1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December

Februari 2021


27/2
Lördag
15.30
Nu har jag varit ute och gått en timme.....eller ja, först var jag ute med Peggy och Allis i ca 20-30 minuter.
Sen gick jag med dom stora i 1 timme längs skogsvägen ovanför här hemma.
Lotta var lite bråkigt och stack några minuter men, hon kom ju tillbaka efter några minuter....jag tror att hon fick upp något spår på något djur.

I dag har jag städat åt marsvinen och dammsugit....och som sagt varit ute med hundarna.
Nu ska vi om en stund åka upp till Ånge och handla, äta på kina med Linda och så ska jag hämta och skriva på årsmötespapper som sen ska vidare.

I morgon ska jag sätta fröer och så gå långprommis med hundarna förstås.

Som man kan se är det massor med snö här men det är plus på dagen så det droppar och rasar från taken.
Snackade nyss med morsan och hon hade hittat den första tussilagon.............liiite tidigt kan jag tycka.

Peggy och Allis

Bus

Spring


PÖSS


Sen var det dom stora.


Sally, Lotta, Allis, Lilly


Sally och Lotta


SÖT-SALLY


24/2
Onsdag
24.00
I söndags var vi till Anna i Ånge och grattade henne på 40 årsdagen.
Vi var inte där så länge när jag sen var tvungen att stressa hem då det först var samling med styrelsen och sen var årsmöte kl. 16.00.
Jag blev invald som kassör i styrelsen så nu väntar att ny och spännande tid framöver ett tag.

I gårkväll blev vi med 5 hundar i flocken för några veckor framåt, då Lotta har börjat löpa och inte kan vara hemma tillsammans med Blizzo på Ljunga.
Lotta var inte tillsammans med de andra inatt utan fick träffa dom och vara med dom fr om i morse.....och det funkade bra.
I morgon är det redan torsdag ..... och snart slut på veckan igen.


20/2
Lördag
22.00
Trots en kortare månad så hopar det sig med bilder vill jag lova......och dom flesta är som vanligt på hundarna i någon form.
Men, en och annan vedpinne och traktor blir det också....så Lasses aktiviteter får vara med på en kant.
Veckorna rusar i väg och nästa helg är det månadsskifte, vilket innebär att jag då ska sätta dom första fröerna, de ska bli kul.

I dag har jag tagit sköna prommisar, första med Lilly och Peggy och sen med Allis och Sally.

I morgon ska vi mitt på dagen åka till Christer o Anna då Anna fyller 40 år och kl. 15 är det först styrelsemöte och sen 16 är det årsmöte.
Så, då får man se om man blir kassör då i 2 år frammåt......både spännande och skrämmande. Det blir roligt med något nytt men ändå läskigt då jag inte har gjort detta förut och inte riktigt är någon räkningsmänniska. Men, men.....jag får flyta med och hoppas på att jag klarar av det på bästa sätt.

Någon samlar på matskålar....läs "denlillasvartatokan"


De var mycket snö på den första prommisen idag.


Lilly och liten svart i släptåg


SÖTA


Hussebilder
Två som väntar på sin tur att få komma ut.


Fullt ös medvetslös


Mor Allis o dotter Sally


Det droppade och rasade massor från träna i skogen så tjejerna var nyfikna på vad det var som lät hela tiden. Sally ville utforska men Allis brydde sig inte om att slösa energi på att plumsa i djupsnö.


Här kan man se att dom är brydda


Sally


Tillbaka till bilen.


 


16/2
Tisdag
16.00
I söndags var det tråkigt väder och vi hade inget särskilt att göra så jag var först ute med Peggy och Lilly här hemma en stund och sen stoppade vi in alla hundar i bilden och drog iväg till Skinnsjön där vi parkerade vid vägen och gick längs den med hundarna en bit.....och det innebar att vi åkte förbi renarna i dag igen och den här gången stod många på vägen både när vi åkte upp och hem.
Ner till Gulf och åt en korv innan vi sen drog hemåt.

På morgonen gav vädret sig på att snöa en stund igen.


Äldst och yngst busar HELA tiden.


Och så får dom vara ute tillsammans.


Renar


Prommis längs vägen och Peggy sitter i bilen.14/2
Söndag
8.00
Oj, idag skulle det vara två minus och SOL.....men, det ser bara grått ut så långt ögat når.
Vi får väl se.....men, i fredags köpte jag täckbyxor i Ånge när Lasse som hade kommit hem, och jag var upp till Linda och åt.
Så, vad det än blir för väder så blir det prommis här hemma, både med Lilly och Peggy och med Allis och Sally.
I går gick Lasse här hemma med Allis och Sally och jag åkte bort till Gåsbacksdammen och gick runt, det tog en dryga timme...och i slutet blev det lite spännande......då vi dök på en ca 30-40 renar!!

Allis och jag upptäckte dom samtidigt men dom var en bit bort så Allis kom in till mej nästan på en gång och Sally var på andra sidan stigen än renarna, så hon upptäckte dom inte alls, jag satt på koppel och vi gick ut på vägen för att promenera tillbaka till bilen.

På kvällen åkte vi och åt tillsammans med Marie, Anders, Robin och Mona innan vi åkte och veckohandlade, och sen gjorde kväll.

