1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December

Maj 2019


28/5
Tisdag
17.00
Nu äntligen har jag tagit mej för att bakat bullar.
Så, nu borde jag ha så det räcker inför valpbesöken.
Sen är det faktiskt så att jag beställt tre olika sorters kakor från en tjej som sålde på jobbet...så dom borde också komma snart.....och då är det laddat och klart.
Lilly kommit upp från vattnet


Lotta badar


Lotta står och spanar27/5
Måndag
13.00
Eftersom Lasse ska åka 16 mil om dagen till och från jobbet framöver så åkta han i fredags ner till Enköping och köpte en ny bil.
En disel, Subaru XV som är ganska bensinsnål.
Men, efter att jag i går provkörde den bilen så har jag nu bestämt att vi ska byta bil.
Jag satt mycket bättre i denna och framför allt så har den manuell växellåda så man får börja att köra som folk igen.
Tanken var att vi fortsättningsvis skulle ha denna som skogsbil och fälla alla säten så alla hundarna får plats och att jag skulle ta den andra när jag åkte långt och bara någon enstaka hund med mej.....detta blir SÅ BRA!
Så, Lasse får åka kombi Subaru outback 2016 till jobbet och jag kör Subaru XV 2012.....ALLA NÖJDA OCH GLADA....


Det fanns inga extraljus på men det har Lasse fixat dit.25/5
Lördag
21.00

MEN VA ......
Kolla..........
Jag har gurkor!!!!


Jag har säker mer än 15 såna här små gurkor på mina plant,
wow!!


21/5
Tisdag
20.00
Nu sitter jag och ska uppdatera lite sista gången innan avfärd till Stockholm, så då får det bli lite här också och inte bara i valpboken.
I morgon kl. 06.30 drar vi ett gäng till stockholm för intensiva dagar med arbetskamrater på Riksarkivet och vänder åter torsdag eftermiddag för att vara hemma torsdag kväll.

I kväll har jag tagit ett kort där vi bor för att lägga in under kontakter, så man ser hur det ser ut och lättare känner igen det när man ska hit och hälsa på.

I växthuset växer det och frodas och grönsakerna började skjuta iväg bara de blev flyttade till större krukor....så nu är det hopp även för tomaterna....SPÄNNANDE...
Nu blir det uppdatering i valpboken nästa gång......på fredag eftermiddag/kväll.Längst in börjar gurkorna dra iväg uppåt....


.....enstaka blommor har det börjat komma......


.....och kruk-jordgubbarna blev också glada av att komma till större boende.


18/5
Lördag
15.30
Nu är Lasse och jag snart på väg till Eva där vi ska grilla middag och jag och tjejerna ska pyssla med att göra hundleksaker åt klubben, som priser till sommarens tävlingar.
Själv har jag gjort lite leksaker nu och jag utvecklar dom hela tiden, Lillbritt gav mej iden om att göra knutar på också, för det gör ju att hunden får mycket bättre grepp.

I dag har jag egnat största delen av förmiddagen i växthuset...jag har satt i fler pottor och så har jag städat ut massa skit samt att jag har gjort iordning fint till gurkorna.
Köpt mer jord och stora krukor har jag gjort som jag ska sätta om tomaterna och paprikorna i, men det tar jag i morgon........ska bli spännande detta och se om jag över huvudtaget får några grönsaker i år.

Nu ska jag bara jobba måndag-fredag och sen är det 8 veckors SEMESTER!!!
På onsdag morgon sticker jag till Stockholm och kommer hem torsdag kväll och sen är det bara fredagen kvar.
Självklart så fixar det sig för valpisarna ändå då Lasse är hemma!

13/5
De här är vad jag sysslar med medan vi valpväntar. Hittade en jättefin filt på Carolux som jag bara inte kunde motstå att köpa och klippa sönder för att göra leksaker av.12/5
Söndag
20.00
JJJaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Förra julen fick jag ett wifi-nätverk av Lasse i julklapp med tre enheter.
Och JIPPI !!!!!! nu har vi kopplat in det och det funkar så bra.
Den tredje enheten ligger förvisso utanför väggen på verandabordet...men det funkar ju iallafall på sommaren....så nu kan jag bosätta mej här uppe i flera månader, KUL.


