1999  2000 2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021
Januari ~ Februari ~ Mars ~ April ~ Maj ~ Juni ~ Juli ~ Augusti ~ September ~ Oktober ~ November ~ December

Januari 2021


24/1
Söndag
Herregud va en valp kan snarka.....Peggy snarkar HÖGT när hon är trött och sover.
I fredags fick jag äntligen mina "Diamond Painting"...så, första är redan klar!
Den var ganska liten så sen ska jag n börja med det egna kortet på Peggy....ska bli så himla spännande att se resultatet.

Peggy börjar nu få gå korta prommisar med Lilly, och det funkar jättebra....och Lilly slipper Sally som "bråkar" med henne hela tiden fasts hon inte vill.

Många och långa dagar är det på jobbet nu. Men, det är ju nästan ljusare en timme längre redan, så det går mot bättre tiden...helt klart.

Just nu sitter jag och laddar för att vilken dag som helst börja skriva årsmöteshandlingarna till klubben, men, årsmötet är inte förrän den 27:e februari...så, de e ju GOTT OM TID


Börjar......


.....klar!


Igårbilder


Efter att jag varit ut med dom stora fick Lilly vara lite med Peggy


Lillbritt kom ut med Tingeling för att se om valparna ville vara med varandra.


Idag....du och jag Lilly
Men....vi vill vara ute.....


....men, det går inte när Sally är lös....för då blir det springa och busa och för hårda tag för en liten valp.


Sally


19/1
Tisdag
7.00
I gårkväll var jag upp till Linda och såg hennes nya köksmöbel.......det blev jättefint verkligen.


Lååång hund hi, hi, hi.


 


16/1
Lördag
20.00
Helgen innan allt drar igång.
Idag har varit en väldigt lugn dag, efter att i går ha gjort så mycket jag har kunnat i (Sandras rum) biblioteket/kontoret/gästrummet varr det bara att sätta upp lite böcker kvar som skulle göras när Lasse hade skruvat ihop bokhyllorna. Så som sagt inte gjort så mycket mer än att tagit hand om disken, och då satt upp böckerna.
Stora hundarna skickade jag iväg ut med gubben då det har varit över 17 grader kallt.....och det går inte jag ut i, nej, nej.

Härom dagen fick Peggy väldigt kort prova en skrattmås....och det var kul tyckte hon.


I onsdags kom så "dagbädden" och på kvällen lyckades jag sätta ihop en del....men det var inte så lätt med en hjälpare...


Till slut hade jag fått ihop undre delen och nästa del tog jag så på torsdagen.


Torsdag kväll när det fortfarande återstod hyllor att flytta


Det är till och från väldigt kallt, detta var i går mitt på dagen och just nu är det -15.


Hon är söt när hon sover.


Till vänster stod bokhyllan förut men nu har jag ställt dit den fina möblen som jag och Lasse tog över efter hans föräldrar.


KLART!!
Kontorsdel.......gästsäng....


......och bibliotek med böcker. Jag är SÅ HIMLA NÖJD !!13/1
Onsdag
7.00
I dag är det onsdag och sista lediga dagen.
Mellan 10-13 har jag blivit informerad om att min "dagbädd" (det heter så i katalogen, en "soffa" som kan vikas ut till en dubbelsäng) ska komma. Så jag ska inom kort gå ner och flytta ut bilen från "garaget" så vi kan ställa paketen där till Lasse kommer hem och vi kan bära in grejerna.

Så, efter att jag nu har tömt den bokhylla jag kan häromdagen så ska allt nu sen ställas iordning, sängen ska sättas ihop bokyllor ska ställas in och fyllas upp med böcker och saker.
Men, det ska bli så spännande och se hur fint och praktiskt allt blir, när jag har blivit klar......kanske under helgen. (bilder kommer)

På söndag eftermiddag/kväll beger vi oss sen till Ånge för att kanske äta middag och tömma Lindas kök på bord, stolar och skänk för att på måndag 15.30 kommer så Lindas nya köksmöbel med bort solar och skänk....de blir lika spännande det.