Nu är det ca 2-3 veckor kvar inna jag sa sätta de första fröna inför våren....och när det är gjort.....DÅ KÄNNS DET NÄSTAN SOM VÅR

Jag försöker läsa bok tillsammans med hundarna på deras säng


Den här boken har jag precis läst....och jag tyckte den var jättebra....en ny författare att hålla utkik efter.....med kärlek i slutet förstås!


På prommis m. Allis och Sally


Sally


Vår bro över Jätterån va opreparerad så det blev lite snöplums.


Renarna han springa iväg en bit innan jag hann koppla hundarna och då var det lite svårt att knäppa kort på dom mellan träden....ser ni dom?


Längs vägen är det koppel som gäller.


 


8/2
Måndag
19.00

I går var jag ner till stan och hälsade på på två ställen, och så köpte jag en ny jacka......ops, det blev visst inga täckbyxor....men va f__n.....dom va så dyr !!

På kvällen gjorde jag även klart mitt diamond painting på bilden av Peggy.
Jag har ju beställt en bild på Ebba och en färdig bild men nu blir det förhoppningsvis några dagar utan diamantmålning så det även kan bli lite virka av.Kalas hos Maja och Melwin
Innan jag åkte till Maja, Melwin, Björn och Carro så var jag och Peggy och hälsade på pappa Bobby och brorsan Hunter en kort stund.
Det tog några minuter innan Hunter och Peggy trivdes med varandra......men då blev det full fart kan jag lova.
IPappa Bobby är bäst och tar allt med ro.


Här kan man tydligt se att Peggy försöker ta kommandot.6/2
Lördag
22.30
I dag har det varit en strålande vacker dag....och inte så hiskeligt kallt utan omkring -7 grader så tom jag kunde vara ute en kortare stund.
Jag tar ju ut hundarna i omgångar då Sally inte har lugnat ner sig ännu och Peggy är alldeles för liten för att vara ute med henne.
Så, Lilly och Peggy först.....Allis och Sally sen.

Nu har jag läst ut två självbiografier......Björn Skifs och Ola Rapace.
De hade skrivigt på helt olika sätt då Björns var lätt och faktabaserad.....Olas var istället spännande och känslobaserad (allt enligt min uppfattning)

Nu ska jag straxt gå och lägga mej så då skall jag starta på en Nora Roberts istället.

I morgon har jag mycket att se fram emot då jag Peggy och jag skall åka och träffa pappa och bror och sen ska jag åka och hälsa på Maja med familj en kortis.
Och för att inte tala om att jag själv ska köpa mej ett par täckbyxor.....och, så tycker Lasse att jag ska köpa en ny jacka, då den jag har är så skitig på framsidan  (det är den verkligen)Flygande faran
Husse och hästar........


....som red förbi oss
Sally.....Allis
På väg till Linda förö tacos-middag.


Nomnomnom


4/2
Torsdag
17.00
Nämen.....TITTA......
Vi har haft en stegtävling på jobbet och de tre första....som har gått längst fick presentkort, bland de andra som återstod lottades det ut två chokladaskar
Å  JAG VANN EN.......MEN.......opsan, den försvann fort
SLUT


1/2
Måndag
20.00
I går, när jag nu kom ihåg OCH det är kallt ute, så tog jag och avfrostade frysen.
Den var inte så farligt......de har varit värre....MEN, de var dags....

De börjar bli så himla skönt nu när det inte börjar skymma förrän ca 16.30....de går mot ljusare tider och jag är så klad för det, om det nu sen bara var mars så allt det kalla också försvinner.....då, kan jag äntligen komma fram ur mitt ide och börja vara ute, och börja träna hundar.Jag vet inte men jag tror inte jag lag ut denna, uppklädd till nyår, så, den bjuder jag på nu.


30/1
Lördag
14.00
VA FAAN !
-28 grader kallt........jag tror jag blir tokig.
Jag bor på fel ställe i landet, detta kallväder är inget för mej.

Det blir att pyssla inne och sitta vid datorn som gäller helt enkelt.
Så, idag har jag städat åt marsvinen, tvättat, diskat, dammsugit, skurat i köket och hundrummet och börjat att skriva på verksamhetsberättelsen som ska vara klar om 14 dgr!

Känns som en bra dag ändå när det blir så mycket gjort.

Lasse gav upp han och stack iväg till stan en sväng, det var en del grejor vi skulle ha därifrån så det är ju bra ändå att vi får många saker gjort samtidigt, och handla mat, det gjorde jag ju igårn.

Iallafall så fuskar jag med att börja på februari någon dag för tidigt...men det var så mycket bilder redan i januari, så det här blir det bästa.

Vackert väder blir det ju när det är så kallt.....men, DET GÅR INTE ATT GÅ UT !!!


Rengjort hos marsvinen!
Passade på att ta lite inne-bilder på hundarna också, och här är de två äldsta.
Lilly 8 år och Allis 6 ½ år.


Peggy kan inte hoppa upp på "sängen" ännu och hon är inte så populär när hon ändå vill fjäska med dom stora.....sen är ju Allis inte lättflörtad direkt
Lilly, Allis, Sally och svarta fåret Peggy


Matte lyfte upp Peggy så hon skulle få känna hur det var att vara stor.Nu har jag tränat Peggy så hon kan sitta på kommando och sitta fint och vänta tills jag säger att hon får ta sin mat.........och då blir det genast mycket enklare att knäppa kort på en valp som är still