här nu ……..spännande och se om det är nåt som går in…………….jag har ju strulat med valpsidan också nu i flera timma SUCK…..TRÖTT

I morse gick jag med och lärde mig hur man lägger spår inför tävling….så nästa helg har jag lovat att gå nåt spår på lördagen och på söndagen lär jag ligga sök-fig i skogen.

Efter att jag kom hem så slappade jag lite framför datorn tills Maud ringde och sa att det var träning som gällde.

Anni är faktiskt riktigt duktig och vilt kommer jag inte att behöva träna något extra för hon tar allt så fint.
Hon ratade en kaja på fältet men den presenterade jag aldrig för henne innan vi startade.
Sen som andra fågel så tog hon den direkt….måste ju bara få öva lite…tänkte hon nog.

Kattungarna får vi se vad det blir med. förhoppningsvis så får jag tag i nån som vill ha kattungar av mig när dom är leveransklara


27/5
Oj, oj, oj, ha, ha, ha…….
I dag när jag skulle gå ner och hämta kläder i vårat riktiga hus få fick jag mig en SYN

Våran katt Kajsa håller på att få kattungar !!!!!!

Hon är knappt ett 1 själv men detta har hon tydligen lyckats med.

Just nu har det kommit tre stycken och vi får väl se hur det ser ut i eftermiddag när man kommer hem


22/5
Nu är det ett tag sen jag skrev här, men jag försöker ju uppdatera desto mer på valparnas sida för valpar har det blivit på Holmen.
8 st. blev det, 4 tikar o 4 hanar.
Det var ett långt dygn för Ebba och mej och framför allt för Ebba, då hennes öppningsstadium började söndag morron…..och på måndag dag kl13.00 kom den sista valpen…ca 28 timmar tog det.

Eftersom vi inte har haft internet på minst 14 dgr nu så är det lite stökigt men med hjälp från snälla bekanta så löser sig allt till slut.
Tack farmor och farfar för att jag fick låna er dator och mobila bredband när jag beövde det och Tack Lena som jag nu sitter hos och uppdaterar.

I dag har jag gjort lite trädgårdsarbete också då jag var till Söderberg och köpte några plant och så har jag rensat i rabatten också.

I går grillade vi för första gången i år och det var gott och mysigt.


10/5
Runt middagstid kom jag idag hem, efter att ha varit med Linda i Härnösand sen i går förmiddag.
Eftersom Linda skall börja i gymnasiet i höst så skall hon denna vecka få praktisera på två olika linjer i H-sand så hon vet vilken hon helst vill gå i höst.(vi har sökt båda, Naturbruksgymnasium på Nordvik och Handelsprogramet i H-sand).

Hon får bo på ett av elevhemmen som finns där och där det alltid är en vuxen på plats.

Linda har varit på Nordvik i går och idag och onsdag-fredag skall hon sen gå på Hp i H-sand.

Vi får se vad hon tycker om linjerna och vilket hon sen kommer att föredra, när hon har kommit hem och funderat på saken.

Då det ej finns plats eller får bo några föräldrar på elevhemmen så ringde jag och hörde med Tove om jag skulle få kunna komma och sova hos henne en natt.

Det gick ju som tur var bra så jag och Tove åt, surrade och gick ut med hundar under gårdagen innan jag omkring 22 stupade i säng.
TACK TOVE…för din gästfrihet.

Just nu sitter jag ute på verandan till stugan dit jag i natt kommer att flytta för att förbereda Ebba på valpningsplatsen.
Tyvärr så når inte vårat modem ända in i stugan men det funkar bra på verandan så när valpningen stundar måste jag vänja mig med att gå ut och uppdatera.

Nu kom Lasse upp så vi får se om jag även får mig en TV att kunna titta på!

I morron är det jobb och till veckan kommer jag att börja jobba kvällstid så att Ebba inte alls skall vara ensam.


8/5
Ja,…..nu är man ett år klokare igen!

I morgon och på tisdag kommer jag att vara med Linda uppe i Härnösand där hon skall prya på två olika skolor, för att se om det är något som passar till hösten.
Jag skall bara vara där för att finnas tillhands och för att skjutsa när hon skall till och från Nordvik på måndag å tisdag.
Så förmodligen åker jag hem tisdag kväll då hon resten av veckan har gångavstånd från boende till skolan.

I morron natt har jag fått lov av Tove att sova hos henne, så det blir jättekul att hälsa på där och träffa hela hundgänget.


6/5
I dag har jag gått kurs för Jens Palmqvist, ordnat av MittHundEvent.

Det var en jättebra dag och jag har lärt mig massor. Ny ideér till inlärning av många saker, Jättekul.

Anni som jag gick med idag har skött sig riktigt bra, förutom att hon vid ett tillfälle bytte dummy….hmf…är det jag eller bara en tillfällighet att jag har två hundar som har tendens till att byta.
Hon har ju ärvt Hanna väldigt mycket med sitt flämtande för att hon laddar upp sig själv väldigt fort och ofta. Men i dag efter ganska kort tid varvade hon ner då det inte hände saker för henne hela tiden och under sista timmen i slutet av dagen så var hon så avlappnad att hon låg och ibland också sov.

Jag är verkligen SUPERNÖJD med denna dag, TACK MAUD, CARINA och JENS.


4/5
Äntligen är min bil nu hemma och hel. Jag tror jag blir tokig på bilar som bara går sönder och måste lagas.
Denna gång kommer det kosta omkring 4.000 !!!!!!!!! BLÄ!!!!!!
Den hade ju varit svårstartad nån vecka och till slut i helgen startade den inte alls när man vred om nyckeln….men den funkade om man rullade igång den, det var förra måndan’ uppe i Ånge när jag skulle hämta Linda från ridningen som den inte gick att starta första gången.

Happ….nu är det iallfall gjort och samtidigt så fixade verkstan’ också fläkt-eländet som helt hade slutat att fungera !!!!…..men nu funkar den också, LER!!

MEN…..det kanske är så att man måste räkna med sånt här när den i måndags när jag körde ner den (lasse rullade igång den) till verkstaden slog över på 20 000 mil !!!

Nu är det bara en dag kvar denna vecka då jag på fredag skall vara ledig för att gå jaktkurs med Anni. Rapport om det kommer senare.

Nu är det nästan endast 1½ vecka kvar till valpning…….aaaaa…hjälp……ä så hemskt är det inte ….snarare spännande.

Jag måste säga att än så länge är jag jättenöjd med den nya bloggen. Nu är den ju inte jätteanvänd ännu men det går lätt och bra och använda så än då länge är det JÄTTEBRA.


1/5
GGGGGGGGGrrrrrrrrrrrrrrrrr…………….nu är det andra gången jag skriver om detta. Nu har det försvunnit för mig 2 gånger, men jag har väl inte lärt mig riktigt hur jag skall göra ännu.

I går var jag först på klubben och städade lite på våran städdag och sen var det fullt ös hem och laga mat till 10 personer, vi skulle ha middagsgäster.

Sen efter middagen åkte vi upp till Erikslund på majbrasa. Vi tittade på brasan och vann 2 biobiljetter på lotteri, dom kommer väl till pass då Sandra tycker om att gå på bio.

Här är några enstaka bilder på dagens prommis, ser ni vilken TJOCKIS…ha, ha, ha…..