Nä, nu ska jag till att städa åt marsvinen så det är gjort för någon vecka framöver och sen är det att flytta bil och vänta på att sängen kommer.

Tjing....

Första gången på "längre" tur och träffar då på "busen" husse


En tur med dom stora hundarna


Lilly


Bara bus


Sally


Sally, Lilly, Allis


Nu är allt bortröjt från den stora björken som Lasse fällde i backen ovenför huset.


Pappersrensning de lux


På väg att lyfta


Varför är dom därinne och jag här ute?


Mycket bus i köket blir det nu.


Oppssss..... en katt i hundbädden


Nu pändlar graderna upp och ner hela tiden, igår på förmiddagen var det -4 sen på kvällen blev det -16 igen och just nu är det -12. Tydligen ska det bli omkring -18 nu i flera dagar framåt och mycket sol några dagar....de blir fint att se solen


Natten till i går blev det ett snöoväder så Lasse fick ut och ploga igår efter jobbet, nu är det åtminstonde 2 dm...eller kanske mer


Ett skåp tömt och allt intryckt tillsammans med böckerna i bokhyllan, så, bara sängen har kommit på plats ska skåpen flyttas.


Lite apporteringsbus m. dummy.


I går fick Peggy och Lilly vara tillsammans ute en kort stund eftersom det går väldigt lugnt till och sen fick dom vara i hundgårn och Allis och Sally fick vara ute lite medans jag skottade runt bron.


Ett riktigt vinterlandsskap har det nu blivigt.


9/1
Lördag
8.00
I dag är det lördag, och jag har några enstaka dagar kvar innan jobbet drar igång.
Jag börjar med två halvdagar torsdag och fredag innan jag nästa måndag börjar den långa vägen med många och långa veckor till våren.

Men, inom kort ska jag beställa fröer och så har jag ju min lilla svarta som kommer sysselsätta stor del av tiden.....samtidigt som dom vuxna hundarna ska ha sitt.

Sen har jag också tackat ja till en valberedningsfråga inom brukshundklubben på orten....så, om årsmötet väljer mig så kommer jag i två år sitta som kassör.
Detta är helt nytt för mej och då också ganska spännande.

Linda väntar än på sina köksmöbler så hon är nu inne i vardagen och har också lite att se framemot.
Sandra bor fortfarande i Lule tillsamman med Alex och går på praktik inom arbetsförmedlingen.
Å Lasse.......jo, han bara jobbar och får stå ut med mej och minna hundar här hemma. Han pysslar med ved och planerar för kommande aktiviteter under året..... ska vi bygga car-port eller ska vi fixa avloppet eller blir det kanske båda delarna .
Det var lite om framtiden och den närmaste tiden framåt.

Nu när jag är hemma har jag ju hållt på att pysslat med Sandras rum....men eftersom jag inte kan göra så mycket mer där förrän på onsdag då "sängen" kommer så har jag börjat städa på lite andra ställen.
När vi flyttade in hit så ställde vi in ett varsit skåp som kontorsskåp för papper och annat jox....dessa skåp har bara fyllts på och fyllts på och jag har då aldrig rensat i mitt.
Men, nu har jag börjat med det och har kommit till hylla två....där alla mina cd-skivor med gamla bilder på är. Så, istället för att komma mycket längre med skåpet satt jag största delen av gårdagen och lag in alla bilder på datorn för att sen lägga dessa på en hårddisk för bevarande för framtiden.

Dessa skivor var till 2009 då jag sen började använda mej av digitalkamera och alla dom bilderna ligger redan bevarade på disk.
Man ska förstå att skivorna innehåller ju oftast endast 24 bilder då jag beställde skivor när jag framkallade filmer.
Så egentligen är det inte så mycket och framförallt så är det ganska små mängder, i dagens mått mätt.
Från början var bilderna bara 100 kb tills att dom omkring 2009 var 1000 - 1500 kb.