12/5
Söndag
09.00

Nu tar Allis och den stundande valpning mesta delen av min tid, läs vidare under valpar/D-kullen/VALPDAGBOK.
I fredags var vi till Johan och grattade han på födelsedagen. Selim och Marie var också där. Johan hade fått Yatzy i present så vi satte oss och spelade spel en stund innan vi drog hem, de var kul.
I går kom Linda med 11-tåget för vi skulle greja lite med datorn åt henne. Vi åkte iväg och gick en kort sväng i skogen innan det var dags för middag och sen hemfärd för Linda.
Vi grillade middagen men det regnade och var busväder så vi satt inne och åt.

I dag ska Lasse åka iväg till Östersund för att ta massa tester inför sitt nya jobb. Planen var att jag skulle följa med men det är så jäkla långt så det skulle ta så många timmar som Allis skulle behöva vara själv, så, det skiter jag i. Jag hade några grejer jag skulle köpa på en djuraffär, men, jag får åka in på Carolux och be Emelie ta hem grejerna åt mej istället.
Så, min plan är att vara hemma och sätta om blomplant och städa istället.
Faktiskt, igår tog jag mej för att börja sätta om planten, så, förhoppningsvis ska någon ha börjat sätta blom innan dom ska sättas ut i början av juni.Omplanteringen har börjat.


En kortis tur till skogen blev det.
Det är konstigt att bara ha två stycken hundar med sig på prommisarna nu. Allis går bara korta sträckor hemma på gården.


Men Lotta....hon var lite renare när vi åkte hem då vi fick ner henne i en liten bäck.


På väg hem från skogen.


6/5
Måndag
19.30

Nu har jag hunnit jobba en dag efter en intensiv helg, med besök och aktiviteter från fredag kväll till söndag kväll.
I fredags kom Bosse och Darwin, Pernilla, Tomas och Mozart och åt middag med oss.
Vi avrundade efter 10 för att förbereda oss inför några intensiva dagar med aktiviteter och umgänge.
Lördagen spenderades mest diskuterandes och praktiserandes runt trimning och utställning och på söndagen utförde alla närvarande FB-R.

Dagarna har varit underbart roliga och trevliga och jag är så glad att alla de som ställde upp gjorde det, TACK ALL.
Tack Bosse och Darwin, Pernilla/Tomas och Mozart, Johan och Valle, Malin/Daniel och Ellie, Maria/Micke/barn och Cilla, Cecilia/Sherab/Tensin och Yazzie.

Jag tror iallafall att det var några som blev sugna på att prova på lite saker på hemmaplan, såsom utställning och kanske rallylydnad.

FRAMFÖR ALLT ETT STORT TACK TILL EVA, MARI OCH ANNA SOM HJÄLPTE MIG MED DET SOM BEHÖVDES...NI ÄR GULD VÄRDA.


I fredags var nu Lasses sista dag på Dahlqvist Skog i Östavall då han nu ska ha fyra veckors semester och sen ska börja på ett nytt jobb inom vindkraftsverk.
När han börjar att jobba igen kommer han att vara ganska mycket borta från början för att gå utbildningar och då kommer han, om jag fattat rätt tillbringa en hel del tid i skåne och framförallt i Danmark, där utbildningarna tydligen kommer att genomföras.

Med tanke på att det är lite hektiskt för mej med jobbet just nu och Allis som om en vecka ska valpa....så blev det jättebra att Lasse är hemma då han kan backa upp mej i valplådan dom gånger som det behövs.
Jag hade löst det, men allt blev som enklare nu iallafall.

I morgon ska Lotta och jag gå MH, förmodligen i regnet...så vi får väl se hur den kvällen slutar.

Som sagt, nu är det bara en vecka kvar innan Allis ska valpa, så nu ska fokuset ändras till det istället.

Nedan kommer nu några bilder från helgen....

(Tack Peter och Johan som hjälpte mej med att fånga några kort på mej själv)

Olle medverkade på lördag och det var så underbart att han ville vara med.


Världens bästa personer hade jag som hjälpte mej med all mat....och efterrättsbordet blev snabbt populärt...även av de som fick äta av resterna på söndagen.


Jag och Lotta på utställningen på lördag kväll.


Jag och Lotta på FB-R på söndagen.