Alla hundar börjar nu vänja sig med och allt går finfint.

När jag nu suttit med gamla bilder så har jag även sparat några på Ebba när hon var liten för att jämför med Peggy.

Tove och Ebba på hämtningsdagen
 

Ebba första dagen hemma.


Nutid, Peggy och Sally i fullt bus
SÖTA


Efter att ha varit kallt nu några dagar så har det blivit mer normaltemperatur i min smak, - 5-10 grader!
E

Skönt med en egen bädd att sova i.....den som lyckades knöla ner sig i denna allra först var Allis....och efter det har Peggy börjat använda den.


Men......sabla hund.....du får inte vara ute i hungårn för då blir det för hårt bus för dej ......du är för liten ännu ....men, upptäcka och hitta på egna hyss....det kan du ändå !


Hög med cd-skivor som skall gås igenom och till slut föras över på hårddisk.


Sally
.....mycket vita hår var det här på en svart hund


5/1
Tisdag
7.30
BBrrrrrrrr....nu börjar det bli kaallt
Alla hundarna börjar ju komma bra överens UTOM Allis som fortfarande inte tycker om Peggy.
Jag har tagit rätt beslut känns det som att ej ha fler valpar på Allis.....jag tror hon är nöjd på dom.
Både äldsta och yngsta golden tycker dock att det är roligt m. Peggy och båda busar på när dom får......dom har nu också börjat lära sig att man även kan slappna av till slut och vila i varandras sällis.


Ska bara........prova och se hur det funkar m. vilt. Det blev en duva denna gång och det funkade ju till synes bra, så, nu dröjer det ett tag innan jag behöver ta nästa fågelslag, och till slut blir det ju kalle-kanin och klövar som gäller.
Sandras rum är fortfarande under utveckling, nu kan jag inte göra så mycket mer därinne än att vänta på att "dagbädden" kommer. Jag skulle kunna flytta in fler bokhyllor men jag vill ju ha platsen på golvet för ihop-byggnad av sängen.2/1
Lördag
9.00
Just nu startar och slutar dagen alltid med en svart liten varelse....så läser man min dagbok får man stå ut med det ett tag.
Nyårsafton startade med lite valplmys ute i all nysnö.....och "lära känna" de stora hundarna.


Hela jul/nyårshelgen har varit kol-lugn.. och nyårsafton spenderade vi mest ätande/spelande/och Harry Potter-tittande.
Vi har under några dagar betat av Harry Potters alla filmer och i går kväll tog vi de två sista.


På aftonen började vårat avlopp att krångla, vilket innebar att det var bara jag som han duscha och klä upp mej innan middagen och Linda och Lasse fick lov att göra det efter middagen då Lasse åter igen fixat avloppet.
Detta gjorde att det inte blev några kort på oss alls.
 
Nyårs-efterrätten


I går var det nyårs-dagen och då plockade Linda och jag ner julgranen. Jag måste säga att denna gran som vi hämtade själva på vår egen mark är nog den som barrat minst på många år.
Så här såg det ut efter att vi plockat av allt från den och efter att Peggy lekt med den i flera dagar.
SÅ.....inte bycket löst barr på den inte.
När så granen var nerplockad och utslängd drog matte igång dammsugaren och då var det tryggast att sitta med de stora vovvarna.


I dag lördag ska jag plocka bort julen helt....Lasse och jag ska dock börja med att åka och handla inför den nya veckan.
På eftermiddagen ska vi så skjutsa hem Linda och så har vi då söndagen kvar innan lite av vardagen börjar, då Lasse börjar att jobba på måndag.
Jag själv är dock hemma till och med nästa torsdag, förut0m att jag ska in och jobba några timmar på tisdag..... så, jag har fortfarande nästan 14 dgr ledighet kvar.